Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Glacier Ice Cave & Snowmobile Tour

Gullfoss Waterval - Zuidland

Met deze excursie wordt je eerst per Monster Truck of Super Jeep van Gullfoss naar de Langjökull gletsjer gebracht. Eenmaal aangekomen bij de gletsjer is het tijd om de sneeuwpakken aan te trekken en na een korte (eenvoudige) instructie neem je plaats op je sneeuwscooter. De gids zal je begeleiden over de gletjser, waar je een kijkje kunt nemen in de op één na grootste Ice Cave van IJsland. Het ijs is al meer dan 400 jaar oud en je kunt hier letterlijk de lagen as zien van de vele verschillende uitbarstingen die door de jaren heen hebben plaatsgevonden. Uiteraard zal de gids je alles vertellen wat je wilt weten over de gletsjer. Voor je het weet is het al weer tijd om weer in te stappen in de Monster Truck, die je terug zal brengen naar Gullfoss.

Meetingpoint: Gullfoss Parking, Bláksógabyggð 801, IS

Inbegrepen: complete uitrusting bestaande uit een helm, overall, schoenen en handschoenen.

Duur: circa 4 uur

Vertrek: dagelijks om 14:00 uur vanaf het Meeting Point in Gullfoss.

Meenemen: goede buitenkleding en -schoenen die je ook warm kunnen houden. Ook een snack wordt aangeraden, aangezien de tour bijna een halve dag duurt. Ook je rijbewijs is belangrijk om mee te nemen. 

Minimale leeftijd: 6 jaar (er is één kind per volwassenen toegestaan).    

Belangrijk: de excursie kan vertragen of eventueel geannuleerd worden als de weersomstandigheden niet goed zijn. Houd er ook rekening mee dat je de sneeuwscooter met z’n tweeën deelt. Als je alleen op een sneeuwscooter zou willen, dan komen daar extra kosten bij.

Reizen met deze excursie