Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Van San Francisco naar Los Angeles via de Highway 1

22 augustus 2017 door Kim Otter

Ik ging afgelopen mei naar Californië van en tijdens die reis ging ik van highlight naar highlight. De reis startte in San Francisco, bekend van de Golden Gate Bridge, The Painted Ladies en Union Square. Het is de ultieme start van een reis door Californië. Wat San Francisco perfect maakt is dat het een prachtige stad is met vele plekken om te ontdekken. Je kunt alles met het openbaar vervoer of lopend bezoeken, je hebt in niet echt een auto nodig.

Na ons bezoek aan San Francisco haalden we de huurauto op en reden we op Highway 1 richting Carmel by the Seas. Onderweg zijn vele mooie stops langs de Highway 1 mogelijk. Een echte aanrader is Santa Cruz. Hier vermaak je je in een van de vele attracties op de boulevard of geniet je van een lekkere lunch op de Pier. Dit is de ook de ideale plek om een uurtje lekker aan het strand te liggen op een zonnige dag. Vervolgens kun je nog een stop maken in Monterey, dit is een aanrader! Monterey is een echt vissersplaatsje en heeft een gezellige pier. Een van de grootste aquariums staat in Monterey, dit is een bezoek waard meer dan waard.


Sprookjesboek

Carmel by the Sea is een prachtige plaatsje aan het strand, dit schilderachtige dorp lijkt er een uit een sprookjesboek. Je vindt hier vele restaurants, bars en galerieën. Wat het zo uniek maakt is de prachtige ligging en de gezellige sfeer die er heerst. Het ligt niet alleen vlak aan zee maar ook bij de ingang van de 17 Mile Drive, een van de mooiste scenic routes langs Highway 1. Het is een must see wanneer je door Californië reist.

Voor de volgende dag stond een prachtige rit naar Santa Barbara gepland, onderweg kun je een stop maken bij Point Lobos State Park. Dit park biedt ook prachtige scenic drive langs de mooiste punten van Highway 1. Als je de beste uitzichten wilt hebben en de prachtigste foto’s wilt maken, moet je vaak wel een korte trail lopen.  Nadat je een bezoek hebt gebracht aan dit park kun je ervoor kiezen naar Big Sur te rijden. Hier houdt op dit moment de route op aangezien een belangrijke brug na Big Sur is ingestort. Men zal nog een lange periode aan het renoveren zijn. Je moet een stuk omrijden via het binnenland over Highway 101. Ook dit is een mooie route dwars door het heuvellandschap. Langs deze weg wordt aangegeven wanneer je Highway 1 weer kunt betreden. Zodra je weer op weg bent, rijd je een stuk in noordelijke richting zodat je, ondanks de wegafsluiting, niets van de prachtige kustroute hoeft te missen.


Spaanse stijl

Na een lange dag langs de prachtige kustroute kwamen we in Santa Barbara aan. Deze stad is in Spaanse stijl gebouwd en heeft een mediterrane sfeer. Santa Barbara ligt aan het strand en biedt genoeg mogelijkheden om je een hele dag in het centrum te vermaken. Een echte aanrader: eten bij The Boathouse at Hendry’s Beach. Dit restaurant is ligt direct aan Hendry’s Beach en heeft veel panoramaramen waardoor je prachtig de zon in de zee kunt zien zaken terwijl je geniet van lekkere, verse visgerechten. Mocht je geen visliefhebber zijn dan hebben ze ook vele andere gerechten op de kaart staan. Kortom voor ieder wat wils.

Een van de volgende highlights van de reis was Los Angeles. We zijn langs Malibu gereden, dat is echt een prachtige route. Als je geluk hebt kun je zelfs onderweg dolfijnen of walvissen spotten. We zagen dolfijnen springen in het water, echt een mooi gezicht.

In Los Angeles zijn er natuurlijk verschillende must sees. Als eerste reden we naar het Hollywood Sign om foto’s te maken voor het thuisfront. Als je in Los Angeles bent geweest moet je wel op de foto met het Hollywood Sign! Vervolgens reden we naar de Walk of Fame. Deze  beroemde straat met sterren van beroemdheden. Als je op speciaal zoek gaat naar een bepaalde beroemdheid, ben je wel even bezig...

De eerste nacht in Los Angeles sliepen we in Santa Monica. Dit is echt een hele leuke bestemming. Op de Santa Monica Pier vermaak je je met een van de attracties en ’s avonds is deze pier prachtig verlicht. Daarnaast heeft Santa Monica ook een heerlijk strand. Uitermate geschikt voor een middag lekker aan het strand liggen!


Zonsondergang

Vervolgens reden we naar Laguna Beach. Onderweg moet je echt even een stop te maken bij Long Beach en Huntington Beach. Beide gebieden hebben een geheel eigen karakter. Wanneer je in Laguna Beach aankomt merk je dat dit een zeer gezellig gedeelte van Los Angeles is. Hier vind je langs het strand vele restaurants en bars. Ook de echte kunstliefhebber kan zich prima door een van de vele galerieën te bezoeken. ’s Avonds kun je dineren aan het strand of op een van de dakterrassen van de restaurants. Je hebt sowieso een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Laguna Beach was voor ons de laatste bestemming van deze prachtige reis langs de Highway 1 en alle bijbehorende highlights. Een reis om nooit te vergeten!


Bekijk hier onze 'https://www.jandoets.nl/reizen/autorondreizen/relaxing-california-coast/https://www.jandoets.nl/reizen...' reis

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook