Bosbranden Jasper Meer info

Autoreis Noorwegen

Geniet extra van je autoreis door Noorwegen als je goed voorbereid op pad gaat. Lees vooraf de verkeersregels zodat je optimaal geniet van de prachtige autowegen in Noorwegen.

Praktische informatie voor je autoreis door Noorwegen

Het is belangrijk om de afstanden in Noorwegen niet te onderschatten. Van het zuiden naar het noorden ben je 30 uur onderweg. Een groot voordeel van rijden door Noorwegen is dat je weinig verkeer tegenkomt. De wegen zijn goed onderhouden. Dit komt mede doordat er al jarenlang tol betaald moet worden om de kosten voor tunnels, wegen en bruggen te financieren. Grote kans dat je in Noorwegen meerdere keren tol moet betalen. Daarnaast mag je op de meeste wegen niet harder dan 90 kilometer per uur, trap het gaspedaal dan ook niet vol in. 

Mooiste autowegen in Noorwegen

Noorwegen beschikt over een aantal wegen die het omrijden meer dan waard zijn. De prachtige wegen zijn omgeven in een decor van natuur, kunst, design en architectonische bouwwerken. Het geeft iets extra’s aan deze 18 uitzonderlijke wegen. De adembenemende uitzichtpunten, die vaak onderdeel zijn van de weg, zoals bij de weg Trollstigen, zorgen voor extra hoogtepunten tijdens jouw autovakantie in Noorwegen. Stap zeker uit zodat je kan genieten van de Noorse vergezichten zonder dat je op de weg hoeft te letten. Houd er rekening mee dat op een aantal bijzondere wegen in Noorwegen het lastig kan zijn om elkaar te passeren. Hiervoor zijn speciale plaatsen gemaakt, houd dit goed in de gaten. 

Trollstigen - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen VisitNorway

Beste reistijd Noorwegen

De beste reistijd naar Noorwegen is afhankelijk van wat jij wilt ontdekken. Reis in de zomer naar Noorwegen om te wandelen naar de fjorden en door de dichte bossen. Veel Noren trekken in de zomermaanden naar de Noorse kust. De temperatuur kan namelijk flink oplopen en langs de kust waait er meestal een verfrissende zeebries. In het noorden van Noorwegen liggen de temperaturen lager dan in de rest van het land, maar dit is de plek om de middernachtzon mee te maken. In de winter kan je het winterwonderland ontdekken in Noorwegen. Ontdek Noorwegen met een hondensledetocht, ga skiën of ga op zoek naar de wildlife tijdens een walvistocht in Tromsø. De winterperiode is ook de tijd van het jaar om het noorderlicht te spotten. 

Oppland - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Combineer je autoreis met unieke excursies in Noorwegen

Rijdend met de auto door Noorwegen kom je langs de meest spectaculaire uitzichtpunten. Maar er valt nog veel meer te ontdekken. Ga met een gids op pad en leer alles over de natuur en cultuur van het gebied waar jij door heen reist. Wij zorgen dat de excursies perfect aansluiten op jouw rondreis door Noorwegen. De unieke excursies in Noorwegen zijn een toegevoegde waar op jouw reis. 

Hedmark - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Uitgelichte reizen