De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Yukon Adventure

1 Beoordeling
 • 18 dagen

Begin aan een ongekend avontuur in één van de meest spectaculaire gebieden in Canada: de Yukon! Met een stoere Jeep van Overland Yukon reis je door een uniek landschap, waarbij ongerepte naaldbossen worden afgewisseld door uitgestrekte toendra's, kristalheldere meren, wilde rivieren en door machtige bergpieken. Je zult zelf de aantrekkingskracht ervaren die de Yukon al eeuwenlang uitoefent op avonturiers en pioniers. In de avonduren klap je binnen een handomdraai de tent uit bovenop het dak van de Jeep en kun je genieten van het kamperen onder de allermooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien. Een ultieme reisbelevenis!

Wanneer je de ultieme wildernis wilt ervaren, alleen op de wereld en een unieke beleving wilt, dan is een bezoek aan de Yukon in Noord Canada helemaal iets voor jou. Overland Yukon biedt je de mogelijkheid om per stoere Jeep Wrangler door de woestenij van deze provincie te crossen, met je overnachtingsplek op het dak. 's Ochtends wordt je wakker, rits je de tent open en geniet je van de mooiste zonsopgang die je ooit zult beleven. In de avond laat je de tent nog even open zodat je alle sterren aan de hemel kunt bewonderen en met een beetje geluk zelfs ook het spectaculaire Noorderlicht! Je reis voert je langs de geschiedenis van Gold Rush, can can danseressen, wilfdife, Borial Forest, First Nations en gletsjers. De uitgestrektheid van deze prachtige provincie, de vriendelijkheid van de inwoners en het natuurschoon wat je tegen zult komen, zijn uniek voor Yukon en zullen je voor altijd bijblijven. De voertuigen van Overland Yukon sluiten hier volledig op aan en zullen er voor zorgen dat Yukon in je bloed gaat zitten... Deze reis kun je volledig naar eigen wens invullen, campings zijn niet inbegrepen en het dag-tot-dag programma is puur ter inspiratie.

 • Ervaar de ultieme wildernis
 • Ontdek de prachtige natuur van Yukon
 • Met een stoer jeep op avontuur
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 1808 km
Dag 1

Heenreis naar Whitehorse

Vandaag begin je aan deze bijzondere reis! Je vliegt naar Whitehorse in de Yukon. Bedenk dat er in de Yukon slechts 30.000 mensen wonen, van wie tweederde in Whitehorse. En bedenk dat Frankrijk en Duitsland qua oppervlakte met gemak in de Yukon passen. Dan begrijp je waarom de mensen in de Yukon zo gastvrij zijn en blij zijn om je te zien! Eenmaal gearriveerd reis je op eigen gelegenheid naar het eerste hotel van deze rondreis. Je verblijft de eerste nacht in Whitehorse. Deze stad ontstond aan het einde van de 19e eeuw als goudzoekersstadje en was in 1898 zelfs de grootste stad van West-Canada. Je vindt er nog altijd een aantal theaters en bars uit die tijd.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 2

Whitehorse - Carmacks

± 177 km

Vandaag ga je beginnen aan een ongekend reisavontuur door de Yukon met de Jeep van Overland Yukon. In de ochtend haal je de Jeep op, waarbij je van Overland Yukon een demonstratie krijgt van het voertuig en de extra's waar je tijdens de reis gebruik van zult maken. Als je de stoere Jeep eenmaal hebt opgehaald, ben je helemaal vrij om de reisroute door de Yukon te gaan bepalen. In het dag-tot-dag schema geven wij graag een voorzetje voor een afwisselende en avontuurlijke rondreis door de Yukon. Zo kun je vandaag met de Jeep een rit maken over de Klondike Highway richting het plaatsje Carmacks, gelegen langs de Yukon River. Net als veel andere plaatsen in de Yukon vindt Carmacks zijn oorsprong in de beroemde Gold Rush periode, nadat er goud werd ontdekt in de Bonanza Creek. Tijdens de rit naar Carmacks merk je meteen hoe ongerept het prachtige landschap van Yukon is.

 • Overnachting:Carmacks
Dag 3

Carmacks - Keno City

Het laatste deel van de Klondike Highway is zelfs nog mooier. Hier ligt namelijk de beroemde Silver Trail. Deze weg loopt van Stewart tot aan Mayo. Bezoek hier het Visitor Center om extra informatie te verkrijgen. In 1849 ontdekte James Stewart de Stewart River, maar pas in 1883 werden er kostbare grondstoffen ontdekt. In 1886 werd hier een handelspost gevestigd.

 • Overnachting:Keno City
Dag 4

Keno City

Voordat je verder reist naar Dawson City kun je deze dag verder kennis maken met het Silver Trail gebied rondom Keno, maar ook meer te weten komen over de roemruchte mijngeschiedenis, onder andere bij het Keno City Mining Museum. Waan jezelf in de tijd van de gelukszoekers tijdens een rit over de ‘Silver Trail’, waarbij je een bijzondere regio ontdekt die beroemd is geworden door één van de grootste zilvervondsten in de geschiedenis.

 • Overnachting:Keno City
Dag 5

Keno City - Tombstone Territorial Park

± 321 km

Vandaag reis je naar het indrukwekkende Tombstone Territorial Park, een prachtig natuurgebied dat een permafrost landschap met ruige bergtoppen en een overvloed aan wildlife beschermt. Het park Het park is te bereiken via de beroemde Dempster Highway, waarbij je geniet van een ongeëvenaard natuurlandschap terwijl je het spoor volgt van de North Klondike River. Deze rit over de Dempster Highway maakt duidelijk dat je heel wat moois te wachten staat in het Tombstone Territorial Park!

 • Overnachting:Tombstone Territorial Park
Dag 6

Tombstone Territorial Park

Een volle dag om te genieten van het spectaculaire Tombstone Territorial Park. Dit park vormt niet alleen een bestemming om te genieten van een stukje ruige natuur, maar tevens een eerbetoon aan de rijke cultuur van de Tr'ondëk Hwëch'in First Nation die in dit gebied haar bakermat vindt. In het Tombstone Provincial Park kampeer je in de ongerepte wildernis en kun je in de afgelegen natuur avontuurlijke hikes gaan ondernemen. Het Tombstone Interpretive Center vormt overigens een uitstekend startpunt voor een ontdekkingstocht door het gebied.

 • Overnachting:Tombstone Territorial Park
Dag 7

Tombstone Territorial Park - Dawson City

± 114 km

Via de Dempster Highway en de Klondike Highway reis je vanuit Tombstone Territorial Park richting Dawson City. Deze plaats is ontstaan en enorm gegroeid tijdens de Gold Rush. Er zijn hier in 1897 ongeveer 35.000 goudzoekers neergestreken na een vermoeiende tocht over de beruchte Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er toen nog niet, er werden voornamelijk tentenkampen ingericht. Op dit moment heeft Dawson nog maar 2.000 inwoners en is het een stuk rustiger. De plaats is beroemd geworden door de pastelkleurige en historische huizen in het centrum. Je waant jezelf hier echt voor even in vervlogen tijden!

 • Overnachting:Dawson City
Dag 8

Dawson City

Je hebt een volle dag te besteden in Dawson City. Dawson was in de tijd van de Gold Rush, aan het einde van de 19e eeuw, een booming city. Na San Francisco was het zelfs de grootste stad van Noord-Amerika! Dawson ligt aan de oever van de Yukon River en heeft veel historische gold rush-architectuur. In sommige theaters worden nog Can Can-shows opgevoerd om je in de sfeer van de Gold Rush periode te brengen.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 9

Dawson City - Tok

± 295 km

Het wordt een topdag vandaag! De deels onverharde Top of the World Highway staat op het programma, waarbij je vanuit de Yukon naar het ruige Alaska reist. Dit is de perfecte route voor een onvergetelijke rit met de stoere Jeep van Overland Yukon! Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om deze prachtige route te rijden. Geniet onderweg van een schitterend landschap met groene hoogvlaktes, één van de vele hoogtepunten! Het is een lange reisdag, maar zeker de moeite waard. Maak je geen zorgen over dat het snel donker wordt: Je reist in het land van de Midnight Sun. Dit wil zeggen dat het bijna niet of maar heel kort donker is.

 • Overnachting:Tok
Dag 10

Tok - Kluane National Park

± 467 km

Vandaag ga je een prachtige reis tegemoet, via de Alaska Highway naar Haines Junction. Deze plaats is de uitvalsbasis voor het indrukwekkende Kluane National Park. Dit park ligt in een bijzonder ongerept gebied, met het helblauw gekleurde Kluane Lake en Mount Logan als hoogtepunten. Mount Logan is met een hoogte van 5.950 de hoogste berg van Canada. De grootste gletsjers buiten het poolgebied bevinden zich eveneens in dit park. De meest indrukwekkende gletsjers zijn de Steele Glacier, Kaskawulsh Glacier en Lowell Glacier.

Dag 11

Kluane National Park

Vandaag heb je een volle dag om de omgeving verder te verkennen. Kluane National Park is samen met Wrangell-St. Elias National Park, Glacier Bay National Park en Tatshenshini-Alsek Provincial Park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is niet onterecht vinden wij! Je kunt in het park hiken over talloze trails wandelen, bijvoorbeeld de Auriol Trail, Alsek Trail of de Slims Trail. Als je de Slims River Trail van 24 kilometer bewandeld, kom je bij de Kaskawulsh Glacier Hike. TIP: boek een vliegtuigtour via Jan Doets om het park echt goed te kunnen zien!

Dag 12

Kluane National Park - Haines

± 238 km

Vandaag reis je opnieuw van de Yukon naar Alaska, naar een gebied vol indrukwekkende inlets en fjorden. Je hebt onderweg tijd om te stoppen en te genieten van de ruige en pure natuur. Wie weet loopt er wel een beer langs de weg! De plaats Haines vormt de eindhalte van deze dag. Dit havenplaatsje aan de Chilkoot Inlet met ongeveer 2300 inwoners is ontstaan uit de Indiaanse nederzetting Dei Shu: dit betekent 'End of Trail'.

 • Overnachting:Haines
Dag 13

Haines - Skagway

± 20 km

All aboard! Je gaat aan boord van de Alaska Marine Highway Ferry, die tussen Haines vaart Skagway. Je vaart door het prachtige Lynn Canal. De ferrytocht duurt gemiddeld een uur. Skagway is een klein rustig plaatsje met ongeveer 900 inwoners. Maar de plaats heeft een turbulent verleden als het gaat om de Gold Rush: ooit woonden hier meer dan 20.000 goudzoekers! Je vindt er verschillende bezienswaardigheden die met de Gold Rush te maken hebben.

 • Overnachting:Skagway
Dag 14

Skagway

Een dag om even lekker bij te komen van alle prachtige indrukken. Skagway is een historisch Gold Rush stadje. Om de omgeving en tegelijkertijd ook de indrukwekkende geschiedenis van de omgeving te leren kennen, is het zeker aan te raden om deze dag deel te nemen aan een treinrit langs de White Pass Summit. Deze stoomtrein brengt je langs de oude Chilkoot Trail, die door de vele passerende goudzoekers is uitgeslepen in de rotsen.

 • Overnachting:Skagway
Dag 15

Skagway - Whitehorse

± 176 km

Je reist weer terug richting Whitehorse, waarbij je geniet van een relatief korte maar tegelijkertijd spectaculaire rit. Onderweg passeer je onder andere de machtige White Pass, het adembenemend mooie Windy Arm en het uitgestrekte Tutshi Lake. Maak zeker een stop bij het verbluffend mooie Emerald Lake en ontdek de 'kleinste woestijn ter wereld', de Carcross Desert bij het historische plaatsje Carcross. Voor de laatste nacht is er een camping voor je gereserveerd bij Whitehorse.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 16

Whitehorse

Deze dag komt er een einde aan je avontuurlijke roadtrip door Alaska en de Yukon. Je levert de stoere Jeep in bij Overland Yukon en brengt aansluitend nog een nachtje door in Whitehorse. Zodoende heb je nog ruim de tijd om te genieten van een aantal highlights in de hoofdstad van de Yukon, voordat je naar huis reist.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 17

Terugreis vanuit Whitehorse

Vandaag is de dag van vertrek (helaas) dan toch echt aangebroken en ga je terug naar huis. Op de luchthaven van Whitehorse check je in en bereid je jezelf voor op de terugreis. In verband met het tijdsverschil tussen Canada en Europa overnacht je de laatste nacht van de reis in het vliegtuig.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 18

Thuiskomst

Het reisavontuur door de Yukon is nu echt voorbij, want je landt deze dag weer op de thuisbodem. Wij horen graag hoe de reis met Overland Yukon is geweest!

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties & Campings

Onderstaand een overzicht van de accommodatie en campings waar je verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

Hi Country RV Park, gift shop

Hi Country RV Park

Het Hi Country RV Park is gelegen ten zuiden van de plaats Whitehorse (ongeveer kwartier rijden) en uitstekend bereikbaar via de beroemde Alaska Highway. Het centrum van Whitehorse is vanaf deze camping te vinden binnen een korte afstand van slechts 5 kilometer. Hiermee is het Hi Country RV Park dan ook een perfecte uitvalsbasis voor camperreizigers die na het ophalen van hun camper in Whitehorse nog niet direct de uitgestrekte en ongerepte wildernis van de Yukon willen gaan verkennen. Daarnaast is deze camping de perfecte overnachtingslocatie voor camperreizigers die Whitehorse halverwege hun reis bezoeken of voor reizigers die hun camperreis juist eindigen in deze voormalige goudzoekerstad. 

De volgende camperplaatsen zijn aanwezig:

 • Full Hook-up camperplaatsen
 • Camperplaatsen met water en elektra

Door drukte in het hoogseizoen kan het voorkomen dat een Full Hook-up plaats niet meer beschikbaar is. Wij zullen dan één van de andere plaatsen voor je boeken. Mocht je een camperplaats zonder aansluitingen toegewezen krijgen, geen nood, je kunt ongeveer twee dagen gebruik blijven maken van de faciliteiten in de camper zonder aansluitingen

De volgende faciliteiten zijn aanwezig:

 • Dumpstation
 • Sanitairgebouw met toiletten en douches
 • Kampvuurring bij de camperplaats
 • Picknicktafel bij de camperplaats

Je kunt gebruik maken van een voucher die je toegang geeft voor 30 minuten gratis WiFi. Tevens is er tegen betaling de mogelijkheid om je camper helemaal schoon te maken. Heb je zin in een kopje koffie? Op de camping bevindt zich het Happy Camper Café, hier kan je terecht voor heerlijke koffie en lekkernijen. Ook is er een klein winkeltje waar je terecht kan voor lokaal eten en drinken en voor leuke souvenirs.

Deze campign is geopend van 10 mei t/m 20 september.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Yukon 'Larger than life'!

Marlies Visser

In Yukon voel je je zo ontzettend klein. De natuur is overweldigend! Met name de vliegtuigtour vlakbij Kluane National Park is zeker een aanrader. Prachtig om de omgeving van hoogte te bewonderen. Dit was een zeer avontuurlijke reis.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij.
 • Luchthavenbelasting.
 • Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 2 Hotelovernachtingen in het SKKY Hotel in Whitehorse ; 1 overnachting bij aankomst en 1 overnachting na het inleveren van de camper.
 • 15 Huurdagen van Overland Yukon, campertype Jeep Wrangler met daktent voor 2 tot 3 personen.
 • 15 Huurdagen Overland Insurance, verplichte schoonmaakkosten, beddengoed voor het aantal reizigers en 3000 vrije kilometers om te reizen (200 kilometer per dag is inbegrepen bij de huurprijs van Overland Yukon).
 • 1 Campingovernachting op High Country RV Park; 1 overnachting voor het inleveren van de camper.
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en de bovengenoemde diensten van camperverhuurder Overland Yukon.
 • Toeristisch informatiepakket.

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven).
 • Transfers tussen het SKKY Hotel Whitehorse en de locatie van Overland Yukon.
 • Overnachtingen op campings onderweg tijdens je reis met de camper (naast de reeds inbegrepen overnachting op High Country RV Park).
 • Eventuele ferryovertochten.
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Pas voor toegang tot de National Parks. Een jaarpas kost ca. CA$70,- per volwassene en ca. CA$35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$140,- en deze is geldig voor 7 personen in 1 voertuig. Je kunt deze pas kopen bij het eerste National Park wat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Yukon Adventure

18 dagen