Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bezoek Californië, 'The Golden State'

1 mei 2015 door Marloes Sevenhuijsen

De hoogtepunten tijdens een bezoek aan Californië, 'The Golden State'. 

Californië, de staat waar het altijd bruist en de variatie groot is. De levendige steden San Francisco, Los Angeles en San Diego en de prachtige kustroute de Highway 1. Een ding is zeker, je zult je hier niet vervelen. 

San Francisco, 'The City by the Bay'

The City by the Bay ligt prachtig op een tiental heuvels in de San Francisco Bay. ‘The City’, zoals de stad liefkozend door haar inwoners wordt genoemd, staat toeristisch bekend om de Cable Cars, voormalig gevangeniseiland Alcatraz, Fisherman's Wharf met Pier 39 en de Bay Bridge en de beroemde Golden Gate Bridge. Maar sla ook de wijken Japantown en Haight-Ashburry. 

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

De beroemde highway #1

Een van de eerste stops langs de highway #1 is Monterey of Carmel. Sfeervolle kustplaatsjes, waarbij Carmel heel on-Amerikaans aanvoelt en Monterey een bruisend vissersplaatsje is. De 17 Mile Drive die je tussen deze plaatsen kan rijden geeft alvast een voerproefje op de rest van de weg. Want eenmaal aangekomen op de Highway #1 wil je het liefst bij elke bocht stoppen en met name het stuk bij de Big Sur is in een woord: PRACHTIG! Vergeet ook niet onderweg een stop te maken bij het Point Lobos State Park, voor een leuke korte trail of bij het Julia Pfeiffer State Park met de McWay Falls. Dit kan allemaal op weg richting Pismo Beach of Santa Barbara. Pismo Beach, een typisch surfplaatsje met een relaxte sfeer en een uurtje rijden hiervandaan vindt je Santa Barbara een sfeervolle plaats met mediterraanse invloeden. 

17 Mile Drive - Monterey - California - Amerika - Doets Reizen

Overnachten langs de Highway #1

Op de perfecte plek ultiem genieten doe je bij de Ventana Inn Big Sur. Ventana Big Sur is een prachtige accommodatie waar je geheel tot rust komt en waar luxe, ontspanning en natuur perfect gecombineerd worden. 

Bruisend Los Angeles

Voordat je het altijd bruisende Los Angeles binnenrijdt, kom je onderweg langs Malibu met haar prachtige beachhouses. De woeste zee met haar grote golven maken dit plaatje natuurlijk helemaal compleet. Eenmaal aangekomen in Los Angeles pak je in Santa Monica direct de LA vibe op. Loop de Santa Monica Pier op of huur fietsen en fiets richting Venice Beach. Vanaf de achttiende verdieping in het restaurant van het Huntley Hotel heb je een waanzinnig uitzicht over Los Angeles en kun je zelfs het Hollywood Sign zien. Maak ook tijd vrij om deze kant op te rijden en de sfeer van Beverly Hills en Hollywood te ontdekken en als je hier toch bent is een bezoek aan Universal Studio's ook te gek! Gelukkig kan je dan ook weer bijkomen op de fantastische stranden in het zuiden van Los Angeles. Denk bijvoorbeeld aan Huntington Beach, een echte familie bestemming waar je kan leren surfen en relaxen in de zon. De zonsondergang is fenomenaal en sluit de dag af met sushi in het 242 Cafe Fusion Sushi restaurant, een echte 'local spot'!

Walk of Fame - Hollywood - California - Amerika - Doets Reizen

Proef de Mexicaanse sfeer in San Diego

San Diego heeft niet veel van de Spaanse en Mexicaanse invloeden verloren. De huizen, bevolking en talloze restaurant geven je een heerlijk vakantiegevoel. Het meest aantrekkelijke deel van de stad is misschien wel het honderd kilometer lange, met palmbomen opgefleurde strand. San Diego is heel geschikt om zelf met de auto te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld de borden met 59-mile Scenic Drive volgen en zo alle hoogtepunten ontdekken! Old Town is het hart van de Mexicaanse cultuur in San Diego, je vindt hier dan ook diverse pleintjes en veel winkeltjes. Een hapje eten op een van deze pleinen is een mooie afsluiter van de avond.

Old Town - San Diego - California - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook