Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Lake Louise en Moraine Lake shuttle service en parkeren

Bereikbaarheid van Moraine Lake en Lake Louise in de zomermaanden. 

Moraine Lake en Lake Louise zijn populaire bezienswaardigheden in Banff National Park. Omdat deze plekken zich in de natuur bevinden is bereikbaarheid en parkeergelegenheid niet opgewassen tegen het aantal bezoekers. Om de bezoekersaantallen en de rust zoveel mogelijk in stand te kunnen houden, is er een shuttlebusdienst in gebruik genomen. Deze bus vertrekt vanaf het centrum van Lake Louise. Overnacht je in een van de hotels aan Lake Louise (Fairmont Chateau Lake Louise of de Deer Lodge) dan kun je de huurauto parkeren bij het hotel. Overnacht je in de Moraine Lake Lodge dan profiteer je van priority access en parkeer je de huurauto op de prive parkeerplekken van de lodge. 

Let op! Moraine Lake Road is sinds 2023 gesloten voor reguliere voertuigen. 

Wil je Moraine Lake bezoeken dan is een reservering voor de Parks Canada Shuttle verplicht of maak gebruik van de excursie Lake Louise & Moraine Lake Tour, met deze tour heb jij gegarandeerd toegang tot beide meren. Verblijf je in de Moraine Lake Lodge dan heb jij exclusief toegang tot Moraine Lake en de parkeerplaats.

Waarom een shuttlebus? 

Naarmate het bezoek aan Lake Louise Lake en Moraine Lake toeneemt, neemt ook het risico voor de openbare orde toe. De veiligheid van de bezoekers is van het grootste belang voor Parks Canada, en het nieuwe reserveringssysteem voor pendeldiensten zal de verkeersopstoppingen zoveel mogelijk voorkomen worden en bezoekers in staat stellen hun reis van tevoren te plannen, en de toegang van hulpdiensten tot deze locaties behouden. 

Toch met de eigen auto of camper? Weinig kans op een plekje en parkeerkosten

De parkeerplaatsen bij Lake Louise Lakeshore lopen in de zomer en herfst meestal tegen zonsopgang vol. Een reservering voor de Parks Canada shuttle is de enige manier om te garanderen dat je beide meren op één dag kunt zien als je Banff National Park bezoekt. Om het gebruik van de pendeldienst aan te moedigen en de kosten van het verkeersbeheer en de pendeldiensten te compenseren, voert Parks Canada sinds 2021 ook betaald parkeren in als proefperiode van twee jaar voor alle openbare parkeerplekken op de bovenste parkeerplaats van Lake Louise Lakeshore. De parkeertarieven zijn circa $21,00 (exclusief lokale belastingen) per voertuig per dag bedragen. 

Parks Canada Shuttelbus

De Parks Canada shuttles rijden van half mei tot half oktober. Bezoekers moeten een reservering hebben om toegang te krijgen tot Lake Louise Lakeshore en Moraine Lake met de Parks Canada shuttle van mei tot oktober. Eén ticket is geldig voor beide meren, door middel van de lake connector kun je beide meren bezoeken.  Reserveringen voor de pendeldiensten naar beide bestemmingen zijn beschikbaar sinds 28 april 2021. Een beperkt aantal plaatsen zal worden vrijgegeven tot 48 uur voor het geplande vertrek. De vraag naar reserveringen zal naar verwachting groot zijn, dus lang van tevoren reserveren wordt aanbevolen. Walk-up verkoop van zitplaatsen is niet toegestaan. 2 dagen voor aanvang wordt een klein deel van de tickets weer in de verkoop gedaan. Als er plaatsen beschikbaar zijn, kunnen online reserveringen worden gemaakt op de dag zelf, tot vier uur voor het geplande vertrek. De laatste bus terug naar Lake Louise gaat om 19:30 uur.

Let op! Je shuttlebus ticket is geen vervanging voor de Nationale Parkenpas. Deze dien je ook aan te schaffen. 

Bekijk hier de meest actuele informatie en reserveer direct je shuttebus.


Check hier de handleiding voor het maken van een reservering voor de shuttlebus. 

Deze informatie is met zorg toegelicht door Doets Reizen. Eventuele wijzigingen voorbehouden.