Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Click, connect & refresh in Silicon Valley

26 januari 2022 door Doets Reizen

Bezoek Silicon Valley: handige reistips!

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van the place to be. Waar de rich & famous samengaat met de working class en je alle grote namen van social media tegenkomt. Hier is het goed toeven. En niet alleen voor nerds, hipsters en softwarejunks…

Google - Silicon Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Silicon Valley ligt aan de zuidkant van San Francisco Bay en is het kloppende hart van de Amerikaanse tech-industrie. Dit is dé plek om je onder te laten dompelen in een wereld vol innovatieve snufjes. Het gebied is een overkoepelende naam voor de vele steden waar de tech-reuzen zitten. Zoals Google, Apple, Facebook (Meta) en Instagram maar ook HP en Amazon. Andere toonaangevende en moderne bedrijven als TESLA, Netflix, Amazon en eBay hebben er ook een hoofdkantoor. 

Facebook HQ - Silicon Valley - California - Amerika - Doets Reizen

De garage van Steve Jobs

Een bezoek aan Silicon Valley combineer je gemakkelijk met een autovakantie door West-Amerika, of als tussenstop, deze plek is een goede vervanging voor de luchthaven. Binnen een half uur rijden van de luchthaven sta je al in de tech hub. Breng een bezoek aan de Facebookcampus of het gigantische Apple Park. Vergeet daarbij de garage van Steve Jobs niet! Een echte must do voor de Apple-fan: een uniek souvenir kopen in het Apple Visitor Centre. Overnachten doe je in het Avatar Hotel, de ideale uitvalsbasis voor je ontdekkingstocht door Silicon Valley en een goede plek voor the hipster geek and playtime chic. Beter passend bij de omgeving kan bijna niet. Het Avatar Hotel is een funky hotel. In de lobby staat een kleurrijke collectie van plastic robots. Drink een cocktail in de Common Lounge of neem een duik in het buitenzwembad.

Apple Park - Silicon Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Veelzijdig

Silicon Valley is verrassend en zeer veelzijdig. Van oorsprong is het een latinostreek en het straatbeeld is dan ook divers; van jong tot oud en van hip tot working class. Dat beeld zie je terug in Santana Row, waar je ook prachtige boetieks, toprestaurants en een fantastisch nachtleven vindt. Dit gebied, tussen Santa Clara en San Jose, is gewild bij de rich & famous. Getrimde poedels, chique young ladies en luxe sportwagens, je ziet het allemaal aan je voorbijkomen. Je kunt in Santana Row ook naar hartenlust shoppen of naar een van de vele wellness-centra gaan. Silicon Valley is geschikt voor iedereen, of je nu wel of niet op de hoogte bent van de laatste software- en social media-snufjes. De bruisende omgeving maakt het een ideale bestemming voor een tussenstop. Want wie wil er nu een nachtje op de saaie luchthaven blijven als je ook naar de Facebook-campus kunt? 

Tip: Wil je de hectiek en het bruisende leven op de campus meemaken? Breng dan doordeweeks een bezoek aan Silicon Valley. In het weekend is het veel rustiger.

Google - Silicon Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Anderen bekeken ook