Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De mooiste Nationale Parken in Zuidwest-Amerika

14 november 2018 door Melvin Malepaard

De mooiste gebieden in Zuidwest Amerika

In deze special neemt Mr. America #1 je mee naar de mooiste plekken van Zuidwest Amerika. Je zult ontdekken hoe divers de Nationale Parken in dit gedeelte van Amerika zijn; Rode rotsen, gigantische Sequoia bomen, bergen, meren en metershoge cactussen. Ga mee op avontuur en ontdek de natuurlijke hoogtepunten! 

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon, de absolute koning der natuurparken van de staat Utah. Het Nationale Park is beroemd vanwege de unieke rotsformaties en natuurlijk gevormde amfitheaters. De zon zorgt voor de meest prachtige kleuren in de rotsen. Wit, roze, crème, oranje en rood, alle kleuren van het palet komen voorbij. Je kunt mooie wandelingen maken door de canyon en er rijdt een gratis shuttlebus van het ene uitzichtpunt naar het andere. Vanaf deze plekken kijk je prachtig uit over de hele vallei. Een paar tips: Vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang zijn de kleuren echt spectaculair. Zorg er ook voor dat je in dit Park in ieder geval tijd hebt om de 2 kilometer lange Navajo Loop te lopen. Deze loop begint bij Sunset Point en zit vol haarspeldbochten. Onderweg heb je een magnifiek uitzicht op Thor’s Hammer.

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Zion National Park

In het zuiden van Utah ligt het dieprood gekleurde Zion National Park. Dit park is een walhalla voor wandelaars en wordt daarom ook wel Hikers Paradise genoemd. Door het park loopt de Highway 9. Via een aantal scherpe haarspeldbochten kom je langs prachtige hoogtepunten waarvan de Checkerboard Mesa de meest indrukwekkende is. Wil je het park echt ontdekken? Neem dan de shuttle bus en laat je afzetten bij een van de stops voor een bijzondere wandeling. Door het hele park lopen korte en lange trails. Onze tip: Loop de wandeling richting de Narrows. Uniek! Je wandelt eerst de Riverside Walk waarbij je de Virgin River volgt, de wanden van het ravijn komen tijdens de wandeling steeds dichterbij elkaar. Aan het einde van de Riverside Walk is een klein strandje naast de rivier om even bij te komen. Vanaf dit punt loop je door het smalle ravijn de Narrows in. Je kunt de kloof zo ver in lopen als je zelf wilt, je loopt dezelfde weg namelijk weer terug. De perfecte periode om deze wandeling te maken is in de zomer. Het water staat dan namelijk niet zo hoog.

Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Arches National Park & Canyonlands National Park

Moab is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Arches National Park en Canyonlands National Park. Je zult verbaasd zijn hoe verschillend deze twee nationale parken zijn. Arches National Park is beroemd om zijn diep rood gekleurde, natuurlijk gevormde bogen waarvan Delicate Arch, Landscape Arch en the Windows, de bekendste zijn. Door Arches National Park loopt een 18 mijl lange geasfalteerde weg die je naar alle hoogtepunten leidt. Canyonlands National Park, is een beperkt toegankelijke canyon en grotendeels onverhard. Het park bestaat uit 3 gedeeltes: Island of the Sky, Needles en The Maze. Island of the Sky is het meest toegankelijke gedeelte en biedt een landschap welke wordt gedomineerd door dieprode canyons. The Needles en The Maze zijn alleen bereikbaar per jeep of raft. Mr. America #1 adviseert je dit prachtige park te ontdekken door middel van een jeeptour.

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Grand Canyon National Park      

De Grand Canyon is immens groot! Mr. America #1 weet zeker dat dit, letterlijk en figuurlijk, een diepe indruk op je zal achterlaten. De canyon is namelijk meer dan een duizelingwekkende 1600 meter diep. Vanaf de uitzichtpunten bij de South Rim kun je optimaal genieten van het kleurenspel in de canyon. Wij raden je aan om dat tijdens zonsopgang en zonsondergang te  ervaren bij een van de uitzichtpunten. Om echt de mooiste indruk te krijgen van de grootte en diepte van de canyon is een fantastische helikoptervlucht een echte aanrader. Wij reserveren graag een plekje voor je. Minder toeristisch is de North Rim dit unieke stukje natuur is een stuk hoger gelegen en daardoor veel groener. De West Rim is eigendom van de Native Americans. Je bereikt de West Rim eenvoudig vanuit Las Vegas. Hier kun je per helikopter een bodemlanding maken of over de Skywalk lopen, een hoefijzervormige loopbrug met een glazenbodem. 

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

Saguaro National Park

In het zuiden van de staat Arizona bij de western-plaats Tucson vind je het Saguaro National Park. In dit park zijn geen bomen te vinden maar metershoge cactussen. Deze woestijnreuzen kunnen tot 15 meter hoog worden. De beste periode om het park te bezoeken is vanaf eind april tot en met eind juni. De Saguaro’s staan dan in bloei, een prachtig gezicht! Het park is opgesplitst in 2 delen, het Rincon Mountain District in het oosten en het Tucson Mountain District in het westen. Beide delen liggen 36 miles uit elkaar en beide delen hebben een eigen visitors center. Door beide gedeeltes loopt een geasfalteerde route waarbij je tussen de Saguaro’s cactussen door rijdt en op de achtergrond de bergen ziet oprijzen, uniek!

Tucson - Arizona - Doets Reizen

Death Valley National Park

Death Valley, ‘the King of all Deserts’! Dit Nationale Park zal je zeker verrassen. Het landschap is zeer divers en bijzonder. Woestijnen zijn saaie zandbakken? Death Valley gaat de uitdaging met je aan! Het landschap is één van de meest uiteenlopende ter wereld en is te herkennen aan de combinatie van zwarte, rode, gele en witte tinten. Het ligt circa 100 meter onder zeeniveau en is daarmee de laagste plek in Amerika. Maar wanneer je dit Park bezoekt kom je hoogtepunt na hoogtepunt tegen. Bij het Zabriskie Point heb je een ongekend mooi uitzicht over de ‘Badlands’. Het Badwater Basin is een enorme zoutvlakte, overgebleven uit de tijd dat Death Valley een zee was. Als het regent wordt het basin een ondiep meer. Maar het droogt nooit helemaal in en er leeft zelfs een unieke vissoort, de Death Valley pupfish. De zandduinen bij Stovepipe Wells zijn weer heel anders en vrij toegankelijk. Je kunt hier te gekke wandelingen maken. Ook bijzonder:  Scotty’s Castle. De rijke zakenman Albert Johnson heeft in de woestijn een gigantisch Spaans landhuis laten bouwen. Iets wat je totaal niet verwacht in Death Valley. Op het kasteel worden rondleidingen gegeven en op sommige dagen worden er ook toneelvoorstellingen gegeven.

Death Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Yosemite National Park

Watervallen, alpenweiden, granieten rotsen en in het voorjaar wilde rivieren, dat is in een notendop wat Yosemite National Park te bieden heeft. De Yosemite Valley is het stralende middelpunt van dit gigantische natuurgebied. De vallei is door een gletsjer gevormd en is beeldschoon. Aan de ene kant van de vallei vind je de Half Dome (670 meter hoge rots) en aan de andere kant El Capitan (een blok graniet van 900 meter hoog). Ook de waterval, de Bridalveil Fall, valt van gigantische hoogtes neer in de vallei, een machtig gezicht! Het is ook zeker aan te raden Glacier Point te bezoeken. Vanaf dit punt heb je een magisch uitzicht over Yosemite National Park op bijna 1000 meter hoogte. In het park kom je veel wildlife tegen waaronder herten en zelfs zwarte beren! Houd je ogen dus goed open tijdens je bezoek aan Yosemite National Park. Het is het leukst om via de Tioga Pass het park in (of uit) te rijden. Deze bergpas is alleen geopend tussen mei en oktober en brengt je langs meren, bergpieken en alpenweiden. 

Yosemite National Park - Upper Yosemite Falls - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook