Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 5 natuurparken in Californië

3 februari 2016 door Sabine van der Kolff

Californië is compleet, bijna een land op zichzelf. Naast een legendarisch mooie kustlijn en fantastische natuurparken, waaronder Yosemite National Park beschikt het met Los Angeles en San Francisco over de film- en tech-hoofdstad van onze planeet. In deze blog nemen we je mee langs de 5 parken in Californië die je tijdens je rondreis door Californië moet bezoeken. 

Death Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Death Valley

Deze plek doet zijn naam eer aan, want je komt er weinig mensen tegen en het is er echt (dood)stil. Het fascineren als lege Death Valley is een bezoek waard, prachtige kleuren geel, roze, groen en bruin domineren het park. Rotsen, glooiende zandduinen en een prachtige sterrenhemel zijn kenmerkend voor het park. De mooiste uitzichtpunten? Zabriskie Point en Dante's View zijn onze favorieten. Neem in elk  geval voldoende water mee (minstens vier liter per dag per persoon) en doe, om oververhitting van de automotor te voorkomen, de airco uit als dat op de borden wordt aangeraden.

Mammoth Lakes - California - Amerika - Doets Reizen

Mammoth Lakes

Dit Zwitsers aandoende alpinedorpje wordt ook wel de achtertuin van Yosemite genoemd. In de winter is het een drukbezocht skioord, terwijl je er in de zomer heerlijk kunt wandelen (bijvoorbeeld naar de Rainbow Falls), paardrijden of mountainbiken. De Tioga Pass vanuit Mammoth Lakes naar El Portal is een absoluut must-do. Deze bergpas gaat langs grote heldere meren, steile bergrotsen en groene bossen en brengt je naar het volgende park Yosemite. 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Yosemite 

Yosemite National Park: hét pronkstuk van de Sierra Nevada. In het gebied vind je de meest fantastische uitzichtpunten, bijzondere diersoorten, kollosale bergwanden en denderende watervallen. In Yosemite National Park, bijvoorbeeld, vind je een overweldigende verzameling natuursensaties: van de Half Dome (indrukwekkende granietkoepel) tot El Capitan (majestueuze bergwand), van Bridalveil Fall (gigantische waterval) tot bossen met reusachtige bomen (sequoia’s). 

Lassen Volcanic National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Lassen Volcanic 

Lavabeddingen, zwarte as, rookpluimen, zwaveldampen, meren, dichtbossen modderige warmwaterbronnen, Lassen Volcanic National Park in het noorden van California is een verrassend park. Het is een schatkamer van indrukwekkende landschappen en waanzinnige uitzichten, die je eenvoudig met de auto kunt bereiken via de scenic drive, highway 89. Maar de échte pareltjes bereik je via een van de vele hiking trails. 

Joshua Tree National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Joshua Tree National Park

Reusachtige woestijnbomen van soms wel 20 meter hoog en hét symbool van de Mojave-woestijn: Yucca brevifolia - beter bekend als de Joshua Tree. Het gebied is ruig en divers, met talloze bloeiende cactussen, torenhoge veelarmige bomen en indrukwekkende uitzichtpunten. Maar naast rust en natuur valt er ook genoeg te ondernemen. De tientallen paden door het park zijn ontzettend toegankelijk om over te hiken, fietsen, paardrijden én Joshua National Park is, door haar ruige rotslandschappen, een mekka voor bergklimmen en bouldering.  

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook