Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Als je een landschap de benaming ‘dramatisch’ wilt meegeven, moet je met heel wat spektakel komen. Geen probleem voor de Noorse provincie Møre og Romsdal, waar na elke bocht een andere natuurlijke attractie op je wacht. Wat dacht je van het Geirangerfjord met z’n torenhoge bergen en diepe dalen, de kletterende Mardalsfossen-waterval of de elf haarspeldbochten van de twintig kilometer lange Trollstigen-route?

Er zijn hier zoveel fjorden dat je er net niet over struikelt

Als je aan Noorwegen denkt, dan denk je aan fjorden. Je vindt ze tijdens je rondreis in het hele land, maar in het westen zijn er zoveel dat je er bijna over struikelt. Dit gebied wordt om die reden ook wel ‘Fjord-Noorwegen’ genoemd. In het bovenste puntje van Fjord-Noorwegen ligt Møre og Romsdal, dat je op een prachtige manier leert kennen vanaf de Trollstigen-route, wat letterlijk vertaald ‘ladder voor een trol’ betekent. Deze kronkelende weg vol vlijmscherpe bochten is wereldberoemd en loopt van Geiranger naar Trollstigen, met onderweg een adembenemend uitzicht over de gigantische bergtoppen in de Isterdalenvallei.

Vissers kunnen hun hart ophalen in rivieren en meren

Wie na het bedwingen van de Trollstigen-route nog adrenaline over heeft, kan zich in Møre og Romsdal laven aan allerhande avontuurlijke activiteiten: bergwandelen, raften, bergbeklimmen, paardrijden, mountainbiken, kajakken. Het kan hier overal, en op elke locatie ben je omgeven door de allermooiste ongerepte natuur. Vissen is ook een geliefde vakantiebezigheid in Møre og Romsdal, want de binnenste delen van de fjorden zitten vol met koolvis, witte vis en andere grote vis. De vele rivieren van Møre og Romsdal staan bekend als de beste zalmrivieren in Noorwegen.

Ideale temperatuur voor een uitdagende avonturenvakantie

Møre og Romsdal heeft het ideale klimaat voor een vakantie vol activiteiten en beweging, want het wordt hier zelden warmer dan 15 graden Celsius. In de zomermaanden valt er weinig regen, in de wintermaanden heb je daar wat meer kans op. Echt koud wordt het zelden, de laagste temperatuur in januari schommelt rond 4 graden Celsius.

Reis naar Møre og Romsdal

Logo Doets Reizen Noorwegen

Møre og Romsdal