De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Pretparken Florida

De attractieparken in Florida zijn bij vele favoriet. Voor veel (Disney)film fans is Florida the place to be! Vlieg op Orlando en in no time sta je in Universal Studio’s, Disneyland of Sea World. Wil je al deze parken bewonderen? Dan mag je hier wel drie weken voor uittrekken. Lang niet iedereen heeft hier de tijd voor, dus welk pretpark kies jij?

Disney in Florida

Het meest bekende park is natuurlijk Disney. Vergelijk het Disney Park in Orlando zeker niet met het park in Parijs, want dan kan die in Parijs alleen maar tegenvallen. In Amerika is alles natuurlijk groter, zo ook hier. Het Disney park in Orlando kent namelijk wel zeven verschillende parken. Deze kan je onderverdelen in vier pretparken en vier waterparken. Walt Disney’s Magic Kingdom is hiervan het populairste park, maar ook Animal Kingdom is zeer geliefd.

Disney - Orlando - Florida - Doets Reizen

Universal in Florida

Universal in Orlando is een te gek attractiepark voor jongeren en volwassenen. Hier vindt je twee parken, het familie park Universal Studios en Universal Islands of Adventure. Je vindt hier eilanden met elk een eigen film thema zoals Jurassic Park en Harry Potter.

Universal Studio's - Orlando - Florida - Doets Reizen

Sea World in Florida

Sea World is de plek voor het spotten van allerlei zeedieren. Denk aan de roggen, orka’s, pinguïns, krokodillen, krabben en nog veel meer. Je leert hier veel over het leven in de zee. Naast de shows die je kan bezoeken zijn er ook een aantal spannende attracties en achtbanen. De meest spectaculaire achtbanen van heel Florida vind je in Bush Gardens. Dit is een groot themapark, onderdeel van Sea World, maar dan in Tampa. Afrika staat hier centraal, zo kan je ook een wildsafari maken waar je meer leeft over de dieren in Afrika.

SeaWorld - Orlando - Florida - Doets Reizen

Kennedy Space Centre in Florida

Gelegen aan de oostkust van Florida vindt je het Kennedy Space Centre. Je leert over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de ruimtevaart. Loop langs de tentoonstellingen, de oude raketten die bewaard zijn gebleven en bezoek een van de films in het Imax Theater. Als kers op de taart kan je ervaren hoe het is om als astronaut de ruimte ingeschoten te worden.              

Kennedy Space Center - Cocoa Beach - Florida - Doets Reizen

Pretparken in Florida vooraf boeken?

Om zeker te zijn van een ticket is het mogelijk om van te voren jouw toegangskaartje te boeken. Wij kunnen dit gelijk aan jouw boeking toevoegen. Houd er wel rekening mee dat het ticket daggebonden is en je niet meer van dag kan wisselen. 

Busch Gardens Tampa - Orlando - Florida - Doets Reizen

Welk pretpark in Florida moet ik kiezen?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken welk pretpark in Florida jij moet kiezen. Stiekem vindt iedereen de pretparken van Disney leuk, maar met kleine kinderen is dit altijd een goed idee. Ga je met een groep jongeren of volwassenen naar Florida? Kies dan zeker voor Universal. De filmstudio’s zijn voor iedereen wel herkenbaar.

Busch Gardens Tampa - Orlando - Florida - Doets Reizen

Uitgelichte reizen