Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Cruise Canada informatie

CAMPERS VAN CRUISE CANADA

Doets Reizen verhuurt de volgende Cruise Canada campermodellen in Canada:

C19 - Compact

C21 - Compact Plus

C25 - Standard

C30 - Large

Handige pagina's over Cruise Canada en camperreizen in Canada

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • CDW-basis verzekering
 • VIP en SLI verzekering
 • Preparation Fee

HUURPRIJZEN VAN CRUISE CANADA

Cruise Canada werkt met een systeem van flexprijzen. Hierbij kijkt Cruise Canada naar de ophaaldatum, de ophaallocatie en het campertype om de huurprijs per huurdag te bepalen. Flexprijzen worden door Cruise Canada wekelijks vastgesteld op basis van vraag en aanbod en deze prijzen kunnen dus ook wekelijks veranderen. De flexprijs van de camper ligt vast op het moment dat Cruise Canada een definitieve boekingsaanvraag ontvangt. Voor flexprijzen geldt een maximum huurperiode. Als je de camper langer huurt dan de maximum huurperiode voor een flexprijs, dan kijkt de verhuurder naar de flexprijs die geldt op de huurdag die volgt na het aflopen van een termijn en vervolgens wordt dan voor een nieuwe termijn een nieuwe flexprijs berekend. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een campervakantie met Cruise Canada? Neem alvast een kijkje bij onze Online Camper Maatwerk Tool, en je hebt binnen een paar eenvoudige stappen een overzicht van alle mogelijkheden voor jouw camperreis.

KILOMTERPAKKETTEN VAN CRUISE CANADA

Bij de huurprijs van Cruise Canada zijn geen kilometers inbegrepen. Je dient tenminste één van de volgende mijlenopties bij te boeken:

 • Pakket à 100 kilometer tegen een vast tarief
 • Pakket à 500 kilometer tegen een vast tarief
 • Ongelimiteerd kilometerpakket t/m 21 huurdagen voor een vast bedrag per camper. Als je wilt beschikken over een ongelimiteerd kilometerpakket en de camper langer huurt dan 21 huurdagen, dan betaal je vanaf de 22ste huurdag een toeslag per camper per huurdag voor het ongelimiteerde kilometer pakket.
 • Cruise Canada Unlimited Mileage Plus pakket, inclusief ongelimiteerde kilometers, alle persoonlijke uitrustingen, de camperuitrusting en ongelimiteerd gebruik van de generator (niet alle campertypes van Cruise Canada hebben een generator). Geldig t/m 21 huurdagen voor een vast bedrag per camper. Als je wilt beschikken over het Mileage Plus pakket en de camper langer huurt dan 21 huurdagen, dan betaal je vanaf de 22ste huurdag een toeslag per camper per huurdag voor het Mileage Plus pakket. 
Meer kilometers gereden dan het aantal kilometers dat je via Doets Reizen hebt geboekt? Je betaalt dan ter plaatse CA$ 0,39 per meer gereden kilometer. Niet gereden kilometers worden niet vergoed.

UITRUSTINGEN VAN CRUISE CANADA

Bij de huurprijs van Cruise Canada zijn de volgende onderdelen al standaard inbegrepen:

 • 15 tot 30 AMP adapter;
 • waterslang en afvalwaterslang;
 • toiletpapier;
 • stroomkabel;
 • handboek voor het gebruik van de camper;
 • KOA Value Card.

CAMPER UITRUSTING VAN CRUISE CANADA

De camperuitrusting van Cruise Canada kun je tegen betaling bijboeken en deze bestaat uit de volgende onderdelen:

 • voor gebruik in de keuken: pannenset, pollepels, spatel, fluitketel, vergiet, vleesvork, kom, blikopener, schilmesje, en vleesmessen; 
 • voor de maaltijden: lepels, vorken, messen, kopjes, soepkommen, borden, theelepels en drinkglazen; 
 • voor algemeen gebruik: bezem en zaklantaarn.

PERSOONLIJKE UITRUSTINGEN VAN CRUISE CANADA

De persoonlijke uitrusting van Cruise Canada kun je tegen betaling bijboeken en deze bestaat uit de volgende onderdelen:

 • voor gebruik in de slaapkamer: deken/slaapzak, laken, kussen met kussensloop;
 • voor gebruik in de badkamer: twee badhanddoeken, twee washandjes;
 • voor gebruik in de keuken: één vaatdoek.
Advies van Doets Reizen: neem van huis uit wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes mee.

GENERATOR VAN CRUISE CANADA

Alleen de C-30 camper van Cruise Canada beschikt over een generator. Met een generator kun je stroom opwekken op plekken waar geen aansluitingen op elektriciteit zijn voor campers. De kosten voor het generatorgebruik bedragen CA$ 3,50 per uur + tax of CA$ 8,- per huurdag + tax voor ongelimiteerd gebruik. Je dient deze kosten bij inlevering van de camper te voldoen. Indien je kiest voor het dagtarief voor ongelimiteerde generatorgebruik, dan dien je dit bedrag bij het ophalen van de camper te voldoen.

TRANSFERS VAN CRUISE CANADA

Bij de huurprijs van Cruise Canada is geen transferservice inbegrepen. Je kunt tegen betaling echter wel een transferservice van Cruise Canada bijboeken. Deze service wordt ook wel Early Bird Departure Special genoemd en moet tenminste 30 dagen voor het ophalen van de camper worden geboekt en worden betaald. Met het boeken van de Early Bird Departure Special verzorgt Cruise Canada de vroege transfer van het hotel bij de luchthaven en ook de transfer terug van het verhuurstation naar de vertrekhal op de luchthaven of naar het hotel bij de luchthaven. De kosten voor de Early Bird Departure Special betaal je voorafgaand aan jouw reis. 

Welke diensten zijn bij deze transferprijzen (Early Bird Departure Special) inbegrepen?

 • Je wordt vanaf 08.30 uur ’s morgens opgehaald door Cruise Canada bij jouw hotel, mits deze binnen de transferzone ligt (zie kopje hieronder). Eenmaal in het verhuurstation word je op volgorde van binnenkomst geholpen (First in line service).
 • Je krijgt de camper mee tussen 09:00 uur en 12:00 uur.
 • Je mag de camper tot 15:00 uur inleveren.

Belangrijk: Je dient 1 – 3 dagen voor het ophalen van de camper contact op te nemen met het verhuurstation om de exacte transfer tijd
af te stemmen.

De telefoonnummers van de verhuurstations zijn hieronder te vinden:

 • Vancouver: 604-946-5775
 • Calgary: 403-291-4963
 • Toronto: 905-951-3102
 • Montreal: 450-628-7093
 • Halifax: 902-865-0639

Let wel: je ontvangt naast de transfer ook vele uren extra gebruik van de camper. Op jouw eerste huurdag heb je zodoende extra tijd om boodschappen te doen en zonder haast jouw eerste camping te bereiken. En ook op de inleverdag heb je een voordeel. Je hoeft namelijk niet zeer vroeg al te vertrekken van de laatste camping om de camper vroeg in te kunnen leveren. En na het inleveren van de camper hoef je eventueel ook niet een lange tijd op de luchthaven te wachten voordat je terugvliegt naar huis. Indien je de Early Bird Departure Special transfer niet boekt, dan dien je op eigen gelegenheid en kosten naar het verhuurstation te gaan en kun je de camper vanaf 13:00 uur in ontvangst nemen. Je dient de camper dan vervolgens uiterlijk om 11:00 uur ’s morgens terug te
brengen op de laatste dag.

Goed om te weten over de Early Bird Departure Special:

Cruise Canada beschikt over een aantal verhuurlocaties verspreid over heel Canada. De mogelijkheden qua transfers zijn verschillend per verhuurlocatie van Cruise Canada. Zo word je in sommige locaties ook opgehaald bij en/of weggebracht naar hotels in het centrum van een stad. Voor een compleet overzicht van de transfermogelijkheden in het kader van de Cruise Canada Early Bird Departure Special kun je een kijkje nemen op deze pagina. Op deze pagina vind je per verhuurlocatie van Cruise Canada een link naar een overzichtskaartje met daarop het gebied waarbinnen Cruise Canada een transferservice verzorgt.

DROP OFF KOSTEN VAN CRUISE CANADA

Drop off kosten worden bij boeking in rekening gebracht indien je de camper achterlaat bij een ander verhuurstation dan waar je de camper hebt opgehaald. Deze kosten verschillen per locatie en zullen altijd apart worden weergegeven op de factuur.

Tip: kies een retourtraject, dat scheelt je kosten en vergroot de kans op een beschikbare camper. 

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN CRUISE CANADA

Lokale belastingen worden bij alle diensten van Cruise Canada opgeteld en deze belastingen zijn nog niet inclusief bij de gepubliceerde tarieven van deze camperverhuurder. Hieronder vind je een overzicht van het huidige tax percentage per stad / verhuurstation. Houd wel rekening met de kleine kans dat een tax percentage gedurende het jaar kan veranderen en dat er restituties of naheffingen kunnen plaatsvinden. Het tax percentage dat van toepassing is voor jouw reis wordt bepaald aan de hand van de plaats waar je de camper ophaalt. In de Cruise Canada gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting wel reeds inbegrepen. Het huidige percentage per locatie van Cruise Canada is te zien in dit document.


Bij alle Cruise Canada verhuurstations betaal je een verplichte milieutoeslag van CA$ 9,95,- voor de gehele huurperiode. Deze kosten betaal je bij Cruise Canada ter plaatse tijdens het ophaalmoment. 

DE BORGSOM VAN CRUISE CANADA

Cruise Canada verlangt een borgsom van CA$ 500,-. Deze borgsom dient de hoofdbestuurder van de camper te garanderen middels een creditcard. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn de bestedingslimiet van jouw creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door de verhuurder enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ CRUISE CANADA

Cruise Canada  biedt het volgende “nice to have” huurartikel aan voor gebruik tijdens jouw camperreis: Tuinstoel CA$ 12,- per stuk (ter plaatse te betalen). 

Cruise Canada biedt op dit moment geen andere extra huurartikelen aan, maar de Cruise Canada medewerkers adviseren je tijdens de ophaaldag graag over het kopen of huren van extra items ter plaatse. Ook babystoeltjes of kinderzitjes worden niet aangeboden door Cruise Canada. Deze dien je zelf mee te nemen of ter plekke te kopen. Houd er rekening mee dat Canadese campers niet zijn uitgerust met een driepuntsgordel en dat het stoeltje dus met een heupgordel bevestigd dient te worden. Voor het eventueel huren van babyzitjes en / of kinderzitjes kun je terecht op www.littletraveller.ca of www.weetravel.ca.

HET OPHALEN VAN DE CRUISE CANADA CAMPER

Om veel extra vakantietijd met de camper door te brengen raden wij je ten zeerste aan om voorafgaand aan jouw vertrek alvast online in te checken bij Cruise Canada via deze link. Het reserveringsnummer van Cruise Canada dat je hierbij nodig hebt vind je op de camperhuurvoucher die je van ons ontvangt bij het reisbescheidenpakket. Indien je een transfer hebt gereserveerd en hebt betaald, dan word je vanaf 08.30 uur opgehaald bij jouw hotel en wordt de camper tussen 09.00 uur en 12.00 uur afgeleverd. Deze dienstverlening wordt door Cruise America aangeboden onder de welsprekende naam Early Bird Departure Special. Je dient uiterlijk op de ophaaldag vanaf 08:30 uur telefonisch contact op te nemen met het verhuurstation om het tijdstip van de transfer met Cruise Canada af te stemmen. Zonder Early Bird Departure Special dien je op eigen gelegenheid en kosten naar het verhuurstation te reizen en wordt de camper na 13.00 uur overhandigd.

HET INLEVEREN VAN DE CAMPER

Indien je de Early Bird Departure Special hebt gereserveerd en hebt betaald, dan kun je tot uiterlijk 15.00 uur de camper inleveren. Daarna word je naar de luchthaven gebracht. Zonder Early Bird Departure Special dien je de camper uiterlijk om 11.00 uur in te leveren en ga je op eigen gelegenheid en kosten naar de luchthaven. Te laat inleveren geeft Cruise America het recht extra huurkosten in rekening te brengen (CAS$ 25,- per uur).

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

In het kort gezegd: de verhuurder verwacht dat je de camper in de zelfde staat inlevert als waarin je de camper heeft ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient even vol te zijn als tijdens het ophaalmoment, reservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde spic & span schoon te zijn en uiteraard zonder schades aan binnen- en buitenzijde. Indien je niet aan bovenstaande voldoet heeft de verhuurder het recht om extra kosten in rekening te brengen ter
waarde van CA$150,-.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Alle Cruise Canada verhuurstations zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Gedurende de volgende officiële feestdagen zijn de verhuurstations van Cruise Canada gesloten: 

 • Zondag 19 mei 2024
 • Maandag 20 mei 2024
 • Zondag 23 juni en maandag 24 juni 2024 (alleen Montreal)
 • Zondag 30 juni en maandag 1 juli 2024
 • Zondag 4 augustus en maandag 5 augustus 2024 (alleen Vancouver en Halifax)
 • Zondag 1 september en maandag 2 september 2024
 • Zondag 13 oktober en maandag 14 oktober 2024

Het verhuurstation van Cruise Canada in Halifax is t/m 14 april 2024 en vanaf 26 oktober 2024 gesloten.

OPENINGSTIJDEN VAN DE VERHUURSTATIONS CRUISE CANADA

Van maandag t/m zaterdag zijn de verhuurstations in Vancouver, Calgary, Toronto en Montreal geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Met uitzondering van Halifax, welke op zaterdagen opent om 09:00 uur en sluit om 14:00 uur. 

De verhuurstations in Vancouver, Calgary, Toronto en Montreal zijn op zondag geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur. Het verhuurstation in Halifax is gesloten op zondag. 

Van 1 april t/m 30 april 2024 en van 12 oktober t/m 31 oktober 2024 wijken de openingstijden af. Dan zijn de verhuurstations in Vancouver, Calgary, Toronto en Montreal van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur. In deze periode zijn de verhuurstations op zondag gesloten. Het verhuurstation in Halifax is helemaal gesloten in deze periode. 

MINIMUM EN MAXIMAAL AANTAL HUURDAGEN

Cruise Canada hanteert een minimum verhuurperiode van 7 huurdagen en tevens een maximum periode van 7 aaneengesloten huurdagen per flexprijs. De flexprijs gaat in vanaf de ophaaldag en deze prijs kan vervolgens vanaf iedere woensdag binnen jouw huurperiode veranderen (afhankelijk van vraag en aanbod). De flexprijzen voor jouw reis staan vast op het moment dat Cruise Canada de boekingsaanvraag van ons ontvangt.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Cruise Canada te mogen besturen is 21 jaar. Extra chauffeurs kun je ter plaatse tijdens het ophalen van de camper laten bijschrijven op het huurcontract. Extra bestuurders zijn gratis inbegrepen bij Cruise Canada.

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, welke ook getoond moet worden bij de check-in (een digitaal rijbewijs of een kopie van je rijbewijs wordt NIET geaccepteerd). De hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geengeldig betaalmiddel! 

ROOKBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Het is verboden te roken in de campers van Cruise Canada. Indien je dit toch doet zul je een schoonmaakboete moeten betalen zodat de camper weer lekker fris ruikt. Wij verzoeken je dan ook dringend om buiten te roken, let dan echter wel op brandgevaar.

HUISDIERENBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Honden zijn toegestaan in de campers, overige huisdieren zullen wij moeten navragen bij Cruise Canada.

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet rijden met de camper op de volgende plaatsen of in de volgende gebieden:

 • Onverharde wegen en niet publieke wegen (private roads)
 • Mexico 
 • New York City (Manhattan) i.v.m. tunnels en de gasflessen in de camper 
 • Apache Trail in Arizona tussen Mesa en Globe (weg 88) 
 • Death Valley in California (betreden op eigen risico!) 
 • Andere “desert” gebieden 
 • Stranden
 • In Alaska, Yukon, Northwest Territories en Newfoundland met uitzondering van publieke en genummerde wegen. 
 • Het rijden door ondergrondse tunnels is niet toegestaan. 
 • Alle wegen of gebieden die door de verhuurder worden aangewezen tijdens het in ontvangst nemen van de RV.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • In alle staten van de USA. 
 • In alle provincies van Canada. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN CRUISE CANADA

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Cruise Canada zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt:

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 50,-.

LET OP: verandering van de naam van de hoofdbestuurder, campertype, ophaaldatum, inleverdatum, plaats van ophalen en / of inleveren, annuleren en direct daarop opnieuw reserveren of wijzigen van voertuigtype hebben gevolgen voor het flextarief van jouw camperhuur. Bij ontvangst van een wijzigingsverzoek kijkt Cruise America naar jouw oorspronkelijk geboekte flextarief en naar het flextarief dat geldt op het moment van wijzigen. Het hoogste flextarief van beide is van toepassing op jouw reis.

 • Annuleren t/m 46 dagen voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten + €400,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 45 dagen tot de 42e dag voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 28e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 28 dagen tot de 21e dag voor vertrek: 40% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 21 dagen tot de 15e dag voor vertrek: 50% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren op de 15e dag voor vertrek: 50% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een min. van € 650,-) + €1300,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 14 dagen tot de 7e dag voor vertrek: 75% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 650,-) + €1700,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 7 dagen tot de 5e dag voor vertrek: 75% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 850,-) + €1700,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 5 dagen tot 1 dag voor vertrek: 90% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten (met een minimum van € 850,-) + €1700,- bij een one-way.
 • Annuleren op de dag van vertrek of later en bij no-show: 100% van alle vooraf geboekte Cruise Canada diensten.

Belangrijk: Bij vier boekingen of meer die samen reizen, berekend Cruise Canada afwijkende annuleringsvoorwaarden. Deze worden opgemaakt zodra de campers zijn bevestigd. De voorwaarden zijn dan hoger en vaak al geldend vanaf 90 dagen voor vertrek. Dit alles is afhankelijk van de route, de vertrekdatum en de campertypes. 

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Cruise Canada alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterreizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Cruise Canada gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterreizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken.

Let op: Cruise Canada stelt het verplicht dat je als huurder de camper winterklaar maakt zodra je tijdens de camperreis te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterreizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings/wegen tijdens de winterperiode al of nog gesloten zijn. 

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Cruise Canada en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het voorkomen dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast of vergoed worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Cruise Canada en Doets Reizen.