Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

California met Kids

11 augustus 2015 door Elske Doets

Pluk de dag in San Francisco! Een jetlag? No problem! Het is juist superfijn om al vroeg in de cable car te zitten. Hoef je niet in de rij te staan en suis je zo Nob Hill af naar Fisherman’s Wharf, waar je lekker vis kunt proeven bij de marktkraampjes op de werf. Een boottocht per Blue & Gold Fleet langs Alcatraz, onder de Golden Gate Bridge & Bay Bridge is een hoogtepunt. Zorg wel voor een goed windjack! Alamo Square en Japantown zijn goed te bereiken per fiets, bus of taxi. Japantown is de beste plek voor goede sushi. Alamo Square is een park met uitzicht op het meest bekende rijtje Victoriaanse huizen in San Francisco, met op de achtergrond de Transamerica wolkenkrabber. Hier is een park met leuk speelplaatsje. Vervolgens loop je verder naar Haight Street, in de kleurrijke wijk Haight Ashbury – vol prachtige Victoriaanse huizen en funky winkeltjes. Koop wat eten bij Wholefoods en ga lekker picknicken in het Golden Gate Park. Het Science Museum dat je in dit park vindt, is een feest voor jong en oud. Je ziet er een mix zien van natuur, dieren, aardbevingen en kunt zelf voelen, dino botten zien en je vergapen aan het prachtige aquarium.

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

De stad uit, de natuur in Meestal haal je je huurauto op downtown San Francisco. Het is leuk om stukje over de Lombard Street, de meest bochtige straat ter wereld, te rijden. Dan volg je de Marina naar de beroemde Golden Gate Bridge, die ik fascinerend blijf vinden. Net voorbij de brug kun je de Muir Woods bezoeken. Voor wie de film Rise of the Planet of the Apes hebben gezien: dit is het bos waar de apen leefden. Stinson Beach ligt iets verderop en is een prachtige picknickstop: een van de mooiste stranden in California, vanwege de ruimte en ongereptheid.

Wijnproeven voor kinderen?! Jawel, dat kan! In het Meritage Hotel in Napa kan door jong en oud wijn geproefd worden in de prachtige wijnkelder. Voor kinderen is er namelijk een alcoholvrije optie. Erg leuk aan dit hotel is dat er vier bowlingbanen zijn, waar je je na het wijnproeven uit kunt leven! 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen


Bomen tellen in Yosemite National Park Glacier Point is een volgende leuke stop, waar je zonder te wandelen een prachtig uitzicht hebt over de Yosemite Valley met de Half Dome, Yosemite Falls en de witgranieten rotsen. Daarna kunnen de kinderen lekker spelen op een van de strandjes bij de Merced River. 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Santa Cruz Surfing Santa Cruz in de Monterey Bay is een van de meest familievriendelijke bestemmingen die Doets Reizen aanbiedt. Hotel Dream Inn is mijn persoonlijke favoriet, met felle kleuren en een echte frisse beach-look. Voor het hotel ligt een breed strand en een vermakelijke vispier met honderden zeeleeuwen. Iets om de hoek liggen kliffen waar zeeottertjes schattig tussen het zeewier dobberen. Golfsurfen is hier dé sport die alle stoere jongens en meiden beoefenen. Ben je een echte surfer, dan herken je vast veel uit de film Chasing Mavericks, die zich hier afspeelt. O’Neill heeft op de plek waar nu het hotel staat zijn eerste surfshop gehad, waar hij de eerste wetsuits verkocht. Vandaar dat de lounge en het restaurant van de Dream Inn naar hem vernoemd zijn: de Jack O’Neill Lounge heeft een funky surfstijl.

Santa Cruz - California - Doets Reizen

Monterey Bay Aquarium De baai van Monterey is heel bijzonder qua flora en fauna. Het is er namelijk vijf kilometer diep, waardoor er wiervelden, reuzenoctopussen, zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten, zeeottertjes, dolfijnen en walvissen leven. Het Aquarium op de Cannery Row in Monterey laat je kennismaken met deze bijzondere plek en haar dieren. Ik ben er nu vijf jeer geweest en nog steeds is het heel indrukwekkend. Vanzelfsprekend een feestje voor de kids! 

Monterey - California - Amerika - Doets Reizen

Walvissen tellen langs de Big Sur De Big Sur is een van de mooiste routes van Amerika. Vertrek altijd pas na de middag, zodat je zeker weet dat de mist opgetrokken is. Point Lobos State Park is prachtig (in het weekend kan het druk zijn), hier kun je leuke korte hikes maken. Garapatta State Park is een prachtig strand, waar je heel fijn kunt picknicken aan de wilde oceaan. Wij hebben onderweg zeven grijze walvissen gezien op maar vijftig meter afstand! Deze walvissen trekken in april van Mexico naar Alaska en als je geluk hebt, kom je ze dus tegen. Het Julia Pfeiffer State Park heeft een waterval die op het strand uitkomt. Het is er prachtig! De route eindigt bij Seal Elephant Beach bij Hearst Castle. Hier liggen honderden reuzenzeeolifanten, superleuk om te zien! 

Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

Legoland California Net ten noorden van San Diego ligt Legoland. Ontzettend leuk voor kinderen! Dit attractiepark laat de belangrijke hoogtepunten van Amerika zien in Lego. Onder andere New York, San Francisco, Las Vegas, New Orleans en Washington DC zijn nagebouwd met duizenden steentjes. Prachtig! Ook zijn er moderne Lego-hoogtepunten zoals Lego Star Wars, Lego Chima en Lego Friends voor de meisjes. Het park is opgeleukt met achtbanen en leuke attracties. Mijn jongens zijn gek van Lego, dus dit was een schot in de roos!

Legoland - San Diego - California - Amerika - Doets Reizen

Elske’s insider tips

  • Houd rekening met het tijdverschil van 9 uur. Kies een luchtvaartmaatschappij die niet heel vroeg of heel laat aankomt. Zo vlogen wij met British Airways en landden om 17:00 in San Francisco. We waren snel door de douane en waren rond 18:00 uur in de stad. We konden nog even wat licht eten en daarna naar bed, waardoor we de volgende dag weer fit waren. Terug vlogen wij vanaf San Diego. De luchthaven ligt heel centraal en we vertrokken pas om 20:30 uur, waardoor we nog een hele dag konden genieten van San Diego!
  • Bouw rust in, ergens twee nachten verblijven geeft je de gelegenheid om de omgeving goed te bekijken. Doe dit zeker in Yosemite National Park en Santa Cruz. Voor Los Angeles en San Diego raad ik minimaal drie nachten aan. Als je in LA Universal Studio’s wilt bezoeken, ben je daar al minimaal een dag mee kwijt. In San Diego kun je Legoland California bezoeken, deze attractie kost minimaal een dag. 
  • Picknicklunches zijn leuk voor kinderen. Ze kunnen lekker spelen, voetballen op het strand of vliegeren en hoeven niet weer in een restaurant te eten. Bij de meeste deli’s, bakkertjes en koffietentjes kun je heerlijke sandwiches, panini’s, salades en soms zelfs sushi kopen. Kleedje mee en genieten in de prachtige natuur van California!
  • Ga eens eten bij I-Hop. Dit lijkt een soort fastfoodachtig pannenkoek restaurant, maar is een All American eethuis voor ontbijt, lunch en diner. Betaalbaar, degelijk en goed. Een glas wijn kost hier ongeveer 4 dollar, terwijl dat in andere restaurants voor minimaal 12 dollar per glas wordt verkocht. En je kunt er nog gezond eten ook! Bij ons favoriete hotel Best Western Gateway in Santa Monica komt Steven Spielberg ook regelmatig lunchen! 

 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook