Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Klädesholmen is een fotogeniek eiland met de traditionele witte houten huizen. Maar waar het hier vooral om draait is de haring. Het eiland leeft, ademt en levert haring en zijn geschiedenis. Je vindt hier de haringfabriek, een haringmuseum en het bekende restaurant Salt & Sill dat vele haringgerechten serveert.

Wandel door het centrum

Het eiland Klädesholmen leent zich goed voor een mooie wandeling terwijl je geniet van de geluiden en geuren van zee. Je komt langs de witte houten huizen die kenmerkend zijn voor de vissersgemeenschappen langs de kust. Kijk zeker ook even naar de naamborden van de smalle straatjes die je passeert, ze zijn vernoemd naar de ambachten van de mensen die er woonden zoals Skomakaregatan (schoenmakersstraat).

Het waanzinnige Bohuslän

Klädesholmen ligt in het kustgebied Bohuslän in het westen van Zweden. Het is een gevarieerd landschap dat Zweden typeert. Van uitgestrekte kusten de pittoreske kustplaatsjes met rode huizen tot grote meren, dennenbossen en fotogenieke vissersplaatjes. Het archipel met de duizend eilanden geeft een extra dimensie aan je rondreis door het zuiden van Zweden. 

Reis naar Klädesholmen

Logo Doets Reizen Zweden

Klädesholmen