Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Gelegen in de provincie Västa Götalands vind je de kleine plaats Brastad. Deze gezellige plaats ligt in het landschap van Bohuslän waardoor het een perfecte uitvalsbasis is voor diverse outdoor activiteiten zoals hiken, mountainbiken, vissen, kayakken en suppen.

Prehistorische tekeningen

In Brastad zijn jaren geleden interessante prehistorische rotstekeningen gevonden. De bekendste tekening is een mannenfiguur met een opgeheven bijl van 1.5 meter hoog en wordt ook wel de schoenmaker genoemd. Waarom de schoenmaker zo heet is overigens niet duidelijk. Naar schatting zijn de tekeningen 3000 jaar geleden door mensen aangebracht en zie je afbeeldingen van zonnen, schepen en menselijke figuren.

Bezoek Lysekil

Gelegen op 15 minuten van Brastad vindt je Lysekil, gelegen op het puntje van Zweden. Bezoek de oude stad, Gamlestan, waar je kan slenteren door het historische centrum dat goed bewaard is gebleven. Het is ook de perfecte plek voor activiteiten zoals een wandeling langs de kust of een bezoek aan het aquarium waar je de doornhaaien, zeesterren en het zeeaquarium kan bewonderen. Nog niet genoeg vissen gezien? Ga dan over op diepzeeduiken of snuif de zeelucht op tijdens het zeekajakken. 

Reis naar Brastad

Logo Doets Reizen Zweden

Brastad