Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Corona blog van Doets Reizen

10 april 2020 door Doets Reizen

Om meteen met de deur in huis te vallen… Doets Reizen is volop in bedrijf. Dat corona de samenleving heeft stilgelegd of verregaand vertraagd, is voor ons geen reden om met de handen over elkaar te gaan zitten. Al zijn de werkzaamheden vanzelfsprekend veranderd en zijn we nu vanuit huis druk bezig om straks weer zo snel en krachtig mogelijk uit de startblokken te schieten. De boodschap van Doets Reizen: Blijf ontdekken, alleen iets later. 

Noodgedwongen terug naar huis

Vanaf het moment dat het internationale vliegverkeer last kreeg van de reisbeperkingen door het Corona-virus heeft ons team, zoals je van ons mag verwachten, álles in het werk gesteld om onze klanten in het buitenland snel en veilig terug te halen naar Nederland. En is het ons gelukt iedereen  uiterlijk 23 maart weer thuis af te zetten. Die inspanning ligt dus alweer ruim achter ons.

De toekomst

Met dezelfde inzet als waarmee we die terugkeeroperatie hebben aangepakt en voltooid, zullen we omgaan met de (nu nog niet te voorspellen) gevolgen van de Corona-crisis. Je bent bij ons, kortom, in goede handen. Ondanks de meest ongelukkige omstandigheden – zoals nu corona – blijft de liefde voor reizen onveranderd sterk in ons DNA zitten. En gaan we ervoor om alle vakanties die bij ons geboekt zijn precies zo onvergetelijk te laten worden als de bedoeling was vóór de wereldwijde crisis uitbrak. Dat is onze beroepseer! 


Emotionele achtbaan

Zelf zijn we natuurlijk ook getroffen door wat politici al omschrijven als ‘de zwaarste periode na de Tweede Wereldoorlog’. Ook wij gaan door een emotionele achtbaan nu we plotseling, buiten onze schuld, niet meer kunnen doen wat we het beste kunnen: jou, de klant, de reis van je leven bezorgen. Je zult begrijpen dat wij alles in het werk gaan stellen om, zodra de crisis geluwd is, zo snel mogelijk het punt te bereiken waarop we samen met jou als klant kunnen zeggen: wij zijn getest, maar we zijn er samen uitgekomen.

"Ook wij gaan door een emotionele achtbaan" 

Onzekerheid over geld

Dan heel concreet: wat gebeurt er met de reissom die je al aan ons hebt overgemaakt? Dat bedrag ligt niet zomaar bij ons in een kluis die we alleen maar hoeven te openen om het aan je terug te geven. Voor dat bedrag is Doets Reizen verplichtingen aangegaan richting de leveranciers, die van jouw vakantie na de Corona-crisis hopelijk alsnog een geweldige ervaring gaan maken. Om zeker te zijn dat je geld niet is ‘weggegooid’ doen we mee aan de regeling voor corona-vouchers, waarmee je de garantie hebt dat je onverminderd recht hebt op de vakantie die je hebt geboekt, maar op een later tijdstip. Met andere woorden: het enige dat je ‘inlevert’ is tijd. Niet je geld of je vakantie!


Impact op toerisme

Tot slot: het is vrijwel zeker dat de situatie rond corona binnen enkele maanden gaat versoepelen. Maar – zeggen wij uit ervaring – dat betekent niet dat alles in één keer weer normaal zal zijn. Wat we nu al omschrijven als de ‘anderhalve meter samenleving’ betekent voor het vliegverkeer bijvoorbeeld dat er per vlucht veel minder passagiers toegelaten zullen worden. En attracties zullen allicht ook zuiniger moeten zijn met het toelaten van bezoekers. Of dergelijke ontwikkelingen directe invloed gaan hebben op jouw vakantie is nu nog niet te zeggen, maar dat de ‘anderhalve meter samenleving’ het reilen en zeilen van de reissector, en dus van Doets Reizen, gaat beïnvloeden staat vast.

Doets Reizen: "Blijf ontdekken, alleen iets later." 


Bereikbaarheid: in goede- en slechte tijden

De Corona-crisis dwingt ons allemaal te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Het schept ook kansen, die juist nu met beide handen aangepakt moeten worden. Om jou maximaal van dienst te zijn, kun je onze medewerkers via een Microsoft Teams videobel-gesprek om nadere informatie vragen, want veel staat of valt met goede communicatie. 

Samen met jou gaan we hier doorheen komen. 

Blijf ontdekken en blijf gezond!

Gerelateerde reizen