De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De mooiste natuurverschijnselen ter wereld zie je in Tromsø. Daarvoor hoef je geen halsbrekende capriolen uit te halen, simpelweg naar de hemel kijken is in het hoge noorden van Noorwegen genoeg. In de zomer gaat de zon niet onder en aanschouw je het spektakel van de middernachtzon. In de winter is het omgekeerde aan de hand, wat ervoor zorgt dat de zon niet opkomt en het donker blijft. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor dat andere wonder van de natuur, het dansende noorderlicht. Een ervaring voor het leven!

Binnen een paar minuten in de ongerepte wildernis

Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel. Het is niet alleen de perfecte plek om te genieten van de middernachtzon of het noorderlicht, het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor avontuurlijke excursies. Vanuit het centrum bevind je je in een paar minuten in de ongerepte wildernis, waar rendieren vrij rondlopen. In de winter mag een safari met husky’s niet aan je reis ontbreken, wat ook geldt voor sneeuwschoenwandelen en een sneeuwscootertocht. In de zomer ontdek je de geheimen van de Sami gemeenschappen en spot je vanuit een boot orka’s en walvissen, op slechts een paar meter afstand.

Bewonder de schoonheid van de arctische kathedraal

Heb je behoefte aan een portie cultuur, dan zit je in de hoofdstad van de Noordpool goed. Een van de eyecatchers is de arctische kathedraal, die je vanaf de overkant van het water al spot. Wil je dichterbij komen, dan kun je de twee kilometer lange brug oversteken. Met een beetje geluk zie je de aurora borealis - de wetenschappelijke benaming voor het noorderlicht - erachter schijnen. Andere must-see’s zijn onder meer de zeehonden in Polaria en het interessante Polar Museum, waar je alles leert over de geschiedenis van de streek.

De zomers zijn verrassend warm en zonnig

Het uiterste noordelijke puntje van Noorwegen, dat is waar Tromsø is gelokaliseerd. Je zou vanwege de ligging verwachten dat het er constant bitterkoud is, maar de zomers zijn juist warm en zonnig, met temperaturen die kunnen oplopen tot 25 graden Celsius. In de winter ligt er vrijwel altijd sneeuw en daalt de temperatuur tot onder het vriespunt, waarbij -18 graden Celsius de koudste temperatuur is die ooit is gemeten.

Reizen in de buurt van Tromsø

Logo Doets Reizen Noorwegen

Tromsø