Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Gekleurde huisjes aan een pittoreske kade met op de achtergrond een imposante bergpartij. Dat is in een notendop Bergen, de één na grootste stad van Noorwegen en een uitblinker als het gaat om een gezellige uitstraling en knusse sfeer. De historische wijk Bryggen geeft je het bijna gevoel dat je in een klein dorpje bent beland, wat wordt versterkt door de hartelijke locals, die er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Slenter door de kleine straatjes, bewonder de vele bezienswaardigheden en trek eropuit in de nabije omgeving.

De reis naar de top is een ervaring op zich

De naam Bergen geeft het al een beetje weg, want bergen die zijn er in de omgeving van de stad genoeg. Zeven om precies te zijn, waaronder Fløibergen, die een hoogte heeft van 320 meter. Je kunt de berg opklimmen, maar een snellere optie is om het treintje naar boven te nemen. Op de top heb je een magnifiek uitzicht over de haven, de wijk Bryggen en de fjorden die de stad Bergen omringen. Wil je nog iets verder naar het dak van de hemel? Pak dan het kabelbaantje naar de 643 meter hoge top van de Ulrikenberg. De reis ernaartoe is al een ervaring op zich en boven op de berg heb je een fantastisch uitzicht.

Ontdek de plek waar de Rolling Stones optraden

Veel reizigers gebruiken Bergen als uitvalsbasis voor een trip naar de bekende fjorden of gletsjers, maar het zou zonde zijn als je hier meteen weer vertrekt. Beleef een dag in Bergen en eet in de charmante haven een vers lekkerbekje op vismarkt Fiketorget, struin langs de Japanse kersenbomen in het openbare park Byparken en maak een stop bij het Bergenhus, een stoere oude vesting die dateert uit de 13e eeuw. Er is hier een leuk museum over zowel de geschiedenis van Bergen als Bergenhus. Het terrein wordt ook vaak gebruikt voor popconcerten, zo traden de Rolling Stones en Muse hier ooit op.

Neem een regenpak mee (of twee)

Een beroemd gezegde in Noorwegen is: ‘Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding’. Een uitspraak die je in je oren moet knopen als je naar Bergen gaat, want het regent hier vaker dan waar dan ook in Europa, gemiddeld 250 dagen per jaar. Het goede nieuws is dat de temperatuur vrij zacht is, gemiddeld 8 graden Celsius, met in de zomer en de winter lichte uitschieters naar boven en beneden. 

Reis naar Bergen

Logo Doets Reizen Noorwegen

Bergen