Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Cultuur opsnuiven in Washington DC

18 augustus 2016 door Elske Doets

In Washington DC ligt de indrukwekkende Amerikaanse geschiedenis op elke straathoek en als houd je niet van cultuur, ga je dit toch een beetje doen na een bezoek aan deze stad.

Met al deze culturele hoogtepunten is het ook niet gek dat de stad meer dan 20 zeer indrukwekkende musea kent. Dit zorgt natuurlijk voor keuzestress, maar toch zijn er twee musea gekozen. 

Hirshorn Museum & Sculpture Garden - Washington D.C. - Doets Reizen

Het Hirshhorn Museum

Het 'Hirshhorn Museum' moderne kunst is gevestigd in een groot cilindervormig gebouw waarin je de prachtige werken van onder andere Rodin, Willem de Kooning en Edward Hopper kunst kan bewonderen. Vergeet ook de beeldentuin van het museum niet, een mooie afsluiter. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Holocaust Museum en Monument

Het Holocaust Museum en Monument geeft de heftige gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog weer. Symbolisch is de spoorrails die je elke keer op een andere manier ziet als je van verdieping naar verdieping gaat. Je sluit de tentoonstelling af met het Holocaust Monument waar honderden waxine lichtjes branden in de marmeren ruimte. Tip: Boek van te voren een time slot waardoor je de speciale tentoonstelling kan bezoeken waar je een reis maakt door de tijd voor en na de 2e Wereldoorlog. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook