Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Een azuurblauwe zee, grillige bergen, uitgestrekte stranden, charmante vissersdorpjes en een woest binnenland. Je vindt het allemaal op een paar uur rijden van elkaar in de voormalige provincie Troms, die van oudsher was ingeklemd tussen Nordland, Finnmark, Zweden en Finland, de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. Op 1 januari fuseerde de provincie met Finnmark tot de nieuwe regio Troms og Finnmark.

Dé plek waar arctische avonturen beginnen

De samensmelting van de provincies Troms en Finnmark is dé plek waar arctische avonturen beginnen. Het is misschien wel het rauwste stukje van Noorwegen, met de meeste ongerepte natuur, en volop mogelijkheden om die te ontdekken. De ultieme uitdaging is een reis naar de Noordkaap, waar alleen de eilandengroep Spitsbergen je nog scheidt van de Noordpool. Bewonder de middernachtzon vanaf het Noordkaap-plateau, maak kennis met de honderden papegaaiduikers op het eiland Magerøya of sneeuwscooter door het hagelwitte, boomloze landschap.

Bezoek de levendige hoofdstad Tromsø

De grootste steden van Troms og Finnmark zijn Tromsø en Alta. Alta ligt noordelijk tussen de bossen, bergplateau’s en kustlandschappen aan het Altafjord. Het wordt ook wel de stad van het Noorderlicht genoemd, omdat je dit natuurverschijnsel hier vaak door de lucht ziet dansen. Tromsø is de hoofdstad van Troms og Finnmark en een gezellig, levendig stadje, met een bruisend nachtleven en volop buitenactiviteiten. Je kunt hier wandelen, vissen, op walvissafari gaan, kajakken en het noorderlicht spotten.

Als je van ijs- en ijskoud houdt

Noord-Noorwegen is in elk seizoen een goede bestemming. In de winter kan het vooral in het binnenland extreem koud zijn, maar aan de kust is het klimaat iets milder. In de zomer ligt de temperatuur rond de 14 graden Celsius. Er valt weinig neerslag.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Troms gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Troms