Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Snorkling Silfra Tour – Meet on Location

Þingvellir National Park - Zuidland

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in IJsland, dan is snorkelen in Silfra zeker een must-do! De Silfra kloof is een populaire plek voor toeristen, omdat hier de enige plek ter wereld is waar je kunt snorkelen tussen twee continenten in. Het is namelijk de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent en daardoor dus een unieke plek om te snorkelen. De kloof ligt onder het water in het Þingvallavatn meer in het Þingvallavatn Nationaal Park.

Het is circa een uur rijden vanaf Reykjavik om bij het meeting point in Thingvellir National Park te komen. De auto kan de worden geparkeerd op parkeerplaats P5, waar je nog ongeveer 5 minuten moet lopen. Houd er wel rekening mee dat het Nationale Park geld vraagt voor het parkeren. Dit zal ongeveer €7,- bedragen (afhankelijk van de grootte van de auto). Eenmaal aangekomen bij de meeting point zal de gids klaarstaan met de snorkel uitrusting en je alles uitleggen.

Dan gaat het snorkelen beginnnen! Je zal de vier hoofd delen van Silfra gaan ontdekken: Big Crack, Silfra Hall, Silfra Cathedral en Silfra Lagoon. Je begint bij de Big Crack, waar de platen zo dicht bij elkaar liggen dat je ze bijna kan aanraken. Vervolgens ga je door naar de andere drie delen, waar het steeds wijder en dieper wordt. Vergeet ook niet om een slok te nemen van het water wanneer het kan! Het water is hier namelijk ontzettend puur, dus pak deze kans!

Wanneer je klaar bent in het koude water, staat er warme chocolademelk en wat lekkers voor je klaar om je weer op te warmen. Daarnaast is het ook mogelijk om je om te kleden in het verwarmde busje waar speciale kleedkamers in zijn gemaakt.

Veiligheid: de (online) medische verklaring voor het snorkelen bij Silfra moet gelezen en ondertekend zijn en opgevolgd worden. Zwangere vrouwen mogen niet deelnemen. Als je 60+ bent, is een ondertekend medisch formulier nodig getekend door een arts. 

Minimale leeftijd: 12 jaar.

Belangrijk: een deelnemer moet minimaal 1.50 meter zijn en maximaal 2 meter met een gewicht van minimaal 45 kg tot maximaal 120 kg. Meer informatie over lengte en gewicht is hier te vinden. De tour gaat pas door bij een minimum van 3 snorkelaars en een maximum van 6 snorkelaars. Als het minimale aantal niet wordt gehaald, krijg je het geld terug.

Periode: dagelijks het hele jaar door.

Duur: circa 2,5 uur op locatie

Inclusief: uitrusting, versnapering na het snorkelen en toegangsprijs voor Silfra.

Meenemen: lange broek en shirt voor onder je wetsuit, dikke sokken, kleding die past bij het weer en eventueel contactlenzen als je een bril draagt. 

Reizen met deze excursie