Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Bryce Canyon National Park in Amerika

18 augustus 2016 door Marloes Sevenhuijsen

Bryce Canyon National Park is misschien wel het beroemdste Nationale Park van Amerika! Het Nationale Park is beroemd vanwege de unieke rotsformaties en natuurlijk gevormde amfitheaters.

Ik kan je verzekeren dat het in het ‘echt’ nog heel veel mooier is dan op de foto’s! Op elk moment van de dag staat de zon anders en de kleuren van Bryce Canyon veranderen daar in mee. Rood, oranje, geel, paars, alle kleuren van het palet komen voorbij. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Shuttlebus
Wanneer je in Bryce Canyon verblijft in een van de hotels of op de camping kan je eenvoudig met de gratis shuttlebus het park in om een voor een de uitzichtpunten te bekijken. Voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld bij Bryce Canyon Point uit kunt stappen en een ‘one-way trail’ kunt lopen. Sunset en Sunrise Dé perfecte tijden om het kleurenspel in Bryce Canyon NP te aanschouwen is tijdens zonsopkomst of zonsondergang. 

Ik heb in april de zonsopkomst in Bryce Canyon NP bekeken. Onze leverancier in Bryce Canyon had geadviseerd om zowel bij Sunrise Point als bij Sunset Point te gaan kijken. Vanaf het Sunrise Point kan je prachtige foto’s maken van de gekleurde hoodoo’s. Bij Sunset Point zie je prachtig hoe de zon opkomt en zie je de fel gele bol steeds hoger de hemel in klimmen.  

Hiken
In het Park kun je prachtige wandelingen maken. Ook als je niet zo’n geoefende wandelaar bent is het prima te doen. Wanneer je een van de trails loopt zul je ontdekken dat het Park nog veel mooier is dan wanneer je langs de rim staat en geniet van de uitzichtpunten. Bijna alle trails gaan tussen de Hoodoo’s en de amphitheaters door. Pas dan merk je wat een immens en bijzonder stuk natuur Bryce Canyon NP is. Mijn tip: De 2 kilometer lange Navajo Loop. Deze loop begint bij Sunset Point en zit vol haarspeldbochten. Onderweg heb je een magnifiek uitzicht op Thor’s Hammer.


Hoteltip: De Bryce Canyon Lodge ligt midden in het park tussen de prachtige bossen en op minder dan honderd meter afstand van de Rim. Wat een top locatie! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook