De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Varberg in het zuiden van Zweden kenmerkt zich door de prachtige kustlijn, de rust en ruimte. Ontdek de kneuterige charme van het kustplaatsje en dompel je onder in de Zweedse cultuur. Een wandeling door het centrum kan dan ook niet ontbreken.

Struin door het oude centrum

Het kan hier best druk worden, maar toch voelt het niet zo. De liefelijke plaats straalt veel rust en ruimte uit. In het centrum vindt je een klein pittoresk kerkje met daar vlakbij veel kraampjes, winkels en restaurants. Een lekker Zweeds broodje of cakeje kan je natuurlijk voor het echte Zweden gevoel niet overslaan.

Geniet van een kustwandeling

Vanaf het centrum van Varberg loop je gemakkelijk naar de kust en een kustwandeling is dan ook een fijne activiteit om te ondernemen. Vlak voor de vuurtoren vindt je een fijn en klein strand of loop door richting de vuurtoren.

Het uitzicht vanaf fort Varberg Vesting

De inwoners van Varberg zijn maar wat trots op het fort dat gelegen is aan de kust die diende als verdediging tegen de Denen. Loop door het fort (eventueel met gids) en geniet van de prachtige uitzichten. Tegenwoordig dient het als museum, restaurant en is het een backpackers hostel.

Reis naar Varberg

Logo Doets Reizen Zweden

Varberg