De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Zweden vakantie Noorderlicht

Tijdens je reis door Zweden wil je natuurlijk ook genieten van het unieke natuurspektakel genaamd het Noorderlicht. Doets Reizen deelt de beste tips en plaatsen voor het spotten van het Noorderlicht in Zweden.

Noorderlicht spotten in Abisko Nationaal Park

Een van de beste plekken voor het spotten van het Noorderlicht is het Abisko Nationaal Park in Zweden. Ga mee met een Noorderlicht wandeling of fotografie tour en laat je verrassen door dit wonderschone fenomeen. Tijdens de wandeling leer van een plaatselijke gids meer over het dansende licht boven je.

Ben je niet zo’n wandelaar maar wil je wel op een unieke manier het Noorderlicht spotten, ga dan naar het Aurora Sky Station. Dit is midden in het park gelegen op zo’n 900 meter boven zeeniveau. Hier ga je naartoe doormiddel van een rit over het stille nationale park met een stoeltjeslift en vanaf dit Sky Station heb je een uniek uitzicht op het natuurspektakel. 

Noorderlicht spotten bij het Icehotel in Jukkasjärvi

Het Noorderlicht is op heel veel plekken in Zweden met een beetje geluk te aanschouwen. Echter er zijn ook manieren waarop je op een avontuurlijkere manier het natuurschoon kunt opzoeken. Dit kan vanaf het Icehotel dat gelegen is in Jukkasjärvi. Vanuit deze unieke locatie ga je onder leiding van een gids met een sneeuwscooter de wildernis is in om op een prachtige plek het wonderschone licht te aanschouwen.

Wil je een minder avontuurlijke mogelijkheid dan kun je vanaf het Icehotel alsnog genieten van het dansende spektakel en is dit alsnog een uitermate geschikte locatie voor het spotten van het Noorderlicht. 

Uniek verblijven onder het Noorderlicht in het Treehotel

Voor het Noorderlicht is het niet altijd noodzakelijk om de wildernis in te trekken om het te kunnen aanschouwen. In Zweden is het mogelijk om het Treehotel te verblijven, dit zijn allerlei verschillende boomhutten gelegen in de natuur. Zo hebben zij de Mirrorcube, Dragonfly en Birds Nest, alle boomhutten hebben een uniek design.

Stel je voor dat je in een van deze prachtige boomhutten verblijft en vanuit deze accommodatie vanuit je luie stoel of zelfs vanuit bed het Noorderlicht kunt spotten. Wie wil dat nou niet?!

Treehotel in Zweden - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Excursies Noorderlicht

Door heel Zweden is het mogelijk om excursies voor het spotten van het Noorderlicht te ondernemen. Laat je meevoeren door een plaatselijke gids die je alles kan vertellen over dit natuurschoon. Houdt je van meer avontuur stap dan op een sneeuwscooter of ga op de traditionele tour met een hondensledde tocht. Voor de echte fotografen onder ons zijn er ook vele tours die te ondernemen zijn om het perfecte plaatje van het Noorderlicht vast te leggen. 

Praktische info voor het spotten van het Noorderlicht

Voor het spotten van het Noorderlicht is vaak veel geduld noodzakelijk, dit terwijl je in een koude omgeving aan het wachten bent. Het is daarom van belang om je zo warm mogelijk aan te kleden zodat je het op kan brengen om op dit natuurspektakel te wachten.

In Lapland hebben de liefhebbers van het Noorderlicht een app ontwikkeld, het is dan ook een echte aanrader om deze app te downloaden. Deze app fungeert als een soort Noorderlicht alarm en geeft precies aan hoeveel kans je maakt om het Noorderlicht te spotten. Dit zodat je meteen kan zien wat je verwachtingen kunnen zijn over het spotten van het Noorderlicht. 

Beste seizoen voor het Noorderlicht in Zweden

Het seizoen waarin het Noorderlicht in Zweden gespot kan worden loopt vanaf begin september tot eind maart. Begin september start het Noorderlicht in het meest noordelijke puntje van Zweeds Lapland. Op het hoogtepunt van de winter in januari is het Noorderlicht in geheel Zweeds Lapland te spotten. Het Noorderlicht kun je over het algemeen spotten tussen 18:00 uur en 02:00 uur op een heldere avond. Hierbij geldt wel dat het meest spectaculaire dansende licht over het algemeen tussen 22:00 en 23:00 uur plaats vindt. 

Uitgelichte reizen