Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Vergeet Madrid, Hamburg en Porto. De hipste én vrolijkste bestemming van dit moment is het Zweedse Malmö. Van een afstandelijke industrieplaats transformeerde de stad in amper twintig jaar tijd tot een groene hotspot. Letterlijk en figuurlijk! Overal zijn bloeiende parken, in 2030 moet de hele stad op groene stroom draaien, er is een hele eco-woonwijk, veel restaurants koken met duurzame, lokale ingrediënten en je vindt hier de grootste daktuinen van de wereld.

Zonnen, baden en flaneren

Op amper 900 kilometer, in het uiterste puntje van Zweden, ligt Malmö. Heerlijk aan de kust, met Denemarken op een steenworp afstand via de fotogenieke Öresundbrug, bekend van de serie The Bridge. Bij mooi weer is het heerlijk zonnen, baden en flaneren op het tweeënhalve kilometer lange stadsstrand, met een bezoekje aan het klassieke badhuis Ribersborg op de pier als absolute must-do. Toe aan meer actie? Alles is in Malmö op fietsafstand, dus trek het historische centrum in en verken de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Dwaal door straatjes met vakwerkhuizen

Hét icoon van Malmö is de Turning Torso, die je al van ver ziet liggen. De creatie van architect Santiago Calatrava is een spectaculaire 190 meter hoog en draait van onder naar boven zo’n 90 graden. De toren staat in het westelijke havengebied, waar je veel interessante architectuur en lekkere zwemplekjes vindt. Mis ook Lilla Torg, het bekende plein in het hartje van het centrum. Dwaal rond door de straatjes met gekleurde vakwerkhuizen, eet de lekkerste regionale producten in foodmarket Malmö Saluhall en slenter door de kasteeltuin Slottsträdgården, horend bij kasteel Malmö.

Net even warmer dan in de rest van Zweden

Het gematigde zeeklimaat van Malmö zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur hoger is dan in andere plaatsen in het noorden van Zweden. In de zomer kun je genieten van een aangename 20 graden Celsius, in de winter is het een paar graden onder nul en ligt er regelmatig een spierwit pak sneeuw.

Top 5 bezienswaardigheden in Malmö

  • Sontburg
  • Malmöhus
  • Malmö Museum
  • Lilla Torg
  • Kungsparken

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Malmö gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Zweden

Malmö