Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Geplaveide steegjes, ophaalbruggen en diepe slotgrachten. Waan jezelf een ridder uit lang vervlogen tijden in Kalmar, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse geheimen van Zweden. Grote highlight van het stadje is het historische kasteel, dat ondanks de vele belegeringen van de Denen in een sprookjesachtige staat verkeerd. Het is bijna alsof de wereld hier sinds de 16e eeuw is gestopt met draaien. Ga je mee op tijdreis?

Ga op verkenningstocht in Gamla Stan

Kalmar ligt aan de Kalmarsund, in het zuidoosten van Zweden, en is de laatste stop voor het populaire vakantie-eiland Öland. Het oude stadscentrum barst nog net niet uit z’n voegen van de culturele bezienswaardigheden, dus trek je wandelschoenen aan en ga op verkenningstocht in de steegjes van Gamla Stan, de oude stad. Neem een kijkje in een van de vele Scandinavische boetiekjes, bewonder de historische gebouwen en maak een pitstop bij de indrukwekkende kathedraal in Italiaanse barokstijl aan het Stortorget.

Vermaak je op het spierwitte strand, in en op het water

Heb je genoeg geslenterd, dan kun je uitpuffen in het groene stadspark, aangrenzend aan het kasteel van Kalmar. Het park is aangelegd in de vorm van een Engelse tuin en dient in de zomer als podium voor tal van activiteiten, zoals muziekbands, theater, festivals en sportevenementen. Zin in een verfrissende duik? Kalmar is behalve een walhalla voor geschiedenisliefhebbers ook nog een heerlijke badplaats, inclusief spierwitte stranden waar je je lekker in en op het water kunt vermaken.

Van comfortabel en warm naar ijs- en ijskoud

De zomers in Kalmar zijn lang en comfortabel, met temperaturen rond de 22 graden Celsius. Dit gaat door tot eind augustus, daarna doet de herfst voorzichtig z’n intrede. De winters zijn vrieskoud, waarbij temperaturen onder de -10 graden Celsius eerder regel zijn dan uitzondering.

Bestemmingen in Kalmar län

Reis naar Kalmar län

Logo Doets Reizen Zweden

Kalmar län