Bosbranden Jasper Meer info

Golf van Mexico Florida

De kuststrook aan de Golf van Mexico, wordt Gulfcoast genoemd. Hier schijnt circa 350 dagen per jaar de zon en je vindt er prachtig witte stranden. Het sublieme zeewater heeft een temperatuur van gemiddeld 23 graden.

Langs deze kust zijn er vele highlights die je tijdens je vakantie Florida niet moet overslaan.

Bekijk de video

Paradijselijke witte stranden

De paradijselijk witte stranden van Clearwater Beach behoren tot de breedste van Florida. Het strand bij Sand Key is zelfs ruim driehonderd meter breed. Het behoort al jaren tot de top twintig van mooiste stranden van Amerika. Dankzij de aangename temperatuur en de langzaam aflopende bodem zeer geschikt voor kinderen. De stranden zijn adembenemend met spierwit zand en helblauw water.

Clearwater Beach - Florida - Doets Reizen

Bush Gardens Tampa

Op een kwartiertje rijden van Tampa ligt Busch Gardens Africa. Er is onder meer een grote savanne en de Serengetty Plain met wilde dieren. Hier kunt je een safari maken van een half uur. Er zijn ook tropische afdelingen, waaronder Edge of Africa en de Myombe Reserve met gorilla’s en chimpansees. Je kunt er ook een watersafari maken, een tocht maken over de Congo River Rapids en er zijn een aantal waanzinnige achtbanen.

TIP: Boek deze excursie bij! Meer info

Busch Gardens - Tampa - Florida - Doets Reizen

Combineer met Orlando

Op slechts 2 uur rijden van St. Pete Beach ligt Orlando. Rondom Orlando liggen meer dan twintig attractieparken, die jaarlijks ruim dertig miljoen bezoekers trekken. Grote concentraties van hotels, restaurants en winkelcentra zijn te vinden aan de International Drive vlakbij attracties als Universal Studio’s en Seaworld. 

ReisTip: Orlando & St. Pete Beach Meer info

ExcursieTip: Boek een SeaWorld 4 parken combinatie ticket  Meer info

SeaWorld - Orlando - Florida - Doets Reizen

Clearwater Marine Aquarium

Dit aquarium is een non-profit organisatie, die zich vooral richt op de opvang van gewonde dieren en de verzorging die zij nodig hebben. Tijdens een bezoek kun je zien hoe de gewonde dieren worden verzorgd of geholpen. Daarnaast doen ze veel voor de dieren en de natuur in de omgeving van Clearwater Beach, zijn er dolfijnenshows, boot- en kajaktochten. 

Winter de dolfijn - Marine Aquarium - Clearwater Beach - Florida - Doets Reizen

Musea

Op cultureel gebied ontbreekt er ook niets aan de Golf van Mexico. Wat dacht je van het Salvador Dali Museum, het Chihuly Collection, het Museum of Fine Arts, Morean Arts Center of het Great Explorations Children's Museum. 

Salvador Dali Museum - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Voortreffelijk eten & drinken

Je vindt in St. Pete Beach veel bars en eetgelegenheden uit alle werelddelen. Een van de bekendste restaurants is Hurricane Seafood bij Pass a Grill.  Snapper’s Sea Grill is een gezellig restaurant met een uitgebreide internationaal georiënteerde keuken. Zoals de naam al doet vermoeden zijn vooral de visgerechten hier heerlijk. Naast St. Pete Beach is het ook aan te raden een kijkje te nemen in Downtown St. Petersburg. Deze plaats is enorm in ontwikkeling en hippe bars en restaurants schieten hier als paddenstoelen uit de grond. Een voorbeeld van zo’n hippe rooftopbar is het gezellige Birch & Vine, waar je heerlijk kunt lunchen. In totaal biedt deze omgeving bijna drieduizend restaurants en bars. 

Sandpearl Resort - Clearwater - Florida - Doets Reizen

Meer informatie of maatwerk offerte ontvangen?

Wil je naar Florida, maar heb je nog enkele vragen? Laat het ons weten en we helpen je graag verder om een passende reis samen te stellen.

Uitgelichte reizen