De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Corona-virus maatregelen

Belangrijke updates en veel gestelde vragen voor klanten van Doets Reizen. Zowel IJsland, Canada als de Verenigde Staten zijn weer geopend voor toeristische reizen.

Verenigde Staten

Sinds 8 november 2021 is de VS weer open voor toeristen. Zorg dat je beschikt over een vaccinatiebewijs en voldoet aan de overige voorwaarden.  Actuele informatie en updates lees je hier

Canada

Canada is geopend voor reizigers en toeristen. Lees hier de uitgebreide uitleg.

Nimmo Bay Wilderness Resort - Safari Canada - Vakantie Canada - Doets Reizen

IJsland

IJsland is geopend voor reizigers en toeristen. Zorg dat je beschikt over een vaccinatiebewijs en voldoet aan de overige voorwaarden. Lees hier meer informatie over voorwaarden die door de IJslandse overheid gesteld worden.



Zweden, Noorwegen en Denemarken

Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken is geopend voor reizigers en toeristen. Zorg dat je beschikt over een vaccinatiebewijs en voldoet aan de overige voorwaarden. Lees hier meer over de maatregelen in Scandinavië

Elske Doets in Zweden - Treehotel - Treehotel Zweden - Treehotel Sweden - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Vaccinatie en COVID-testen

Er gelden strenge richtlijnen voor het bezoeken van landen. De autoriteiten hanteren een vaccinatie verplichting en aanvullend mogelijk ook verplichte sneltesten (zowel voor vertrek als na aankomst). De documentatie (het bewijs) van vaccinatie en de uitslag van een sneltest is voor verantwoordelijkheid van de reiziger.  

Via HealthCheckCenter (partner van ANVR) kun je eenvoudig een PCR test inboeken. Klanten van een ANVR lidmaatschap reisondernemingen hebben geen kortingscode meer nodig, en kunnen meteen van het gereduceerde tarief gebruik maken. Een PCR-test kost €41,50 (onder voorbehoud van wijzigingen), de uitslag ontvang je meestal binnen 24 uur. Voor een antigeentest betaal je €23,95 (onder voorbehoud van wijzigingen) met een testuitslag binnen circa 1 uur.  Voor beide testen geldt dat een (non-)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen. HealthCheckCenter heeft ruim 85 locaties in Nederland wat zorgt voor een goede dekking. Er is dus altijd een testlocatie in de buurt. 

Klik hier voor alle reisregels per land/gebied wat de geldende regels zijn.


Reizen is zeker mogelijk!

Op sommige momenten zijn er veel berichten in het nieuws omtrent het binnen reizen van landen. Neem nu als voorbeeld het Omikronvariant. Wij merken dat er dan onrust komt over het reizen naar de landen die wij aanbieden. Wees gerust, wij zullen je altijd op de hoogte brengen wanneer het niet mogelijk is om naar je bestemming te reizen. Zo lang je niks van ons hoort, kan er dus gewoon gereisd worden! 

Houdt er ook rekening mee dat de regels die je in het nieuws hoort, nu van toepassing zijn & dus nog kunnen wijzigen wanneer het zomer (hoogseizoen) is. 

Heb je aanvullende vragen? Bekijk dan eerst even de Corona FAQ pagina. Veel prangende vragen worden hier direct al beantwoord. 

Vragen over jouw reis en de gevolgen van het Corona-virus (COVID19)

Klant van Doets Reizen en vragen over jouw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen, in volgorde van urgentie, zo spoedig mogelijk contact met jou op.