De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Lake Louise is een turquoise gletsjermeer in het hart van Banff National in Canada. Het meer is vernoemd naar Prinses Louise, de dochter van Koningin Victoria. Het meer wordt gevoed door de Victoria Glacier aan het einde van het meer. De blauwgroene kleur verandert met de seizoenen. Een echt Canadese activiteit zoals kanoën is natuurlijk mogelijk. Tegenover het Fairmont Chateau Lake Louise ligt een steiger maar voor echte wandelaars zijn er rondom het meer wandelpaden aangelegd.

Lake Louise en de Victoria Glacier

Dit prachtige meer in de Rocky Mountains van Canada werd in 1882 door Tom Wilson aanschouwd. Het meer, dat genoemd is naar Prinses Louise de dochter van Koningin Victoria, wordt gevoed door de aan de overzijde van het meer liggende gletsjer. Er is dus een soort symboliek: het meer wordt gebaard uit de gletsjer en ook voedt de gletsjer het meer. De blauwgroene kleur verandert met de seizoenen. Een mooie wandeling brengt je in een uur rond het meer, maar meer sportieve wandelingen zijn ook mogelijk, waaronder een van de meest populaire wandelingen in de Rockies, de Teahouse Hike. Via prachtige bossen, kristalheldere meren en mooie uitzichten over de Bow Valley komt men na een paar uur bij het Lake Agnes Teahouse, dat al in 1925 werd gebouwd. Daar zijn verfrissingen en eigen gebakken koekjes te verkrijgen.

Fairmont Chateau Lake Louise. 

In 1890 werd hier door de CPR (Canadian Pacific Railway) een groot chalet neergezet dat na een brand in 1925 door het huidige chateau-hotel werd vervangen; nu ziet het er uit als een onneembare vesting. Het ligt prachtig aan de oever van Lake Louise. Vergeet niet om even de lobby binnen te lopen en eventueel een “high tea” te gebruiken, want oude Engelse tradities worden in ere gehouden. Dan kan men ook genieten van de prachtige uitzichten; dat komt o.a. door de regenboog die volgens een oude Indiaanse sage op de bodem van het meer huist en de toeschouwers toestaat. Je kunt via Doets Reizen ook overnachten in het Fairmont Chateau Lake Louise

Bereikbaarheid Lake Louise

Om het meer op een goede manier te kunnen bezoeken is het raadzaam om te verblijven in een accommodatie op loopafstand van Lake Louise. Doets Reizen heeft hier vaak al rekening mee gehouden met het reisaanbod. Voor de volledigheid een belangrijke toelichting: Moraine Lake en Lake Louise zijn populaire bezienswaardigheden in Banff National Park. Omdat deze plekken zich in de natuur bevinden is bereikbaarheid en parkeergelegenheid niet opgewassen tegen het aantal bezoekers. Om de bezoekersaantallen en de rust zoveel mogelijk in stand te kunnen houden, is er een shuttlebusdienst in gebruik genomen. Lees hier de uitgebreide informatie.

Reizen in de buurt van Lake Louise

Logo Doets Reizen Canada

Lake Louise