Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Nationale Parken Zuid West Amerika

30 april 2015 door Sabine van der Kolff

Een onvergetelijke reis met de camper door Arizona in Utah. Voor ons was het de eerste keer dat we per camper door Zuidwest-VS reden. Het beviel ons heel goed! 

We haalden de camper op bij Cruise America in Phoenix. Bij het ophalen van de camper zie je een dvd met informatie over de camper. Alle technische aspecten van de camper worden hierin uitgelegd. Erg handig dat dit in het Nederlands getoond wordt! Je ontvangt ook een Nederlands handboek over de camper.

Cruise America - Camper huren Amerika -Camperreis - Doets Reizen

Een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Het rijden is erg gemakkelijk en went snel. De wegen zijn ruim in Amerika maar uiteraard moet je met een camper soms wel je snelheid aanpassen. Maar over het algemeen levert een camper je absoluut geen belemmering op. Het fijne van een camper is dat je alles bij de hand hebt. Heb je even genoeg van het rijden? Maak dan een stop bij een uitkijkpunt. Even de stoeltjes buiten zetten en wat drinken inschenken!  

Na het ophalen van de camper lieten we Phoenix achter ons om naar Sedona te reizen. Sedona is een bijzondere plaats in het bergachtige landschap van Arizona. Het is gelegen in de Oak Creek Canyon, een gebied van dieprode rotsen die scherp afsteken tegen het droge landschap van Arizona. In Sedona moet je echt een jeeptour boeken. Per jeeptour kom je namelijk op plekken waar je met je eigen huurauto niet kunt komen. Dit brengt je op de mooiste plekken met de meest waanzinnige uitzichten over de dieprode rotspartijen.

In Sedona hebben wij overnacht op het Trailer RV-park. Een camping met perfecte ligging in Sedona. De camping is enorm ruim opgesteld en erg natuurlijk. 

Rancho Sedona RV park - Camping Amerika - Doets Reizen

Na de geweldige rode rotskleuren van Sedona zijn we doorgereden naar de Grand Canyon. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit natuurlijk wonder zag. Wat indrukwekkend! Het is echt een enorm gebied. Het is zo bijzonder om aan de rand van de canyon te staan en de enorme kloof in de grond te zien. Met een helikpotervlucht krijg je helemaal een goed beeld van de grootte van de canyon. In ongeveer twintig minuten vlieg je over deze enorme kloof in de aarde.

Een leuke tip voor in de avonduren is een bezoek aan het IMAX-theatre in het plaatsje Tusayan, gelegen vlak voor de ingang van het park. Het IMAX-theatre laat op een enorm IMAX-bioscoopscherm het ontstaan van de Grand Canyon zien. Je wordt ook meegenomen op een wilde raft over de Colorado en je volgt de expedities van de eerste ontdekkers van de Grand Canyon. Door het enorme scherm ervaar je de film alsof je er echt in zit. 

Wij overnachtten op een camping in het park. Erg bijzonder om in de ochtend de zonsopgang in de Grand Canyon te zien!

Mather Campground - Grand Canyon National Park - Camping Amerika - Doets Reizen

Onze reis vervolgde zich naar Monument Valley. Een bijzonder landschap dat bekend is van de vele westernfilms die hier zijn opgenomen. Je bevindt je hier in het indianengebied van Navajo. Langs de kant van de weg zie je veel marktkraampjes waar indianen sieraden en souvenirs verkopen. In de omgeving van Monument Valley kan je nog de echte indianendorpen bezoeken.

Als je de eerste enorme mesa's (tafelbergen) ziet opdoemen aan de horizon denk je: wat bijzonder! De route naar Monument Valley toe is dus echt al waanzinnig! Monument Valley is moeilijk bereikbaar per eigen voertuig. Het park is wel open voor toeristen, maar de weg door het gebied is off-road en heel slecht onderhouden. Alleen ervaren bestuurders met 4wheel-aandrijving kunnen hier rijden zonder vast te komen zitten in het zand. 

Monument Valley - Cruise America - Camper huren Amerika -Camperreis - Doets Reizen

Daarom is het een must om vooraf een jeeptour te boeken. Je gaat dan met een Navajo-indiaan op ontdekkingstocht door het park. Omdat dit de oorspronkelijke bewoners van Monument Valley zijn, kennen zij het gebied op hun duim en brengen ze je langs alle bekende en (juist) onbekende plekken in het park. De jeeptours komen op plekken waar toeristen niet mogen komen. Zo krijg je het beste beeld van dit waanzinnige gebied.

Na Monument  Valley reden we door naar Moab, een toeristische plaats en de uitvalsbasis voor Arches NP en Canyonlands NP. Het was een van de plekken waar ik me van tevoren het meest op had verheugd, want Moab wordt ook wel de ‘Outdoor Capitol of the World’ genoemd. Arches en Canyonlands zijn twee enorme natuurgebieden, kenmerkend door hun enorme rode rotspartijen, natuurlijke bogen in de rotsformaties en cactussen. Een ruig en in sommige delen onbegaanbaar gebied, wat het voor mij extra mysterieus en aantrekkelijk maakt.

Door Arches NP zijn we per gids op een jeeptour meegenomen. Arches NP kun je voor een groot deel zelf bezoeken door met je eigen huurauto of camper door de (geasfalteerde) weg door het park te rijden. Hier kun je Delicate Arch zien, een van de grootste natuurlijk gevormde bogen in een rotsformatie. Per jeep kun je veel dieper het park in. Je rijdt dan naar de meer afgelegen bogen en rotsformaties.

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Na twee nachten in Moab reden we door naar onze een-na-laatste stop: Bryce Canyon. Bryce Canyon is een canyon gevuld met gesteente dat geërodeerd is tot een soort torentjes. De hele canyon staat vol met dit bizar gevormde gesteente. Langs de rand en via de vele uitzichtpunten kan je een prachtige wandeling maken. Het kleurverschil is uniek. Ik heb me verbaasd over alle kleuren rood, roze, oranje, geel en wit die het gesteente heeft.

Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om een de canyon af te dalen en tussen dit gesteente te lopen. Maar het meest indrukwekkende uitzicht krijg je toch wel vanaf de rand.

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Vanaf Bryce rijd je in ongeveer een uur naar de oostingang van Zion NP. Wat mij betreft een van de grootste verrassingen van mijn reis! Zion is compleet anders dan Grand Canyon of Bryce. Waar je bij de Grand Canyon en Bryce Canyon vanaf de rand de canyons inkijkt, loop je in Zion NP over de bodem van een ravijn. De Virgin River loopt over de bodem van Zion NP waardoor er een rijke natuur te vinden is en het park dus erg groen is. Zion is voor een groot gedeelte afgesloten voor auto’s en alleen bereikbaar per gratis shuttlebus vanaf het Visitor Center. Zion is naar mijn mening echt een prachtig park, waar je minimaal twee nachten moet blijven. Echt een van mijn favoriete bestemmingen in het zuidwesten van de VS!

De Riverside Walk - Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Tijdens onze reis door Utah hebben we ontzettend veel prachtige natuurparken gezien. Allemaal hadden ze hun eigen hoogtepunten en verschillen. Na al dat natuurgeweld ligt Las Vegas maar op ongeveer twee uur afstand van Zion NP. Een perfecte afsluiting na een reis vol natuur en activiteiten. Voor mij stond Las Vegas al erg lang op het verlanglijstje. Je kunt je bijna geen bezoek aan het zuidwesten van de VS voorstellen zonder ‘the City of Entertainment’. Al vanaf het eerste moment dat je op de Strip van Las Vegas loopt, besef je dat je je in een wereld begeeft waar alles gericht is op entertainment. Het eerste half uur heb ik met open mond rondgelopen. Las Vegas is echt heel indrukwekkend en zoveel groter, spectaculairder en indrukwekkender dan ik me had voorgesteld. 

New York New York - Hotel - Las Vegas - Nevada - Doets Reizen

De stad was dus een perfecte afsluiter van onze reis vol bijzondere natuurverschijnselen en sfeervolle plaatsjes. Utah is een staat die je absoluut niet mag overslaan in je reis door het westen van de VS. De afwisseling in de parken is groot, en over Las Vegas kan ik kort zijn: vlieg daar zo snel mogelijk naar toe!

Bekijk hier onze camperreizen naar de USA

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook