Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Fjallsárlón Iceberg Lagoon Boottocht

Jökulsárlón Glacier Lagoon - Oostland

Tijdens deze spectaculaire tour vaar je per zodiac over de glacier lagoon Fjallsárlón. De lagoon is gelegen bij het Vatnajökull National Park, de grootste gletsjer van Europa. Bij aankomst word je ontvangen door één van de gidsen en krijg je een jas en veiligheidsvest en volgt een korte introductie. Je gaat aan boord van de zodiac en aanschouwt de reusachtige ijsformaties. Je vaart langs enorme ijsbergen en ijsschotsen. De gids vertelt je alles over de gletsjer, de lokale bevolking en de reusachtige kracht van de natuur. 

Bij de verzamelplaats is ook het Frost Restaurant gevestigd. Dit restaurant is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en serveert koude en warme gerechten in buffet stijl. 

Fjallsarlon vs. Jokulsarlon
Als je de drukte wilt vermijden is Fjallsarlon de beste plek. In IJsland zeggen de inwoners: Ga naar Jokulsarlon om de foto's te nemen, maar ga op een boottour bij Fjallsarlon. Met een boottour bij Fjallsarlon kom je dichter bij de ijsbergen en de rand van de gletsjer. De gletsjer bij Fjallsarlon wordt ook wel 'Glacier Giant' genoemd, doordat hij zo massief en stijl is. Als mens in een boot ben je dan ineens heel erg klein. 

Duur boottocht: 45 minuten (totaal duur excursie is 90 minuten)

Aantal personen: Er passen maximaal 10 personen in een boot. 

Parkeren:
 Bij Fjallsarlon kan je gratis parkeren. 

Vertrek: vanaf begin april tot eind oktober om 09:30, 10:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30 of 17:30 uur. 

Minimum leeftijd:
6 jaar

Reizen met deze excursie