De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Svolvær is de grootste stad op de archipel en de feitelijke hoofdstad van de Lofoten-eilanden. Deze stad is het belangrijkste startpunt voor tochten naar de Trollfjord, een van de minder bekende maar meest dramatische fjorden van Noorwegen.

Ligging 

Svolværis een stad in Noorwegen, gelegen in de provincie Nordland maar ten midden van de Eilandengroep-Lofoten. Het centrum van de stad bestaat uit een winkelcentrum, kledingwinkels, supermarkten, een bioscoop en een scala aan hotels, eersteklas restaurants en kunstgalerijen die het hele jaar door geopend zijn. Svolvær is een belangrijk transportknooppunt voor de Lofoten. Hurtigruten stopt in de vroege avond in noordelijke richting en in zuidelijke richting.

Inwoners 

Svolvær is een stad met ongeveer 4.720 inwoners

Klimaat 

Svolvær heeft een zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur in deze stad is 7°C

Geschiedenis 

Svolvær zelf werd voor het eerst vermeld in historische archieven aan het einde van de 16e eeuw. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Oudnoorse woord ‘svair’, wat chillen betekent.
Wanneer je in Svolvær bent, zie je om je heen veel Rorbuers. Een Rorbuer is een bekend fenomeen op de Lofoten. ‘Ror’ betekent een vissersboot roeien, ‘bu’ betekent verblijven. Rorbuer zijn speciale vissershutten waar men vroeger kon verblijven tijdens de wintermaanden.  

Reizen in de buurt van Svolvær

Logo Doets Reizen Noorwegen

Svolvær