Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Rogaland heeft uitgestrekte witte zandstranden, indrukwekkende bergpartijen en charmante eilandjes langs de kust. Maar het is boven alles de provincie van de fjorden, met het 42 kilometer lange Lysefjord als grootste trekpleister. Een van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten is de Preikestolen, letterlijk: de Preekstoel, een rotspartij die 605 meter boven de Lysefjorden uitsteekt en een spectaculair uitzicht geeft over de fjorden en de bergen. Je bereikt het egale plateau na een avontuurlijke wandeling van zes kilometer. Loop je mee?

Net zo avontuurlijk als je het zelf wilt

Als je in Rogaland bent, zijn natuurwonderen nooit ver weg. Je krijgt ze gratis en voor niets cadeau, in de vorm van het aantrekkelijke strand van Sola, de talloze eilandjes in het Boknafjord en de elf kilometer lange wandelroute naar Kjerag, de allerhoogste piek van het Lysefjord. Mag het tijdens je vakantie nog een tandje avontuurlijker, dan kun je ervoor kiezen om te gaan kajakken, kitesurfen, tokkelen, abseilen, basejumpen, fjordraften of paragliden. Je kunt je activiteiten op het land combineren met een cruise, die je op weer een heel andere manier laat kennismaken met de fjorden.

Roets van de langste rodelbaan van Noorwegen

De hoofdstad van Rogaland is Stavanger, een compacte en bruisende studentenstad. Er zijn hier veel educatieve instellingen, onderzoekscentra en interessante musea, zoals Het Noorse Oliemuseum en het Noorse kindermuseum. Maar er is ook een ruim aanbod op het gebied van shoppen, uitgaan en lekker eten, met als highlight het culinaire festival Gladmat eind juli. Een must-do met het gezin is Kongeparken, een populair attractiepark waar je je eigen chocolade kunt maken bij chocoladefabriek Freia en van de langste rodelbaan van Noorwegen - meer dan 1.000 meter lang! - kunt afglijden.

I’m only happy when it rains

In Rogaland is het klimaat gematigd, maar ook vrij nat. Vooral in de herfst valt er veel regen. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 18 graden Celsius, in de winter is het zelden kouder dan -1 graden Celsius.

Bestemmingen in Rogaland

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Rogaland gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Rogaland