De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Maatwerkreis IJsland

Doets Reizen helpt je met het samenstellen van jouw vakantie naar IJsland. Het is mogelijk om de reis helemaal op basis van jouw wensen samen te stellen. Onze reisspecialisten geven je graag advies over de reisplannen en de mooiste locaties.

Beste reisperiode voor IJsland

In IJsland zijn de beste reismaanden de zomermaanden. Hierbij kun je denken aan de maanden juni, juli en augustus. Dit omdat de temperatuur dan gemiddeld tussen de 10 en 17 graden gelegen is en het hele eiland te bereiken is omdat de meeste sneeuw weer gesmolten is. De maanden mei en september zijn ook mogelijke reisperiodes, echter zal je dan wel rekening moeten houden met lagere temperaturen en eventuele sneeuwval. In de winter is IJsland ook een prachtige bestemming, hierbij kun je dan enkel het zuidelijke deel van het eiland met de auto bezoeken. De wintermaanden zijn in IJsland uitermate geschikt voor het spotten van het Noorderlicht en daarnaast zijn de watervallen met sneeuw of zelfs bevroren ook een prachtig zicht. 

Þingvellir National Park - Golden Circle - IJsland - Doets Reizen

Autorondreis in IJsland

Een autorondreis over IJsland biedt jou de vrijheid om de prachtige IJslandse natuur te ontdekken terwijl jij verblijft in accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien en gelegen zijn op de mooiste locaties met uitzicht op het natuurschoon van IJsland. Doets Reizen heeft alvast de mooiste routes voor je uitgestippeld maar deze zijn allemaal geheel op maat aan te passen. Wil jij langer verblijven in IJsland of wil jij juist op een bepaalde uniek locatie overnachten, het kan allemaal! 

Offroad bij Hekla - Golden Circle - IJsland - Doets Reizen

Camperrondreis in IJsland

Ga je liever voor een avontuurlijkere manier om IJsland te ontdekken, dan is een camperreis echt iets voor jou. Het mooie aan een camperreis in IJsland is dat je volledig vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Hoewel wild kamperen lang niet overal is toegestaan, is het niet vreemd in IJsland om te overnachten op privé terrein. Vraag hiervoor natuurlijk wel altijd toestemming van de eigenaar, zij vinden dit namelijk over het algemeen geen probleem. Hierdoor kom je op plekken waar je anders misschien wel nooit zou komen, wat het unieke manier van reizen maakt in IJsland, maar toch van alle comfort die je nodig hebt voorzien. 

Campervakantie IJsland - Camperreis IJsland Touring Cars

Verblijf op de hotspots

De reizen die Doets Reizen al heeft opgesteld zorgen er vanzelfsprekend voor dat je alle mooie locaties tijdens je reis aan doet. Ook hebben wij qua accommodaties de uniekste hotels voor je geselecteerd, want zeg nu zelf, wie wil er niet dineren met uitzicht op de gletsjers of verblijven in een hotel met een privé lagoon. Het kan allemaal! 

Retreat Hotel - Blue Lagoon - IJsland - Doets Reizen

Complete rondreizen in IJsland

Bij Doets Reizen vinden wij het belangrijk om jou als klant zoveel mogelijk te ontlasten, wij gaan dan ook graag voor je aan de slag met het samenstellen van een complete rondreis waarbij je nergens meer bij over na hoeft te denken, wij regelen alles. Van vlucht tot aan hotel en van camper tot aan excursies. Alles is mogelijk, onze reisspecialisten gaan hierover graag met je in gesprek. 

Fjallsárlón Iceberg Lagoon - IJsland - Doets Reizen

Persoonlijk reisadvies

Heb jij het plan opgevat om een mooie rondreis door IJsland te gaan maken, maar weet je niet zo goed hoe je dit wilt aanpakken of twijfel jij tussen een camperreis of autorondreis. Doets Reizen helpt je graag met het plannen van de reis aan de hand van jouw specifieke wensen. Wij gaan dan ook graag het gesprek met je aan, dit kan telefonisch, digitaal maar het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen op kantoor. Hierbij zullen wij dan alle tijd nemen om je vragen te beantwoorden en je van passend advies en offerte te voorzien.

Uitgelichte reizen