De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Camperreis IJsland

1 Beoordeling
 • 21 dagen

Met deze camperreis door IJsland is het mogelijk om geheel in vrijheid te genieten van de prachtige natuur van dit eiland. De eerste twee nachten verblijf je in de fijne stad Reykjavik en vervolgens vul je de reis helemaal zelf in. In dit prachtige hotel kom je helemaal tot rust van de bijzondere reis. Want met een camper door IJsland rijden is een waar avontuur. Je komt op de meest onontdekte plekken en kunt overnachten waar je maar wilt. Toe aan vrijheid en beleving? Kies dan voor deze prachtige camperreis naar IJsland!

Een reis naar IJsland staat garant voor avontuur en daar past reizen bij met een camper perfect bij! Voordat je de camper op gaat halen, verblijf je twee nachten in een hotel in Reykjavik. Het zal je verbazen hoe trendy en hip deze stad is. Vervolgens wordt je met een transfer naar het verhuurstation gebracht om de camper op te halen. Je kunt geheel zelf bepalen welke route je over het eiland gaat rijden. Hoogtepunten die je zeker niet mag missen zijn onder andere het rijden van de Golden Circle Route, Þingvellir National Park, de Gullfoss waterval, de South Shore en Nationaal Park Vatnajökull. Onderweg kom je de meest spectaculaire natuur tegen. Je ziet onder andere geisers, watervallen, stranden, rotsformaties en gletsjers. Vergeet vooral niet om een tussenstop te maken bij de dorpjes die je onderweg tegenkomt. De inwoners zijn erg vriendelijk en bieden je graag een heerlijke kop koffie aan. 

Je kunt deze reis maken op basis van 14 of 21 dagen. Bereken online de kosten voor de variant die past bij jouw wensen. 

 • Camper met douche, toilet en keuken
 • Bepaal geheel je eigen eigen route over het eiland
 • Incl. verblijf in Reykjavik
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 1500 km
Dag 1

Heenreis naar IJsland

Vandaag gaat jouw camperreis beginnen. Je stapt in het vliegtuig naar Reykjavik! Vanaf het verhuurstation ga je door middel van de transferservice naar het hotel in Reykjavik. In de middag heb je nog voldoende tijd om de stad te gaan verkennen. Het is een levendige, energieke en moderne stad. Ondanks dat het een kleine stad is, is er voldoende te beleven. Musea, galerijen, theaters, cafés, winkels, het is er allemaal.

 • Overnachting:Reykjavik
Dag 2

Een volle dag Reykjavik

Vandaag ga je iets heel spectaculairs beleven! We hebben namelijk een ticket voor de FlyOver Iceland voor jou geregeld. In een soort achtbaanstoel vlieg je over de prachtige landschappen van IJsland. Door de 4D experience voel je ook nog eens de wind door je haren en ruik je de geuren van de natuur. Je hebt nu nog meer zin om dit eiland te gaan ontdekken. In de middag kun je een bezoek brengen aan de highlights van de stad. Bewonder bijvoorbeeld de 74 meter hoge Hallgrímskirkja kerk of dompel je onder in de IJslandse cultuur tijdens een show in het concertgebouw Harpa. Ga in de avond lekker uit eten, de IJslandse keuken is heerlijk!

Dag 3

Op pad met de camper

± 1500 km

Het is tijd om de camper op te halen. Vanaf het hotel wordt je opgehaald en met de transfer service wordt je naar het verhuurstation gebracht. Jouw camperreis gaat nu echt beginnen! Met de camper ben je helemaal vrij om zelf je route in te vullen en te genieten van alle vrijheid. Doordat er in IJsland maar één hoofdweg is, zul je de highlights zeker niet missen. Als je 16 dagen de camper hebt, raden wij je aan om het hele eiland rond te rijden. Zo weet je zeker dat je alles hebt gezien. Als je 9 dagen de camper hebt, raden we je aan om de Golden Circle Route te rijden. Bij beide routes kom je onderweg langs watervallen, gletsjers, stranden, geisers, rotsformaties en schilderachtige dorpjes. Om de natuur te beschermen is wild kamperen niet overal toegestaan. Je hebt vaak goedkeuring nodig van de landeigenaar. Er zijn voldoende campings, dus wanneer het kan, zouden we je aanbevelen om te overnachten op een camping in plaats van in het wild.

Dag 20

Inleveren van de camper en genieten in de Blue Lagoon

Nadat je 12 of 18 dagen prachtig hebt kunnen rondreizen met de camper, is het helaas vandaag alweer tijd om je 'huisje op wielen' in te leveren. Je kunt er uiteraard voor kiezen om nog een paar extra nachten bij te boeken en te verblijven in een hotel. Bijvoorbeeld het Silica Hotel bij de Blue Lagoon is een echte aanrader. Nog even heerlijk ontspannen!

Dag 21

Terugreis vanuit Reykjavik

Jouw avontuurlijke camperreis zit er vandaag echt op. Vandaag vertrek je weer richting huis, waar je heerlijk kunt nagenieten van de prachtige herinneringen die je hebt aan deze vakantie.

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Inside The Volcano - Excursie - IJsland - Doets Reizen
v.a.300,-

Inside the Volcano

Tijdens een reis in IJsland heb je de mogelijkheid om kennis te maken met vulkanen, gletsjers en watervallen. Een fantastische excursie die wij jou aanraden te ondernemen is de Inside The Volcano Tour.  Op zo’n 30 minuten buiten Reykjavik is de beroemde Thrihnukagigur vulkaan te vinden. Eenmaal aangekomen in de Blafjoll Mountains ga je via een scenic hike over lavavelden naar de opening van de krater. De wandeling neemt circa 40 minuten in beslag. Aangekomen in het basiskamp ga je in kleinere groepjes van 4 a 5 personen met de lift naar beneden en ga je daadwerkelijk de vulkaan in. De daling is ongeveer 120 meter en duurt ongeveer 8 minuten per keer. Vervolgens verblijf je ongeveer 30 minuten in de vulkaan, onder de grond. Mocht het zijn dat je iets langer moet wachten door drukte dan kun je genieten van een kop traditionele IJslandse soep of koffie en thee. Totaal duurt deze excursie 5 a 6 uur waarvan je ongeveer 45 minuten in de volkaan bent. De wandelafstanden zijn ongeveer 3 km per enkele reis en duurt per keer zo'n 45 tot 60 minuten. Tijdens deze excursie is er een gids aanwezig zodat je verder geen kennis hoeft te hebben over dit gebied. Er is geen klimvaardigheid nodig.  De Thrihnukagigur vulkaan is meer dan 4000 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten. De magma kamer van de vulkaan bestaat uit een bijzonder schouwspel van kleuren en rotsen. De schoonheid komt zelfs op foto en video niet goed over. De enorme ruimte, de leegte en de locatie zorgen namelijk voor extra dimensie. Een absolute must tijdens jouw bezoek aan IJsland. Deze tour wordt pas aangeboden vanaf 15 mei 2022. 

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 48,9%
Accommodaties 27,4%
Rondreis 23,7%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 1.643 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 9 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Bedankt voor het regelen

G. de Slager

Onze vakantie was goed verzorgd, bedankt Doets Reizen!

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast
 • Transferservice van de luchthaven naar het hotel in Reykjavik.
 • 2 Hotelovernachtingen in Reykjavik voor het ophalen van de camper.
 • Transferservice van het hotel in Reykjavik naar het verhuurstation. 
 • 11 of 18 huurnachten camper van Touring Cars IJsland, campertype Family, Medium of Van. 
 • Navigatie in de camper.
 • Base Charge van Touring Cars IJsland.
 • Ready to Go Package van Touring Cars IJsland.
 • Kitchen kit van Touring Cars IJsland
 • Ongelimiteerd kilometerpakket van Touring Cars IJsland.
 • Early / Late drop off (in verband met terugvlucht naar Amsterdam om 07:40 uur). Kan er dus uit zodra dit niet nodig is. 
 • Één gasfles
 • FlyOver Iceland excursie in Reykjavik.  
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en de bovengenoemde diensten van camperverhuurder Touring Cars IJsland.
 • Toeristisch informatiepakket.
 • Pacific Wild donatie 

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven).
 • Maaltijden aan boord van Icelandair vliegreis.
 • Overnachtingen op campings onderweg tijdens je reis met de camper.
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Overige transportkosten tijdens de hele reis. (bijvoorbeeld: taxikosten, openbaar vervoer etc.)
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid 

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door een van onze reisspecialisten.

Informatie over gas / elektriciteit

Als de camper geparkeerd staat en is aangesloten op elektriciteit, dan zal de verwarming dus werken op elektriciteit. Als je onderweg bent (en dus niet bent aangesloten), werken de verwarming en andere apparaten op gas. Om deze reden hebben we in ieder geval één gasfles al toegevoegd op moment van boeken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Camperreis IJsland

21 dagen