De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Fraserway RV informatie

CAMPERS VAN FRASERWAY RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Fraserway RV campermodellen in Canada:

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Basisverzekering.
 • Extra bestuurders.
 • Transfer van hotels op de luchthaven of hotels in het centrum naar het verhuurstation en van het verhuurstation naar de vertrekhal op de luchthaven, het hotel op de luchthaven of het hotel in het centrum. Let op: Alleen geldig op geselecteerde hotels, vraag onze reisspecialisten naar de betreffende hotels. 

HUURPRIJZEN VAN FRASERWAY RV

De huurprijs wordt vastgesteld aan de hand van de datum van het in ontvangst nemen van de camper, het aantal huurdagen en het type camper. Het kan best zo zijn dat jouw reis in meerdere prijsperiodes valt. Fraserway RV hanteert een vaste dagprijs per ophaalgebied in Canada; te weten Oost Canada, West Canada en Noord Canada. Onze reisadviseurs zijn jou graag van dienst bij het vaststellen van de prijs.  

KILOMTERPAKKETTEN VAN FRASERWAY RV

Bij de huurprijs van Fraserway RV zijn geen kilometers inbegrepen (m.u.v. het Full Inclusive pakket, waarbij ongelimiteerde kilometers zijn inbegrepen). Als aanvulling kun je kiezen uit de
volgende mogelijkheden: 

 • 100 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket
 • 500 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket
 • 1000 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket
 • Ongelimiteerde kilometers tegen een vast tarief per huurdag. Let op: voor het ongelimiteerde kilometerpakket geldt een minimum huurperiode van 14 huurnachten. 
Meer kilometers gereden dan het aantal kilometers dat je via Doets Reizen hebt geboekt? Je betaalt dan ter plaatse CA$ 0,42 per meer gereden kilometer. Niet gereden kilometers worden niet vergoed.

UITRUSTINGEN VAN FRASERWAY RV

Fraserway RV biedt een gecombineerde uitrusting (convenience kit) aan welke voorziet in handige benodigdheden voor algemeen gebruik in de camper en voor persoonlijk gebruik tijdens jouw camperreis. Deze uitrusting bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • Voor gebruik in de keuken: potten, pannen, ketel, ovenschaal vleesmessen, schalen, gesorteerd keukengerei, snijplank, zeef, bewaarbakjes, thermoskan, filter, theepot, blikopener, ijsblokjesvorm, vaatdoeken, afwasspons, afwasmiddel; 
 • Voor gebruik tijdens maaltijden: broodrooster, maaltijdborden, bestekset, koffiekopjes, glazen, kurkentrekker, onderzetters, peper en zout; 
 • Voor gebruik in de slaapkamer: dekbed met dekbedovertrek, kussen met kussensloop, lakens, fleece deken;
 • Voor gebruikt in de badkamer: handdoeken, zeep; 
 • Voor algemeen gebruik: vuilnisbak, emmer, zaklantaarn, lucifers, bijl, tuinstoel, kledinghangers, knijpers/waslijn, stoffer en blik, vliegenmepper, handboek voor het gebruik van de camper, campinggids met routekaarten.

De kosten voor de uitrusting omvatten een vast bedrag per persoon en deze betaal je reeds bij boeking. Kinderen in de leeftijdscategorie 0 t/m 12 jaar ontvangen de uitrusting van Fraserway RV helemaal gratis als voor alle volwassenen in het reisgezelschap ook een uitrusting wordt geboekt. 

Ons advies: de uitrusting van Fraserway RV is zeer uitgebreid, maar neem eventueel wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes mee. 

PREPERATION FEE VAN FRASERWAY RV 

De preparation fee van Fraserway RV is een verplichte kostenpost die je bij boeking eenmalig per camper betaalt. Deze houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span door Fraserway RV aan jou wordt opgeleverd. Naast de schoonmaak- en onderhoudsdiensten van Fraserway RV zijn ook de volgende diensten en onderdelen inbegrepen bij de preparation fee:

 • eerste volle tank propaangas;
 • chemicaliën voor het schoonhouden van de wc in de camper;
 • twee rollen biologisch afbreekbaar toiletpapier;
 • water- en afvalwaterslangen;
 • rubberen handschoenen;
 • basisset met gereedschap;
 • reservevoorraad zekeringen (15 Ampère) voor de camper

GENERATOR VAN FRASERWAY RV

Alleen de Van Conversion, C-Medium, de C-Large, de C-XLarge, de Adventurer 4, de A-30 en de A-Class SWC van Fraserway RV beschikken over een ingebouwde generator. Fraserway RV rekent geen kosten voor het gebruik van de generator. 

TRANSFERS VAN FRASERWAY RV

Je wordt door Fraserway RV bij geselecteerde hotels gratis opgehaald en weer weggebracht met een shuttlebus. Belangrijk om één dag van te voren contact op te nemen met Fraserway om de pick up tijd van de camper te bepalen. Je wordt opgehaald bij een hotel nabij de luchthaven of downtown en je wordt na het inleveren van de camper ook weer teruggebracht naar een luchthavenhotel, een hotel in het centrum van de stad of rechtstreeks naar de luchthaven. De transfer wordt uitgevoerd tussen 08:00 uur en 13:00 uur. Na 13:00 uur worden er geen transfers meer verzorgd. Mocht je op eigen gelegenheid naar het verhuurstation komen, is het belangrijk om Fraserway hier één dag van te voren op de hoogte van te brengen en hen te informeren over je aankomsttijd bij het verhuurstation. Let op: er is geen transfer mogelijk van en naar downtown Toronto. 

DROP OFF KOSTEN VAN FRASERWAY RV

Fraserway RV hanteert kosten als je de camper bij een andere locatie inlevert dan waar je deze hebt opgehaald. Deze kosten worden bepaald aan de hand van het reistraject en omvatten een vast bedrag per camper dat je reeds bij boeking betaalt. Voor one way camperhuur geldt bij Fraserway RV een minimum huurperiode van 7 huurdagen.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN FRASERWAY RV

Lokale belastingen worden bij alle diensten van Fraserway RV opgeteld en deze worden bepaald op basis van de plaats waar je de camper ophaalt. Deze belastingen zijn nog niet inbegrepen bij de gepubliceerde prijzen. De lokale belastingen zijn als volgt:

 • Calgary 5% GST
 • Edmonton 5% GST
 • Vancouver 12% (PST en GST samen)
 • Whitehorse 5% GST
 • Halifax 15% HST (PST en GST samen)
 • Toronto 13% HST (PST en GST samen) 

HST = Harmonized Sales Tax
PST = Provincial Sales Tax
GST = Goods & Services Tax 

CDR VERZEKERING FRASERWAY RV

Verzekeringen omvatten veelal niet het leukste onderdeel van een vakantie, maar desondanks zijn ze vrijwel onmisbaar. De borgsom op camperhuur is zonder CDR verzekering van Fraserway RV erg hoog (CA$ 7.500,-)! Wij raden je daarom aan om te kiezen voor het basis all inclusive pakket of het full inclusive pakket van Fraserway RV, want hierbij is de CDR verzekering namelijk al inbegrepen.  

DE BORGSOM VAN FRASERWAY RV

Let op: Fraserway RV verlangt een borgsom van CA$ 7.500,- indien je niet de kortlopende CDR verzekering of CDR Plus verzekering afluit! Als je de CDR verzekering afsluit zal de borgsom worden verlaagd van CA$ 7.500,- naar CA$ 750,-. Het borgbedrag dient de hoofdchauffeur van de camper te garanderen middels een creditcard van Visa, MasterCard of American Express. Het is niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom op de creditcard van de hoofdbestuurder wordt geblokkeerd en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) weer wordt vrijgegeven. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Handig om te weten: Fraserway RV biedt aantrekkelijke all inclusive opties waarbij de CDR verzekering al is inbegrepen.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ FRASERWAY RV

Fraserway RV verhuurt de volgende artikelen als nice to have extra’s voor nog meer vakantieplezier en gemak:

 • Fiets CA$10,- per dag (max. 30 nachten) (kinderzitjes kunnen niet worden geïnstalleerd op de fietsen)
 • Fietsenrek CA$70,- per stuk (fietsenrekken kunnen niet geïnstalleerd worden op de Conversion Truck-Camper, TC-B of de TC-S. Een eigen fietsenrek kan niet worden geïnstalleerd
 • GPS CA$5,- per huurdag (de kosten voor GPS worden tot maximaal 12 huurdagen berekend. Per camper betaal je dus maximaal CA$60,- per GPS)
 • Kinderzitje CA$80,- per stuk (naar achteren en/of naar voren gericht)
 • Stoelverhoging CA$30,- per stuk
 • Fraserway RV biedt verschillende kinderzitjes aan:
  Kinderen tussen 0-1 jaar (gewicht tot 9 kg): naar achteren gericht.
  Kinderen tussen 1-4 jaar (gewicht 9-30 kg): naar achter gericht onder 9 kg, achter of voor gericht over 9 kg en naar voren gericht over 18 kg. Kinderen tussen 4-9 jaar: naar voren gericht (onder 18 kg), verhoging (boven 18 kg).
  Voor kinderen langer dan 145 cm is een kinderzitje niet vereist. Als je gebruik wilt maken van bovengenoemde artikelen, dan zul je dat direct bij boeking moeten opgeven. Wij zullen de artikelen dan voor je aanvragen. De beschikbaarheid van de artikelen blijft echter onder voorbehoud en de kosten plus tax betaal je ter plaatse. Als je een WiFi Hotspot huurt, dan betaal je de kosten hiervoor al wel meteen bij boeking. Prijzen kunnen zonder kennisgeving vooraf gewijzigd worden door Fraserway RV. 

HET OPHALEN VAN DE FRASERWAY RV CAMPER

Je dient voor de ophaaldag telefonisch contact op te nemen met het verhuurstation van Fraserway RV om het tijdstip van de transfer af te stemmen. De transfer wordt uitgevoerd tussen 09:00 uur en 13:00 uur. De camper wordt afgeleverd tussen 08:30 uur en 15:00 uur (maandag t/m zaterdag). Bij het verhuurstation in Vancouver kun je de camper ook op zondag ophalen tussen 09:00 uur en 15:00 uur en in Whitehorse kan dit op zondag tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Om zonder stress aan jouw camperreis te gaan beginnen, adviseren wij jou van harte om een aantal dagen voorafgaand aan het vertrek alvast online in te checken bij Fraserway RV. In de online reisbescheiden in de Mijn Doets omgeving vind je een informatieformulier met daarop jouw ‘Username’ (reserveringsnummer van Fraserway RV) en het ‘Password’ (achternaam van de hoofdbestuurder), welke je nodig hebt om online in te kunnen checken bij Fraserway RV.

HET INLEVEREN VAN DE FRASERWAY RV CAMPER

De campers dienen tussen 8:30 uur en 11:30 uur ingeleverd te worden. Je dient voldoende tijd te reserveren voor inspectie van de camper, het inpakken en het schoonmaken van het voertuig. Als je de camper later inlevert dan 11:30 uur, dan zal Fraserway RV ter plaatse per extra uur extra kosten in rekening brengen. Bij te laat inleveren vervalt tevens jouw recht op de transfer van Fraserway RV. Indien je de camper eerder inlevert dan de bevestigde inleverdatum, dan ontvang je hier geen restitutie voor.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

De verhuurder verwacht dat je de camper in dezelfde staat inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de reservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en de camper dient uiteraard zonder schade aan de binnen- en / of buitenzijde ingeleverd te worden. Het schoonmaken van de buitenzijde van de camper is niet verplicht. Het wassen van de buitenkant van de camper wordt overigens wel door Fraserway RV op prijs gesteld indien je met de camper de Yukon, Northwest Territories, Nunavut en / of Alaska hebt bezocht. Indien je bovenstaande nalaat zullen er kosten in rekening worden gebracht. Indien Fraserway RV de tanks van jouw camper nog moet legen rekenen zij hiervoor CA$ 35,-. Voor schoonmaken wordt een bedrag van CA$ 50,- per uur gerekend. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

De verhuurstations van Fraserway RV zijn geopend van maandag t/m zaterdag. De verhuurstations in Vancouver en in Whitehorse zijn ook geopend op zondagen tijdens het hoogseizoen (zie exacte data hieronder). Op de volgende dagen zijn de stations gesloten:

 • vrijdag 7 april 2023
 • maandag 22 mei 2023
 • zaterdag1 juli 2023
 • Maandag 7 augustus 2022 (alleen de stations in Vancouver, Halifax en in Toronto zijn deze dag gesloten)
 • Maandag 4 september 2023
 • Maandag 9 oktober 2023

OPENINGSTIJDEN VAN DE VERHUURSTATIONS FRASERWAY RV

Van maandag tot en met vrijdag zijn alle verhuurstations van 08:30 uur tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag is dat van 08:30 uur tot 16:00 uur. In de periode van mei t/m september 2023 is het verhuurstation in Vancouver ook op zondag geopend van 9:00 uur tot 15:00 uur. 

MINIMUM EN MAXIMAAL AANTAL HUURDAGEN

De minimum verhuurperiode is 7 huurdagen. Fraserway RV hanteert geen maximum qua aantal huurdagen. Echter, let wel op de maximale geldigheidsduur van het vliegticket.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd is 25 jaar. Fraserway RV hanteert geen maximum leeftijd. Meerdere chauffeurs zijn toegestaan. Je kunt extra chauffeurs tijdens het ophalen van de camper laten bijschrijven op het verhuurcontract. Fraserway RV rekent geen kosten voor extra bestuurders. 

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard van Visa, MasterCard of van American Express welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Fraserway RV staat roken in hun campers (cabine en woon/slaapgedeelte) absoluut niet toe! Indien je toch in de camper rookt, dan wordt bij inlevering van de camper een cleaning fee berekend die minimaal CA$ 250,- bedraagt. Wij verzoeken jou dan ook dringend om buiten te roken, let hierbij wel op brandgevaar.

HUISDIERENBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Het meenemen van huisdieren is alleen op aanvraag mogelijk. Fraserway RV rekent een huisdierentoeslag van CA$ 100,-.   

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet in de volgende landen, gebieden of wegen rijden:

 • Mexico
 • Vanaf 1 juni t/m 31 augustus: Death Valley National Park
 • Onverharde en niet publieke wegen
 • Alle wegen, gebieden die bij ontvangst van de camper door de verhuurder worden aangewezen.
 • Je mag de camper niet onbeheerd achterlaten in Montreal, Quebec City, Ottawa of in New York City.
 • Newfoundland en Labrador met C-XLarge, A30 en A-Class wheelchair.
 • Yukon: Canol Road, noordelijk van Ross River, Aishihik Lake Road en de weg tussen Dease Lake en Telegraph Creek
 • Alaska: Dalton Highway (Hwy 11) tussen Coldfeet en Prudhoe Bay en McCarthy Road, tussen Chitina en McCarthy.
 • British Columbia: Hwy 20 tussen Anahim Lake en Bella Coola, niet berijden met C-XLarge, A30 en A-Class wheelchair.
 • Burning Man Festival: Het bijwonen van dit festival is niet toegestaan. Het niet naleven hiervan leidt tot een boete van min. CA$ 5000, ongeacht CDR en CDW.  

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • In alle staten van de USA, inclusief Alaska. Fraserway RV dient wel tijdig in kennis te worden gesteld als je naar Alaska wilt reizen met de camper. 
 • In alle provincies van Canada, inclusief Yukon, Northwest Territories, Nunavut, Labrador en Newfoundland. Fraserway RV dient wel tijdig in kennis te worden gesteld als je met de camper naar Yukon, Northwest Territories, Nunavut, Labrador en / of Newfoundland gaat reizen. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN CRUISE CANADA

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Fraserway RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt: 

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 30,-. 
 • Als het een annulering van een one way camperreis betreft, dan berekent Fraserway RV 100% annuleringskosten over de drop off kosten, een extra annuleringstoeslag van €300,- per camper, plus de annuleringskosten zoals hieronder omschreven. 
 • Annuleren tot de 45e dag voor vertrek: 25% van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 
 • Annuleren vanaf 45 dagen tot de 42e dag voor vertrek: 30% van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 30e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten.
 • Annuleren vanaf 30 dagen tot de 14e dag voor vertrek: 80 % van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 
 • Annuleren vanaf 14 dagen tot op de dag van vertrek of later en bij no show: 100 % van alle vooraf geboekte Fraserway RV diensten. 

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Fraserway RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Fraserway RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en wegen tijdens de winterperiode al of nog steeds gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Fraserway RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor jou te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het voorkomen dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast of vergoed worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed. 

Bekijk hier alle voorwaarden van Doets Reizen.