Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Cultuur opsnuiven in Washington DC

18 augustus 2016 door Elske Doets

In Washington DC ligt de indrukwekkende Amerikaanse geschiedenis op elke straathoek en al houd je niet van cultuur, je gaat dit toch een beetje doen na een bezoek aan deze indrukwekkende stad. Met al deze culturele hoogtepunten is het ook niet gek dat de stad meer dan 20 zeer indrukwekkende musea kent. Dit zorgt voor keuzestress tijdens jouw bezoek aan Washington DC en daarom hebben wij twee favoriete musea hieronder toegelicht. 

Hirshorn Museum & Sculpture Garden - Washington D.C. - Doets Reizen

Het Hirshhorn Museum

Tijdens je stedentrip naar Washington DC is het een aanrader om het 'Hirshhorn Museum' met moderne kunst te bezoeken. Het museum is gevestigd in een groot cilindervormig gebouw waarin je de prachtige werken van onder andere Rodin, Willem de Kooning en Edward Hopper kunst kan bewonderen. Vergeet ook de beeldentuin van het museum niet, een mooie afsluiter. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Holocaust Museum en Monument

Het Holocaust Museum en Monument geeft de heftige gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog weer. Symbolisch is de spoorrails die je elke keer op een andere manier ziet als je van verdieping naar verdieping gaat. Je sluit de tentoonstelling af met het Holocaust Monument waar honderden waxinelichtjes branden in de marmeren ruimte. Tip: Boek van te voren een time slot waardoor je de speciale tentoonstelling kan bezoeken waar je een reis maakt door de tijd voor en na de tweede Wereldoorlog. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook