Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Natuurschoon ligt voor het oprapen in Göteborg, een levendige stad aan de westkust van Zweden. Het stadje staat bekend om z’n vriendelijke inwoners, wat niet zo gek is. Wie in zo’n karakteristiek stadje woont, met de zee altijd op loopafstand en overal gezellige koffietentjes en groene oases, wordt vanzelf vrolijk en gastvrij.

Voel, proef en ruik de authentieke sfeer van toen

Göteborgers zijn dol op vis en vis is dol op Göteborg. Eeuwenlang was dit een plek waar zeevoedsel werd verhandeld, en die authentieke sfeer van toen voel, proef en ruik je tijdens je vakantie nog steeds. In de Feskekorka bijvoorbeeld, een vismarkt in een prachtig historisch gebouw waar je de lekkerste broodjes garnalen haalt. Maar je ervaart het ook langs de ongerepte kustlijn met z’n duizenden eilandjes, tijdens een rondvaart in de karakteristieke grachten uit de 17e eeuw en in de vele charmante vissersdorpjes in de nabije omgeving.

Adrenalineshots zijn gegarandeerd in Liseberg

Behalve de stad van natuur, vriendelijkheid en vis is Göteborg ook de geboorteplaats van Volvo. In het Volvo Museum krijg je de hele geschiedenis mee, vanaf 1927 tot nu in woord en beeld. Voor het betere shoppen en een koffiebreak ga je naar Haga, de bruisende oude wijk van de stad, vol leuke boetiekjes en cafés. Adrenalineshots zijn gegarandeerd in Liseberg, een uniek attractiepark middenin het centrum. Relaxen kan uitstekend in Slottskogen, het grootste stadspark van Göteborg, of in de Botanische Tuinen met meer dan 16.000 verschillende plantensoorten

En hoe zit het eigenlijk met het weer in Göteborg?

Net als in Nederland wisselt het weer in Göteborg elk seizoen. Omdat de stad vrij zuidelijk ligt, is het klimaat redelijk mild en zacht. In de zomer zorgt warme lucht van de Golfstroom voor een aangename temperatuur rond of boven de 21 graden Celsius, in de winter wordt het zelden kouder dan -3 graden Celsius.

Reizen naar Göteborg

Logo Doets Reizen Zweden

Göteborg