Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Het mooiste meer in Banff National Park is Moraine Lake. Dit azuurblauwe gletsjermeer is omsloten door bos en scherpe bergpieken. Je kunt rondom dit meer wandelingen maken of per kano op het meer varen. Naast de Moraine Lake Lodge ligt een berg van rotsblokken waar je op kunt wandelen. Eenmaal boven beschik je over een prachtig uitzicht, de ideale plek om een vakantiefoto te maken.

Overnachten op de meest iconische plek van Canada

De Moraine Lake Lodge is zonder twijfel één van de meest spectaculaire hotels in Banff National Park. Het grootste pluspunt is de ligging aan het wereldberoemde Moraine Lake. Doets Reizen heeft verschillende cabins voor je ingekocht en zijn opgenomen in diverse autovakanties West-Canada.


Cabin aan de oever van Moraine Lake Canada

Moraine Lake, in Banff National Park (Canada) is dankzij de spectaculaire ligging en de onwerkelijke kleuren van zijn wateroppervlak inmiddels een bedevaartsoord. Dat is terecht. De helblauwe tint van het meer en de omliggende pieken van de Rocky Mountains vormen een droomplaatje. Toch krijg je met Doets Reizen een ‘heel ander’ Moraine Lake te zien: waar de anderen overdag – soms na uren file – met velen tegelijk een plaatje schieten, stap jij ’s avonds al, geheel onbespied, ín dat plaatje! Doets Reizen biedt namelijk de mogelijkheid te overnachten in een luxe cabin aan de oevers van het meer. Je overnacht dan in de Moraine Lake Lodge aan het meer en in de vroege ochtend, te midden van de ontwakende natuur, stap je met jouw gezelschap in een kano. En is het meer helemaal van jullie. Het peddelen naar de waterval, de nabijheid van de imposante bergen, de magische stilte van het meer: dit Canada nestelt zich als een onvergetelijke herinnering in ieders geheugen.

Bereikbaarheid en parkeren Moraine Lake

Moraine Lake is een populaire bezienswaardigheid tijdens een autovakantie of camperreis in Banff National Park. De omgeving en natuur is niet opgewassen tegen het aantal bezoekers. Om de bezoekersaantallen en de rust zoveel mogelijk in stand te kunnen houden, is er een shuttlebusdienst in gebruik genomen. We vertellen hier hoe je het Moraine Lake kunt bezoeken en waar je rekening mee moet houden. Wil je priority access en zonder gedoe genieten van Moraine Lake? Overnacht dan in de Moraine Lake Lodge. Je maakt dan gebruik van de prive parkeerplaats.  

Wanneer is Moraine Lake te bezoeken?

De weg naar Moraine Lake loopt door een ruig berglandschap. Door sneeuwval in de winter is deze weg is daarom niet het hele jaar geopend. Je kunt Moraine Lake tussen half/eind juni t/m eind september bezoeken. Door drukte kan de weg van en naar het meer afgesloten worden. Overnacht daarom, zoals eerder genoemd hierboven, in de Moraine Lake Lodge voor priority access en gegarandeerd toegang tot het beroemde gletsjermeer.


Reizen in de buurt van Moraine Lake

Logo Doets Reizen Canada

Moraine Lake