Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Beste reisperiode West Canada

Wat is de beste reisperiode in West Canada? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat je verwacht tijdens een rondreis Canada. Wat vast staat is dat ieder seizoen iets unieks te bieden heeft.

Lente

In de lente periode kun je genieten van de bloemenpracht in Canada. Houd er rekening mee dat de meren in april en mei nog bevroren kunnen zijn, en dus niet de herkenbare blauwe kleur hebben. De bevroren meren zijn prachtig, helemaal door het contrast met sneeuw. Het kan dus met name in april en begin mei winters ogen in de Rocky Mountains. Er wordt dan, hoog in de bergen, nog volop geskied in met name Banff en Lake Louise! Het klimaat op Vancouver Island is milder dan in de Canadese Rockies en het is dus ook ons advies om daarmee rekening te houden met het plannen van je reis en route. Vaak zijn de lentes in dit deel van Canada zonnig en minder koud. Start in de lente daarom in het westen van British Columbia (Vancouver en Vancouver Island) en reis vervolgens richting de Rocky Mountains in Alberta. Op deze manier reis je als het ware richting het 'goede' weer naarmate de weken verstrijken. Het voordeel van het reizen in het voorjaar (mei) is dat het wel iets minder druk is in de Nationale Parken en je vaak jonge, pas geboren dieren ziet. 

Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Zomer

De beste reismaanden qua weer zijn juni, juli en augustus. Als je volop wilt genieten van de adembenemende blauwe meren, bergtoppen en het spectaculaire wildlife van Canada dan kom je in de zomerperiode het beste aan je trekken. De mooiste lodges zoals de Moraine Lake Lodge in Banff National Park en de Cathedral Mountain Lake in Yoho National Park zijn geopend in de maanden medio juni t/m september. Ook de geliefde grizzly bear wildlife safari's op Vancouver Island zijn alleen in de zomermaanden te reserveren. Wildlife laat zich niet regisseren, maar je hebt bijna 100% garantie op het spotten ervan in deze periode!

Moraine Lake - Canada - Doets Reizen

Herfst

De beste reisperiode in West Canada eindigt rond eind september in de Canadese Rockies, maar op Vancouver Island is het in oktober vaak ook nog goed toeven, omdat het klimaat daar wat milder en aangenamer is. Het weer in Canada kan altijd grillig zijn, zeker in de hooggelegen gebieden en er kan in september en oktober ook al zomaar een laag(je) sneeuw liggen. Desalniettemin is eind september ook nog een fijne reisperiode, omdat de ergste drukte dan weer afneemt. Wil je in de herfstperiode reizen, dan is het verstandig om je reis te beginnen in de Canadese Rockies en vandaar uit richting Vancouver en Vancouver Island te trekken.

Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Winter

Om je wintersportvakantie in West Canada te vieren is ook een echte belevenis met werkelijk fantastische ski en snowboard mogelijkheden! Uitgestrekte pistes, sneeuwzekerheid, geen lange wachtrijen bij de skiliften, wat een heerlijkheid! Top bestemmingen om te skiën in West Canada zijn Banff, Lake Louise, Jasper, Whistler en Big White. Bekijk hier onze wintervakanties

Wintersport - Canada - Doets Reizen

Nationale Parken

De natuur laat zich vanzelfsprekend niet regisseren. Parken, wegen, hikes etc. kunnen onverhoopt dicht of afgesloten zijn tijdens je vakantie. De Nationale Parken Service van Canada heeft veiligheid en bescherming van natuurparken als topprioriteit. Het kan daarom voorkomen dat een toegangsweg (tijdelijk) afgesloten wordt i.v.m. lawinegevaar, bosbranden, beren, etc. Een flexibele instelling tijdens je avontuur door Canada is daarom belangrijk. Canada: 'expect the unexpected'. Bekijk de National Parks Canada website voor actuele berichten, openingstijden, trails en andere handige informatie. 

Farewell Harbour Lodge - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen