De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De omschrijving ‘stokoud’ is niet altijd complimenteus bedoeld, maar in het geval van de stad Stavanger betekent het niets dan goeds. De hoofdstad van de provincie Rogaland heeft al sinds 1425 stadsrechten, wat een rijke historie met zich meebrengt. Het beeldschone historische centrum brengt je terug naar de tijd van toen, met z’n prachtig geplaveide straten en de grootste verzameling houten huisjes van Europa. Waar een kleine stad groot in kan zijn!

Hiermee score je likes op social media

Stavanger is een havenstad, dus dan weet je het wel: dat wordt vis eten op niveau. Een van de leukste plekken om een lekker maal te scoren, is Ovre Holmegate. De pastelkleurige huizen in dit straatje maken je meteen vrolijk, en op de nabijgelegen terrasjes kijk je heerlijk uit over het water en de aangemeerde cruiseschepen. Zin in kunst en cultuur? Stavanger heeft een aantal boeiende musea, zoals het Petroleum Museum, waar je op een speelse manier leert hoe gas en olie worden gewonnen en waar je die grondstoffen eigenlijk voor gebruikt.

Het meest adembenemende uitzicht ter wereld

Een citytrip naar Stavanger is niet compleet zonder een bezoekje aan de prachtige, natuurrijke omgeving. De stad ligt aan de fjordenkust van Noorwegen, met het imposante Lysefjord van 42 kilometer lang op een steenworp afstand. Maak vanuit Stavanger een boottocht langs de dichtbegroeide oevers, klaterende watervallen en karakteristieke Noorse huisjes, slenter over het uitgestrekte strand van Sola en maak een wandeling naar het plateau van Preikestolen, dat volgens de Lonely Planet het meest adembenemende uitzicht ter wereld biedt.

Het hele jaar door de place to be

Stavanger ligt in het zuidwesten van Noorwegen en heeft een gematigd klimaat. In de zomer is het gemiddeld zo’n 18 graden Celsius, in de winter wordt het zelden kouder dan -1 graden Celsius. Door de beschutte ligging is het hier het hele jaar door aangenaam vertoeven.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Stavanger gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Stavanger