De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Ooit was Trondheim de plek waar de Vikingen zich ophielden. De rijke historie van toen hangt nog steeds rond in levendige studentenstad, die je van verre herkent aan de vrolijk gekleurde pakhuizen aan de Nidelva-rivier. De stad ligt aan het imposante Trondheimfjord, met even verderop het uitgestrekte natuurgebied Bymarka. Er is niet veel fantasie nodig om je voor te stellen hoe de Noormannen zich hier een weg baanden door de wildernis, maar het moderne leven is nooit ver weg.

Eet een soepje in het beste café ter wereld

Trondheim ligt in de regio Trøndelag, in het hart van Noorwegen. Het is een bruisende stad, waar je tijdens een wandeling op elk moment van de dag hardlopers en fietsers tegenkomt. Begin je citytrip goed en slenter door de kleine straatjes in het oude centrum, waar het lijkt alsof je bent teruggeworpen in de tijd. Een authentieke Noorse lunch eet je bij Baklandet Skydsstation, dat door National Geographic werd uitgeroepen tot beste café van de wereld. Vergeet ook niet om langs te gaan bij de culturele highlight van Trondheim, de indrukwekkende Nidaros-domkerk.

Snuffel rond in talloze one-of-a-kind boetiekjes

In Trondheim zijn tal van musea met verrassende tentoonstellingen, zoals het Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, een nationaal museum voor decoratieve kunst en design. Aanrader is Rockheim, het nationale museum over Noorse pop- en rockmuziek. Als je genoeg kennis tot je hebt genomen, is het tijd voor het betere shoppen, want ook dat kan in Trondheim uitstekend. Er zijn tal van originele, one-of-a-kind boetiekjes waar je outfits en accessoires scoort die nergens anders te koop zijn. In het historische Bakklanded kom je veel mooie vintage stores tegen.

Bijna geen wind, wel redelijk wat regen

Trondheim heeft een zeeklimaat en ligt vrij beschut, waardoor het meestal vrij windstil is. Er valt wel redelijk wat regen, vooral in de maanden september en oktober. De temperatuur varieert van gemiddeld 18 graden Celsius in de zomer tot enkele graden onder het vriespunt in de winter.

Onze topbestemming

Reis naar Trondheim

Logo Doets Reizen Noorwegen

Trondheim