Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Karlstad staat bekend als een van de zonnigste steden van Zweden en heeft een compact en knus centrum. De stad is gebouwd rond de rivierdelta en daarom een uitstekende uitvalsbasis om de natuur in te trekken. Mariebergskogen is het stadspark van Karlstad en kent een unieke geschiedenis. Het gebiedt werd in de late 19e eeuw geschonken door Dr. Conrad Hook, die in het landhuis woonde. Hij wilde er voor zorgen dat het gebied werd bewaard voor toekomstige generaties en dat is gelukt. Vandaag de dag bestaat het familiepark uit een dierentuin, een pretpark, een restaurant, een openluchttheater en een museum. Ook op cultureel vlak kom je hier aan je trekken. Het Värmlands Museum is een combinatie van meerdere musea in één, waarbij het gebouw zelf ook de moeite waard is. Je treft hier kunstobjecten, alledaagse voorwerpen uit de recente geschiedenis en een experimenten center.

Eindeloos veel opties

Je bucketlist voor Värmland en Karlstad is eindeloos, dus bedenk vooraf wat je wilt doen. Met stip bovenaan staat natuurlijk: de natuur in! De Värmlandsleder is een echte aanrader met verschillende wandelroutes voor beginners en gevorderden. Weelderige bossen, uitgestrekte heuvels en veel water is dé mix die je tegenkomt tijdens wandel - of fietstochten. Houd je oren en ogen goed open, want wie weet spot je wel de “koning van het woud” de witte eland! Uniek in zijn soort, want volgens experts leven er maar vierhonderd witte elanden in Zweden. 


Klimaat en inwoners

Karlstad telt ruim 61.750 inwoners en staat bekend als de zonnigste stad van Zweden. Van mei tot en met september kun je de stad het beste bezoeken. Vanwege het landklimaat heb je zachte en aangename temperaturen in de zomer en is het ’s winters maximaal -2°C. Ideaal dus voor een citytrip of het afvinken van je bucketlist in de groene wateromgeving. 

Reis naar Karlstad

Logo Doets Reizen Zweden

Karlstad