Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Een onontdekt stukje avontuurlijk Noorwegen, zo mogen we de provincie Innlandet wel noemen. Verstopt in het zuidoostelijk deel van het land vind je dit gebied vol schaars begroeide heuvels, met overal beekjes, vennen en meren. De ideale locatie voor een vakantie vol hiken, raften, vissen, paardrijden, kanoën, sneeuwschoenwandelen en wintersporten. Outdoorspullen inpakken en gáán!

Spetteren en spatteren in het waterpark

Innlandet bestaat uit de voormalige provincies Hedmark en Oppland, met als hoofdstad Hamar. Hedmark ken je misschien van de Olympische Winterspelen, die hier in 1994 werden gehouden. Het is een natuurrijk gebied, met uitgestrekte landerijen en dichtbegroeide bossen, twee grote kristalheldere meren, en de rivier Glomma die kriskras door het landschap slingert. Heb je behoefte aan cultuur, bezoek dan het Norsk Skogmuseum in Elverum. Het heeft een eigen aquarium, een kunstgalerie, botanische tuin, waterpark en een collectie met opgezette dieren die in Noorwegen in het wild leven.

Beklim de hoogste bergtop van Noorwegen

Hedmarks zusje Oppland is minstens zo rustig en zeker zo prachtig, met als grootste trekpleister de Peer Gyntveien, een zestig kilometer lange bergweg die jaarlijks door veel automobilisten en fietsers wordt gereden. Onderweg doorkruis je de Peer Gynt-streek, een afwisselend landschap met glooiende heuvels, fonkelblauwe watertjes en weidse uitzichten. De hoogste bergtoppen van Noorwegen vind je in Jotunheimen Nationaal Park, waar de wandelroutes je leiden langs gletsjers, diepe valleien, meren en watervallen. Voor lekker eten moet je in Gudbrandsdal zijn, een vallei die bekend staat om de voortreffelijke regionale keuken.

Neem je regenpak en een paraplu mee

Innlandet heeft een grotendeels vochtig-continentaal klimaat. In de winter kan het er goed koud zijn, met temperaturen die het vriespunt niet ontstijgen. Ook ligt er vaak een lekker pak sneeuw. In de winter stijgt de temperatuur flink, het gemiddelde schommelt ’s zomers rond de 20 graden Celsius. Het hele jaar door valt er redelijk wat neerslag. 

Bestemmingen in Innlandet

Reis naar Innlandet

Logo Doets Reizen Noorwegen

Innlandet