De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Zuid-Frankrijk vakantie

De sfeer en ambiance trekt jaarlijks miljoenen mensen naar Zuid-Frankrijk. Want naast een stranddag is er tijdens je rondreis door Zuid-Frankrijk nog veel meer te beleven. Geniet van de cultuur, natuur, steden, dorpen en gastronomie. Welkom in Zuid-Frankrijk!

Provence Alpes-Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk

Gelegen in het zuidoosten van Frankrijk vindt je de lange kust van de Provence Alpes-Côte d’Azur. Tijdens je rondreis door Frankrijk kom je met regelmaat langs de vele stranden met gezellige badplaatsen. Een geweldige kustroute is de Corniche d’Or. Met de auto rijd je langs gezellige steden, bijzondere rotspunten en het levert je geweldige uitzichten op. Nog geen genoeg van de prachtige uitzichten op het azuurblauwe water van de Middellandse Zee? Pak dan tijdens je vakantie naar Zuid-Frankrijk de plaats Eze mee. Gelegen boven op de berg met de exotische tuin is dit een magische plek. 

Occitanië in Zuid-Frankrijk

Tijdens je vakantie in Occitanië, gelegen in het zuiden van Frankrijk, maak je een tijdreis naar de middeleeuwen. Het decor met de kronkelstraatjes door de oude stadscentra en het koperkleurige gesteente laat je kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis. Bezoek de vestingstad Carcassonne waar je de torens al van ver boven de stadsmuren uit ziet steken. De middeleeuwse stad Rocamadour is gebouwd tegen een rots op een 150 meter hoge klif en biedt een fantastisch zicht op de omgeving en de rivierkloof van Alzou. Neem tijdens je autovakantie door Occitanië ook de klassieke plaats Nîmes mee. Het gigantische amfitheater is het best bewaarde amfitheater uit de Romeinse tijd. 

Carcassonne kasteel Doets Reizen - Frankrijk afbeelding van Daniel Nettesheim via Pixabay

Nouvelle Aquitaine in Zuid-Frankrijk

Grote kans dat je de vakantie in Zuid-Frankrijk begint of eindigt in de regio Nouvelle Aquitaine. De stad Bordeaux heeft namelijk een perfecte treinverbinding met Parijs. De perfecte manier om uitgerust aan je rondreis door Zuid-Frankrijk te beginnen. Nouvelle Aquitaine is ontzettend uitgestrekt en daarom ook niet in een woord samen te vatten. De unieke stad Bordeaux, de spectaculaire stranden bij Biarritz waar surfen centraal staat en de romantische wijngaarden. Een vakantie naar Nouvelle Aquitaine levert adembenemende hoogtepunten op. 

Biarritz Doets Reizen afbeelding van moibtz via Pixabay | Frankrijk

De specialiteiten van Zuid-Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn goede Franse keuken. Iedere Franse streek heeft zijn eigen specialiteiten, zo ook de streken in Zuid-Frankrijk. Ga tijdens je rondreis door Zuid-Frankrijk op zoek naar de truffel, ook wel het zwarte diamant genoemd. Bezoek ook de fabriek waar het gekonfijte fruit wordt gemaakt en proef de verschillende smaken. Leuk om mee naar huis te nemen. Aan Franse wijnen is er in het zuiden ook geen gebrek. Tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk kan je genieten in de wijngaarden van een goed glas wijn. A table et bon appétit!

De beste reisperiode voor Zuid-Frankrijk

Wat is de meest geschikte reisperiode voor je vakantie naar Zuid-Frankrijk? Voor Zuid-Frankrijk wordt mei tot oktober als beste reistijd gezien. In mei en juni lopen de temperaturen langzaam op en worden de dag steeds langer. Juli en augustus zijn in Zuid-Frankrijk de warmste en droogste maanden. Afhankelijk van wat je graag wilt zien adviseren wij je over de beste reistijd voor Frankrijk. 

Aix en Provence - pleinen | Atout France | Doets Reizen | Frankrijk

Unieke excursies in Zuid-Frankrijk

Om je autorondreis door Zuid-Frankrijk compleet te maken zorgen wij ervoor dat we unieke excursies afstemmen op jouw reisschema. Ontdek de eeuwenoude verhalen tijdens een privé tour met jouw gids, ga de velden op om truffels te zoeken in Uzès of geniet van een wijnproeverij inclusief picknick in Saint Emilion. Ontdek Frankrijk op z’n best en geniet optimaal van jouw vakantie in Zuid-Frankrijk!

Uitgelichte reizen