Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Corona-virus maatregelen

Belangrijke updates en veelgestelde vragen voor klanten van Doets Reizen. Op deze pagina lichten wij ons Coronavirus (COVID19) crisis-beleid én de gevolgen van het ANVR reisadvies naar Amerika, Canada en IJsland toe. Voor elk type klant hebben wij een actieplan opgezet om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen conform de regels en voorwaarden.

UPDATE: 12 MEI 2020 - 10:30
Op advies van het ANVR voert Doets Reizen geen vakantiereizen uit naar Amerika, Canada en IJsland met vertrek t/m 18 juni 2020. Wij bieden de betreffende reizigers aan om de reis om te boeken of om gebruik te maken van het Corona-voucher. De situatie is veranderlijk wat vraagt om flexibele instelling van ons en jou als reiziger.

Wees gerust: ook in het geval van Corona staan we in de startblokken om samen met jou naar een passende oplossing te zoeken. Wij nemen onze zorgplicht serieus, al 39 jaar.

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben? Neem dan bij voorkeur -via het contactformulier- (aan het einde van deze webpagina) contact met ons op. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op via telefoon of email. Door de hoeveelheid vragen zijn wij op dit moment genoodzaakt om alle betreffende reizigers te bedienen op volgorde van urgentie. Wij hopen op ieders begrip.

Wij monitoren voortdurend de situatie en beslissingen vanuit de overheid. Zowel in binnen- als buitenland. Genomen maatregelen voor jou als klant / reiziger zijn pas definitief nadat er vanuit Doets Reizen persoonlijk contact met jou is opgenomen.

Wanneer je vertrekt tijdens het ANVR Corona-reisadvies

Reizigers met vertrekdatum t/m 18 juni 2020 naar de Verenigde Staten, Canada of IJsland benaderen wij op volgorde van vertrekdatum. Het is dus niet nodig om ons te contacten met vragen. Op deze manier kunnen wij snel schakelen en klanten informeren. Op 23 maart 2020 heeft de Canadese overheid een verwachting uitgesproken om een inreisverbod te hanteren t/m 30 juni 2020. Echter is dit besluit nog niet definitief en zal mogelijk bijgesteld worden. Om deze reden hanteren wij, tot nader bericht, op dit moment vertrek t/m 18 juni 2020 voor Canada reizen. Doets Reizen neemt in volgorde van vertrek en urgentie contact op met getroffen reizigers. 

Het reisadvies voor de Verenigde Staten van AmerikaCanada en IJsland is op dit moment 'oranje'. Het Doets Reizen Team is bezig om alle reizigers om te boeken door de reis  te verplaatsen naar een ander moment. Mocht het zijn dat dat je geen beslissing kunt nemen over een nieuwe reisdatum dan is het mogelijk om met ingang van 16 maart 2020 gebruik te maken van de zogeheten ‘Corona-voucher’ regeling. Dit voucher heeft de waarde van de reeds betaalde reissom en kun jij op een later moment (binnen 1 jaar) inwisselen bij Doets Reizen.

Het Doets Reizen Corona-voucher

Het Doets Reizen Corona-voucher is alleen geldig voor reizigers die oorspronkelijk zouden vertrekken t/m 18 juni 2020 naar de Verenigde Staten, Canada en/of IJsland. De waarde van het voucher mag niet meer zijn dan de (aan)betaling die je hebt gedaan op je oorspronkelijke reis. Het voucher moet zijn uitgegeven voor 1 juni 2020. Een Corona-voucher heeft een geldigheidsduur van maximaal één jaar na datum van uitgifte en zal worden toegewezen aan de hoofdboeker van de reis. De omgeboekte reis moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaats gevonden.  Bekijk hier de voorwaarden van het Doets Reizen Corona-voucher

Wanneer je vertrekt na ANVR Corona-reisadvies

Als je reis vertrekt na 18 juni 2020, dan gaat je reis op dit moment gewoon door. We begrijpen dat er veel onzekerheid is ontstaan. Net als jij, kunnen wij niet ver in de toekomst kijken en voorspellen hoe de corona-crisis zicht verder ontwikkelt. Op dit moment is er geen reisverbod van kracht voor jouw reis. Mocht die er wel komen, dan zullen wij direct contact met je opnemen. Ondanks de huidige situatie is er momenteel geen aanleiding om jouw boeking te wijzigen of annuleren. Indien jij dit op eigen initiatief alsnog wenst te wijzigen of te annuleren, dan valt dit besluit onder de reguliere annuleringsvoorwaarden en worden er annuleringskosten aan jou doorberekend. Klanten zijn door de huidige corona-crisis niet ontslagen van de reguliere betalingsverplichtingen. Wij willen benadrukken dat Doets Reizen lid is van de SGR en jij dus geen financieel risico loopt.  Als we weer mogen reizen? Bekijk de handige FAQ 'Wat zijn de gevolgen van Corona op mijn reis?' voor meer informatie.  

Doets Reizen zorgt voor jou! Ook tijdens de Corona-crisis

Via deze update blijven we zorgen dat je de allerlaatste informatie krijgt over de huidige reisbeperkingen ontstaan door de wereldwijde Corona-crisis. Wij willen benadrukken dat jij als klant in goede handen bent bij Doets Reizen. Nog vragen? Bekijk de VEEL GESTELDE VRAGEN over de gevolgen van het corona-virus. 


BLOG: Blijf ontdekken, alleen iets later

De Corona-crisis raakt iedereen. In deze blog geven wij een kijkje achter de schermen bij Doets Reizen en blikken we vooruit naar de toekomst. We wensen jou en je omgeving veel gezondheid toe, nu en in de toekomst. Blijf ontdekken, alleen iets later. 

Vragen over jouw reis en de gevolgen van het Corona-virus (COVID19)

Klant van Doets Reizen en vragen over jouw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen, in volgorde van urgentie, zo spoedig mogelijk contact met jou op.