De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Meer dan 1300 meter diep, met bergen die tot wel 1700 meter uit het water omhoogkomen. Dat klinkt indrukwekkend, en dat is het Sognefjord ook. Dit langste en diepste fjord van Noorwegen loopt van het kristalheldere ijs van de Jostedalsbreen-gletsjer en het dichtbegroeide nationaal park Jotunheimen tot aan de fotogenieke kust boven Bergen. Een ongerept en wonderschoon gebied dat erom smeekt om verkend te worden, dus trek je wandelschoenen aan en gáán.

Je komt het ene na het andere natuurverschijnsel tegen

Het tweehonderd kilometer lange Sognefjord is een bezienswaardigheid die je niet wilt missen. Als je er in de buurt bent, dan snap je meteen waarom. Het is een en al diepe valleien, machtige gletsjers, kolkende watervallen en pittoreske staafkerkjes wat je onderweg tegenkomt, omgeven door de mysterieuze wateren van het fort. Een mooi startpunt voor je roadtrip is Lærdalsøyri, en dan via onder meer Balestrand, Solvorn en het Jostedal 350 kilometer met de klok mee naar Skjolden.

Een fjord van maar 250 meter breed, dat wil je zien

Minstens zo mooi als het Sognefjord zijn de zijarmen van het natuurwonder. Een van de trekpleisters is het Nærøyfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en op z’n smalste punt maar 250 meter breed is. Andere indrukwekkende vertakkingen zijn het Lusterfjord met z’n smaragdblauwe water, het nauwe Nærøyfjord en het majestueuze Fjærlandsfjord. Zeg je fjorden, dan zeg je wandelen, en dat kan hier uitstekend. Daarnaast kun je in deze streek ook rafting, berg- en rotsbeklimmen, zomerskiën en mountainbiken.

Een kilometer verderop kan het alweer heel anders zijn

Het weer in deze regio kan lokaal sterk verschillen. In de zomer schommelt het tussen de 15 en 20 graden Celsius, in de winter van enkele graden onder het vriespunt tot -20 graden Celsius.

Reizen in de buurt van Sognefjord

Logo Doets Reizen Noorwegen

Sognefjord