De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Zweden rondreis tips

Rondreizen door Zweden? Ontdek Zweden met de auto of per trein. Tijdens je vakantie in Zweden kom je met unieke excursies meer te weten of de prachtige natuur, de cultuur en de sfeervolle steden.

Verblijf op de hotspots

Tijdens je reis door Zweden wil je natuurlijk verblijven op de hotspots. Doets Reizen heeft dan ook de mooiste en meest unieke accommodaties en hotels voor je geselecteerd. Een vakantie in Zweden draait natuurlijk vooral om de mooie natuur die hier gelegen is, dit wil je dan ook direct vanuit je accommodatie kunnen bekijken. Om deze reden werkt Doets Reizen dan ook met Very Vip, op de eerste rij en zorgen wij ervoor dat jij altijd op de hotspots verblijft. 

Treehotel - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credit Treehotel

Unieke excursies in Zweden

Een reis door Zweden maak je compleet door het boeken van unieke excursies. Enkel met het ondernemen van deze te gekke excursies beleef je het echte Zweden. Kom meer te weten over de natuur en cultuur van Zweden of ga een avontuurlijke excursie aan door bijvoorbeeld met een sneeuwscooter door Zweeds Lapland te rijden of met een fatbike door het bos te fietsen. Excursies zijn dan ook een absolute must voor een reis naar Zweden. 

Beste reisperiode voor Zweden

Zweden is een veelzijdig land waardoor het mogelijk om het gehele jaar naar het land af te reizen. In de winter is het land een winter wonderland en kan je genieten van de prachtige besneeuwde omgeving en leuke excursies ondernemen. In de zomer kun je genieten van de prachtige natuur, leuke steden en kun je op een van de meren bijvoorbeeld een kayak huren en vanaf het water de natuur ontdekken. Genoeg te zien in Zweden dus. 

Abisko National Park - Doets Reizen - Vakantie in Zweden - Credits Visit Sweden

Met de trein door Zweden

Zweden is een bestemming die een zeer goed onderhouden wegennetwerk kent. Het is dan ook makkelijk om hier met een huurauto te reizen. De afstanden in Zweden zijn echter wel zo groot dat het noodzakelijk kan om met een ander vervoersmiddel te reizen om zo min mogelijk vakantie dagen kwijt te zijn aan het reizen tussen verschillende plaatsen. Hierbij kan de trein dan ook een prima uitkomst zijn. Dit is niet alleen milieu vriendelijk maar ook nog een zeer efficiënt. Zo kan je in korte tijd lange afstanden afleggen, terwijl jij zelf geniet van een wel verdiende nachtrust. 

Mooiste natuurgebieden in Zweden

In Zweden zijn er meerdere mooie natuurgebieden terug te vinden. Het land is vele verschillende natuur rijk en dit zorgt er dan ook voor dat er eigenlijk geen mooiste natuurgebieden aan te wijzen zijn. Doets Reizen heeft enkele tips voor je op een rijtje gezet:

1.      Abisko National park

2.      Nationaal Park Åsnen

3.      Vänermeer

Zweeds Lapland - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits SwedishLapland.com

Leukste steden in Zweden

Zweden heeft meerdere steden die absoluut de moeite waard zijn om aan te doen tijdens de reis. Je kunt hier lekker de cultuur ontdekken of genieten van een typische Zweedse ‘Fika’ in een van de vele koffietentjes. De steden in Zweden zijn compact maar heel gezellig en de vele gekleurde huizen zorgen voor een vrolijk geheel. Doets Reizen heeft de steden die je niet mag missen tijdens je reis naar Zweden voor je op een rijtje gezet.

1.      Stockholm

2.      Göteborg

3.      Uppsala

Uitgelichte reizen