Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Fraserway RV informatie

CAMPERS VAN FRASERWAY RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Fraserway RV campermodellen in Canada:

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Basisverzekering.
 • Extra bestuurders.
 • Transfer van hotels op de luchthaven of hotels in het centrum naar het verhuurstation en van het verhuurstation naar de vertrekhal op de luchthaven, het hotel op de luchthaven of het hotel in het centrum. Let op: Alleen geldig op geselecteerde hotels, vraag onze reisspecialisten naar de betreffende hotels. 

HUURPRIJZEN VAN FRASERWAY RV

De huurprijs wordt vastgesteld aan de hand van de datum van het in ontvangst nemen van de camper, het aantal huurdagen en het type camper. Het kan best zo zijn dat jouw reis in meerdere prijsperiodes valt. Fraserway RV hanteert een vaste dagprijs per ophaalgebied in Canada; te weten Oost Canada, West Canada en Noord Canada. Onze reisadviseurs zijn jou graag van dienst bij het vaststellen van de prijs.  

KILOMTERPAKKETTEN VAN FRASERWAY RV

Bij de huurprijs van Fraserway RV zijn geen kilometers inbegrepen. Je kunt het full inclusive pakket aanschaffen of kiezen uit de volgende KM pakketten:

 • 100 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket
 • 500 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket
 • 1000 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket
 • Ongelimiteerde kilometers tegen een vast tarief per huurdag*

*: Voor het ongelimiteerde kilometerpakket geldt een minimum huurperiode van 14 huurnachten.

Als je ter plaatse meer kilometers rijdt dan het aantal kilometers dat je via Doets Reizen hebt geboekt, dan betaal je ter plaatse CA$ 0,45 + tax per extra gereden kilometer. Niet gereden kilometers worden niet gerestitueerd.

UITRUSTINGEN VAN FRASERWAY RV

Fraserway RV biedt de convenience kit aan welke jou voorziet in handige benodigdheden voor algemeen gebruik / keuken gebruik in de camper en voor persoonlijk gebruik tijdens jouw camperreis. Deze uitrusting bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voor gebruik in de keuken - per camper: (koeken)pannen, bestekset, groentemesje, schalen, snijplank, vergiet, bewaarbakjes, waterkoker, koffiemaker met filter of French Press, theepot, broodrooster, kurkentrekker, blikopener, peper en zout, vaatdoeken, afwasspons en afwasmiddel. 
 • Voor gebruik in de keuken - per persoon: koffiemok, bestek (inclusief vleesmes), borden, glazen en eierdopje.
 • Voor gebruik in de slaapkamer - per persoon: dekbed met dekbedovertrek, hoeslaken met molton, kussen met kussensloop en fleece deken;
 • Voor gebruikt in de badkamer - per persoon: één handdoek en twee badhanddoeken. 
 • Voor algemeen gebruik - per camper: vuilnisbak, emmer, zaklantaarn, gasaansteker, bijl, tuinstoel, kledinghangers, wasknijpers, stoffer en blik, EHBO doos, vliegenmepper en een campinggids met routekaarten.

De kosten voor de uitrusting omvatten een vast bedrag per persoon en deze betaal je reeds bij boeking. Kinderen in de leeftijdscategorie 0 t/m 12 jaar ontvangen de uitrusting van Fraserway RV helemaal gratis (mits er voor alle volwassenen ook een kit wordt geboekt).

Ons advies: de uitrusting van Fraserway RV is zeer uitgebreid, maar neem eventueel wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes mee. 

PREPERATION FEE VAN FRASERWAY RV 

De preparation fee van Fraserway RV is een verplichte kostenpost die je bij boeking eenmalig per camper betaalt. Deze houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span door Fraserway RV aan jou wordt opgeleverd. Naast de schoonmaak- en onderhoudsdiensten van Fraserway RV zijn ook de volgende diensten en onderdelen inbegrepen bij de preparation fee:

 • eerste volle tank propaangas;
 • chemicaliën voor het schoonhouden van de wc in de camper;
 • twee rollen biologisch afbreekbaar toiletpapier;
 • water- en afvalwaterslangen;
 • rubberen handschoenen;
 • basisset met gereedschap;
 • reservevoorraad zekeringen (15 Ampère) voor de camper

GENERATOR VAN FRASERWAY RV

Alleen de Van Conversion, ROF C-Class, C-Medium, C-Large en C-XLarge van Fraserway RV beschikken over een generator. Fraserway RV rekent geen kosten voor het gebruik van de generator. 

TRANSFERS VAN FRASERWAY RV

Je wordt door Fraserway RV gratis vanaf geselecteerde locaties opgehaald en weer teruggebracht met een shuttlebus. Belangrijk om 3 – 5 werkdagen van te voren zelf contact op te nemen met Fraserway om de pick up tijd van de camper te bepalen. In dit gesprek bepaal je samen met Fraserway RV de pick up tijd en pick up locatie. De transfer wordt uitgevoerd tussen 08:30 en 13:00 uur. Als je niet overnacht in een geselecteerd transferhotel is het mogelijk om op eigen gelegenheid naar een transferhotel te gaan, zodat je vanaf daar gebruik kunt maken van de transferservice. Als je op eigen gelegenheid naar het verhuurstation komt, is het belangrijk om Fraserway hier 3 – 5 werkdagen van te voren van op de hoogte te brengen en hen te informeren over je aankomsttijd bij het verhuurstation.

Let op: Er is geen transfer mogelijk van en naar het centrum van Toronto. Vraag onze reisspecialisten naar.

De telefoonnummers per verhuurstation:

 • Vancouver: (+1) 604 527 1102 / toll free: 1 800 661 2441
 • Calgary: (+1) 403 948 8492 / toll free: 1 877 782 3434
 • Edmonton: (+1) 780 980 1188 / toll free: 1 877 980 1188
 • Whitehorse: (+1) 867 668 3438 / toll free: 1 866 269 2783
 • Toronto: (+1) 705 458 0001 / toll free: 1 866 691 1115
 • Halifax: (+1) 902 404 3754 / toll free: 1 800 263 5558

DROP OFF KOSTEN VAN FRASERWAY RV

Fraserway RV hanteert kosten als je de camper bij een andere locatie inlevert dan waar je deze hebt opgehaald. Deze kosten worden bepaald aan de hand van het reistraject en omvatten een vast bedrag per camper dat je reeds bij boeking betaalt. Voor one way camperhuur geldt bij Fraserway RV een minimum huurperiode van 7 huurdagen.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN FRASERWAY RV

Lokale belastingen worden bij alle diensten van Fraserway RV opgeteld en deze worden bepaald op basis van de plaats waar je de camper ophaalt. Deze belastingen zijn nog niet inbegrepen bij de gepubliceerde prijzen. De lokale belastingen zijn als volgt:

 • Calgary 5% GST
 • Edmonton 5% GST
 • Vancouver 12% (PST en GST samen)
 • Whitehorse 5% GST
 • Halifax 15% HST (PST en GST samen)
 • Toronto 13% HST (PST en GST samen) 

HST = Harmonized Sales Tax
PST = Provincial Sales Tax
GST = Goods & Services Tax 

CDR VERZEKERING FRASERWAY RV

Verzekeringen omvatten veelal niet het leukste onderdeel van een vakantie, maar desondanks zijn ze vrijwel onmisbaar. De borgsom op camperhuur is zonder CDR verzekering van Fraserway RV erg hoog (CA$ 7.500,-)! Wij raden je daarom aan om te kiezen voor het basis all inclusive pakket of het full inclusive pakket van Fraserway RV, want hierbij is de CDR verzekering namelijk al inbegrepen.  

DE BORGSOM VAN FRASERWAY RV

Let op: Fraserway RV verlangt een borgsom van CA$ 7.500,- indien je niet de kortlopende CDR verzekering afsluit! Als je de CDR verzekering afsluit zal de borgsom worden verlaagd van CA$ 7.500,- naar CA$ 750,-. Het borgsom dient de hoofdchauffeur van de camper te garanderen middels een creditcard van Visa, MasterCard of American Express. Het is niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom op de creditcard van de hoofdbestuurder wordt geblokkeerd en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) weer wordt vrijgegeven. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. 

Handig om te weten: Fraserway RV biedt aantrekkelijke all inclusive opties waarbij de CDR verzekering al is inbegrepen.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ FRASERWAY RV

Fraserway RV verhuurt de volgende artikelen als nice to have extra’s voor nog meer vakantieplezier en gemak:

Verhogingsblokken        CA$ 10,- per set

Standaard in TC-B, C-Large en C-XLarge.

Fiets                                 CA$ 10,- per dag (max. $210,-)

Kinderzitjes kunnen niet worden geïnstalleerd op de fietsen.

Fietsenrek                      CA$ 70,- per stuk (non-refundable)

Fietsenrekken kunnen niet geïnstalleerd worden op de Van Conversion en Truck-Campers . Mogelijk voor vier fietsen (geen wielrenfietsen). Het huren van fietsen en fietsenrekken is niet mogelijk in Whitehorse.

GPS                                  CA$ 5,- per huurdag (max. $60,-)

In enkele campers is de GPS ingebouwd, alleen wanneer je hiervoor betaald hebt, zal deze geactiveerd worden.

Kinderzitje*                    CA$ 80,- per stuk

Naar achteren of naar voren gericht.

Stoelverhoging              CA$ 30,- per stuk

Wifi hotspot                    CA$ 10,- per huurdag

Data bundels dienen gekocht te worden via www.soliswifi.co

*Fraserway RV biedt verschillende kinderzitjes aan:

 • Kinderen tussen 0-1 jaar (gewicht tot 9 kg): naar achteren gericht.
 • Kinderen tussen 1-4 jaar (gewicht 9-30 kg): naar voren gericht. 
 • Kinderen tussen 4-9 jaar (boven 18 kg): stoelverhoger. 

De beschikbaarheid van de artikelen blijft echter onder voorbehoud en de kosten plus tax betaal je ter plaatse. Uitgesloten hiervan zijn de GPS, kinderzitjes, stoelverhoging en WiFi Hotspot, de kosten hiervan betaal je meteen bij boeking. 

HET OPHALEN VAN DE FRASERWAY RV CAMPER

Je dient voor de ophaaldag telefonisch contact op te nemen met het verhuurstation van Fraserway RV om het tijdstip van de transfer af te stemmen. De transfer wordt uitgevoerd tussen 08:30 uur en 13:00 uur. De camper wordt afgeleverd tussen 08:30 uur en 15:00 uur (maandag t/m zaterdag). Bij het verhuurstation in Vancouver kun je de camper ook op zondag ophalen tussen 08:30 en 13:00 uur en in Whitehorse kan dit op zondag tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Om zonder stress aan jouw camperreis te gaan beginnen, adviseren wij jou van harte om een aantal dagen voorafgaand aan het vertrek alvast online in te checken bij Fraserway RV. In de online reisbescheiden in de Mijn Doets omgeving vind je een informatieformulier met daarop jouw ‘Username’ (reserveringsnummer van Fraserway RV), je wachtwoord is de achternaam van de hoofdbestuurder.

HET INLEVEREN VAN DE FRASERWAY RV CAMPER

De campers dienen tussen 08:30 uur en 11:30 uur ingeleverd te worden. Je dient voldoende tijd te reserveren voor inspectie van de camper, het inpakken en het schoonmaken van het voertuig. Als je de camper later inlevert dan 11:30 uur, dan zal Fraserway RV ter plaatse per extra uur extra kosten in rekening brengen. Bij te laat inleveren vervalt tevens jouw recht op de transfer van Fraserway RV. Indien je de camper eerder inlevert dan de bevestigde inleverdatum, dan ontvang je hier geen restitutie voor.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

De verhuurder verwacht dat je de camper in dezelfde staat inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de reservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en de camper dient uiteraard zonder schade aan de binnen- en / of buitenzijde ingeleverd te worden. Het schoonmaken van de buitenzijde van de camper is niet verplicht. Het wassen van de buitenkant van de camper wordt overigens wel door Fraserway RV op prijs gesteld indien je met de camper de Yukon, Northwest Territories, Nunavut en / of Alaska hebt bezocht. Indien je bovenstaande nalaat zullen er kosten in rekening worden gebracht. Indien Fraserway RV de tanks van jouw camper nog moet legen rekenen zij hiervoor CA$ 35,-. Voor schoonmaken wordt een bedrag van CA$ 50,- per uur gerekend. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

De verhuurstations van Fraserway RV zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Het verhuurstation in Vancouver is ook geopend op zondagen tijdens het hoogseizoen (zie exacte data hieronder). Op de volgende dagen zijn de stations gesloten:

 • Vrijdag 29 maart 2024
 • Maandag 20 mei 2024 
 • Vrijdag 21 juni 2024 (alleen Whitehorse) 
 • Maandag 1 juli 2024 
 • Maandag 5 augustus 2024 (alleen Vancouver, Halifax en Toronto) 
 • Maandag 19 augustus 2024 (alleen Whitehorse) 
 • Maandag 2 september 2024 
 • Maandag 30 september 2024
 • Maandag 14 oktober 2024

OPENINGSTIJDEN VAN DE VERHUURSTATIONS FRASERWAY RV

Van maandag tot en met vrijdag zijn alle verhuurstations van 08:30 uur tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag is dat van 08:30 uur tot 16:00 uur. In de periode van mei t/m september is het verhuurstation in Vancouver ook op zondag geopend van 9:00 uur tot 15:00 uur. 

MINIMUM EN MAXIMAAL AANTAL HUURDAGEN

De minimum verhuurperiode is 7 huurdagen. Fraserway RV hanteert geen maximum qua aantal huurdagen. Echter, let wel op de maximale geldigheidsduur van het vliegticket.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd is 21 jaar. Fraserway RV hanteert geen maximum leeftijd. Meerdere chauffeurs zijn toegestaan. Je kunt extra chauffeurs tijdens het ophalen van de camper laten bijschrijven op het verhuurcontract. Fraserway RV rekent geen kosten voor extra bestuurders. Belangrijk dat de extra bestuurder(s) ook hun rijbewijs kunnen laten zien. 

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard van Visa, MasterCard of van American Express welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Roken in een camper is niet toegestaan. Indien je toch in de camper rookt, dan wordt bij inlevering van de camper een cleaning fee berekend die minimaal CA$ 250,- bedraagt. 

HUISDIERENBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Het meenemen van huisdieren is alleen op aanvraag mogelijk. Fraserway RV rekent een huisdierentoeslag van CA$ 200,- per huisdier.   

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet in de volgende landen, gebieden of wegen rijden:

 • Je mag niet naar Mexico rijden.
 • Vanaf 1 juni t/m 31 augustus: Death Valley National Park (Californië).
 • Onverharde en niet publieke wegen
 • Alle wegen, gebieden die bij ontvangst van de camper door de verhuurder worden aangewezen.
 • Je mag de camper niet onbeheerd achterlaten in Montreal, Quebec City, Ottawa of in New York City.
 • Newfoundland en Labrador met C-XLarge i.v.m. slecht wegdek.
 • Yukon: Canol Road (noordelijk van Ross River), Aishihik Lake Road (Canyon Creek en naar het noorden tot Aishihik Lake) en Nahanni Range Road (tussen Robert Campbell Highway en Tungsten).
 • Alaska: Dalton Highway (Hwy 11) tussen Coldfeet en Prudhoe Bay (alleen toegestaan met Truck Campers tussen 15 juni en 15 september), McCarthy Road tussen Chitina en McCarthy en Nabesna Road tussene Slana en Nabesna Mine. 
 • British Columbia: Hwy 20 tussen Anahim Lake en Bella Coola en Telegraph Creek Road tussen Dease Lake en Telegraph Creek. 
 • Burning Man Festival: Het bijwonen van dit festival is niet toegestaan. Het niet naleven hiervan leidt tot een boete van min. CA$ 5000, ongeacht CDR en CDW.  

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • In alle staten van de USA, inclusief Alaska. Fraserway RV dient wel tijdig in kennis te worden gesteld als je naar Alaska wilt reizen met de camper. 
 • In alle provincies van Canada, inclusief Yukon, Northwest Territories, Nunavut, Labrador en Newfoundland. Fraserway RV dient wel tijdig in kennis te worden gesteld als je met de camper naar Yukon, Northwest Territories, Nunavut, Labrador en / of Newfoundland gaat reizen. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN CRUISE CANADA

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Fraserway RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt: 

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 30,-. 
 • Als het een annulering van een one way camperreis betreft, dan berekent Fraserway RV 100% annuleringskosten over de drop off kosten + een extra annuleringstoeslag van €300,- per camper + plus de annuleringskosten zoals hieronder omschreven. 
 • Annuleren tot de 45e dag voor vertrek: 25% van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 
 • Annuleren vanaf 45 dagen tot de 42e dag voor vertrek: 30% van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 30e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten.
 • Annuleren vanaf 30 dagen tot de 14e dag voor vertrek: 80 % van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 
 • Annuleren vanaf 14 dagen tot op de dag van vertrek of later en bij no show: 100 % van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Fraserway RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Fraserway RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en wegen tijdens de winterperiode al of nog steeds gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Fraserway RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor jou te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het voorkomen dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast of vergoed worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed. 

Bekijk hier alle voorwaarden van Doets Reizen.