De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bezienswaardigheden Hawaii: wat te doen op Hawaii?

Een vakantie naar Hawaii is een droom voor velen! Hawaii is een unieke staat Amerika omdat dit volledig bestaat uit vulkanische eilanden. Deze eilanden hebben van alles te bieden op het gebied van natuur en ook Honolulu zal je verbazen als een leuke stad. Je zal je dan ook geen seconde vervelen op de Hawaïaanse eilanden. Ben jij op zoek naar een tropische bestemming waar je het relaxen aan een prachtig strand kunt afwisselen met actieve activiteiten en het ontdekken van de natuur? Zoek niet verder, dan is Hawaii namelijk de bestemming voor jou.

Honolulu

Een van de grotere steden van Hawaii is gelegen op Oahu, namelijk Honolulu. Deze stad staat bekend om een goede uitvalsbasis voor een heerlijke relaxvakantie en ben je gek op surfen dan zit je ook helemaal goed bij Waikiki Beach. Er is echter nog zoveel meer te verkennen in de directe omgeving van Honolulu dat dit ook een fantastische bestemming als je niet alleen houdt van zon, zee en strand. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan Pearl Harbor, dit indrukwekkende museum en memorial zullen zeker je aangeslagen achter laten. De natuur in de directe omgeving van Honolulu is ook zeker de moeite waard zoals bijvoorbeeld de Diamond Head Crater. Hier kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en ruimte die de natuur biedt. Honolulu kan dan ook eigenlijk niet aan jouw reis door Hawaii ontbreken. 

Waikiki Beach - Oahu - Hawaii - Doets Reizen

Haleakala National Park

Op het eiland Maui vindt je Haleakala National Park. Dit zal een van de meest indrukwekkende natuurparken zijn die je aan doet tijdens jouw reis door Hawaii. In dit National Park is de grootste slapende vulkaan ter wereld terug te vinden. Overdag zijn er in de vallei heel veel schitterende kleuren te ontdekken, door het zonval kleurt de vallei op zijn tijd namelijk roestbruin, rood en zelfs paars. Je vindt hier de meest unieke natuur van heel Maui, er zijn hier namelijk zelfs planten terug te vinden die je nergens anders ter wereld kan tegenkomen. De zonsopgang in dit park is het meest populaire tijdstip om een bezoek te brengen aan dit National Park en dat heeft een reden. De zonsopgang in dit park is namelijk fenomenaal. Je kan hier namelijk helemaal naar boven rijden waar het visitor centre gelegen is en de zon boven de wolken op te zien komen. Dit is gegarandeerd een van de mooiste zonsopgangen van je leven. 

Haleakala National Park - Maui - Hawaii - Doets Reizen

Volcanoes National Park

Dat de eilanden van Hawaii vulkanisch zijn is bij de meeste wel bekend maar op Big Island is het mogelijk om dit met eigen ogen te bewonderen. Hier kan je namelijk het Volcanoes National Park bezoeken. Dit park zo groot dat als je alles wilt bezoeken je hier echt een volle dag voor uit moet trekken. De grootste trekpleister van dit National Park is de Kilauea vulkaan. Dit is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Je ziet in dit nationale park dan ook de lava nog direct de zee in stromen waar het vervolgens onderwater stolt. Dit is dan ook het enige nationale park ter wereld dat ieder jaar groeit. Door het park kan je een prachtige route rijden die je uiteindelijk naar een verzamelplaats van twee lavastromen brengt. Dit is de Chain of Craters Road en zorgt ervoor dat jij Volcanoes National optimaal in je op kan nemen. 

Kilauea Crater - Big Island - Hawaii - Doets Reizen

Road to Hana

De Road to Hana wordt gezien als de mooiste route op Maui en brengt je langs verschillende surferplaatsjes en gedurende zo’n 600 bochten en 54 bruggen geniet je van prachtige uitzichten en watervalletjes langs de kant van de weg. De route brengt je naar Hana. Onderweg kan je vele stops maken en bijvoorbeeld een korte wandeling naar Twin Falls maken. De route zal de gehele dag in beslag nemen en staat garant voor een dag vol hoogtepunten. Deze route kan je dan ook eigenlijk niet overslaan als je verblijft op Maui. 

Hana - Maui - Hawaii - Doets Reizen

Napali Coast

Op het eiland Kauai is de mooiste kustlijn ter wereld terug te vinden. Dit is de Napali Coast. Door de wind en golven die jaren lang deze kustlijn heeft uitgeslepen is een steile rotskust ontstaan. Deze kustlijn kun je dan ook alleen vanaf het water of vanuit de lucht bekijken. Er zijn namelijk over een groot deel van de Napali Coast geen wegen aangelegd waardoor het met de auto niet toegankelijk is. Ga met een catamaran op pad of stap in de helikopter. Het water is azuurblauw en met een beetje geluk zie dolfijnen of zelfs walvissen zwemmen. Ga je op pad met de catamaran dan stopt deze ook voor de kust en is het mogelijk om bij deze fantastische kustlijn te snorkelen. Deze kustlijn mag dan ook niet ontbreken aan jouw vakantie op het eiland Kauai. 

Napali Coast - Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Waimea Canyon

Op Kauai kan je de Waimea Canyon terugvinden. Deze canyon wordt ook wel de Grand Canyon of the Pacfic genoemd. Je kan een prachtige wandeling maken in de canyon of je kan de canyon per helikopter vanuit de lucht bekijken. Wanneer je de helikoptervlucht doet zie je pas echt hoe groot deze canyon is en vlieg je aan over de Napali Coast. De Waimea Canyon is kleiner dan de Grand Canyon maar heeft een hele andere vegetatie. Zo is deze canyon vele malen groener en heeft prachtige kleuren rotsen zoals rood, bruin en geel. In de canyon is vaak een bergmist te vinden en dit samen met de vele watervallen zorgt voor een uniek flora en fauna stelsel. Dit is dan ook een absolute aanrader voor jouw reis naar Hawaii. 

Waimea Canyon - Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Uitgelichte reizen