De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Gimo is een lieflijk dorp in de regio Noord Roslagen, bekend van de archipel, de ijzerwerken en de idyllische dorpjes langs de scherenkust aan de oostkant van Zweden. Op slechts vijftien minuten rijden vanaf Gimo kom je al in de schitterende omgeving van de Gräsö archipel, waar je diverse wandelingen langs de kust kunt maken of een kajak kunt huren om de ongerepte natuur te ontdekken.
De ijzerfabriek kent een lange geschiedenis. Deze werd in 1615 gesticht en groeide uit tot een bloeiend en belangrijke schakel in de Zweedse economie. Het hoofdgebouw werd al snel uitgebreid en in 1876 werd er een treinverbinding naar Stockholm aangelegd.

Pelgrimroutes
Daarnaast staat deze omgeving bekend om de pelgrimsroutes die je kunt bewandelen.  De Viking Trail is in totaal 1200 kilometer en loopt van Åbo in Finland naar Trondheim in Noorwegen. In de regio van Roslagen zijn een aantal routes opgedeeld in makkelijke wandelingen en sta je in de voetsporen van St. Olov. Dus wandelschoenen aan en gaan!

De beste reistijd
De beste reistijd voor een bezoek aan Gimo is van mei tot en met september. Door het landklimaat heb je hier zachte en aangename temperaturen en weinig neerslag. In de zomermaanden kan het rond de 22°C worden en ’s winters is de laagste temperatuur over het algemeen -2°C. Ideale omstandigheden voor outdoor activiteiten!

Reis naar Gimo

Logo Doets Reizen Zweden

Gimo