Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Laat je verrassen in Washington D.C.

23 december 2016 door Melvin Malepaard

De hoofdstad van de Verenigde Staten en de woonplaats van de Amerikaanse president is bruisender dan je zou verwachten. Elk gebouw in deze politieke stad ademt een unieke historie. Kom achter de verhalen tijdens een stedentrip naar Washington DC of nog leuker, combineer je bezoek aan Washington DC met New York!

Washington D.C. is een zeer aangename en prachtige stad. Je vindt hier geen wolkenkrabbers, fabrieken en andere hoge gebouwen. De stad is als hoofdstad ontworpen en geen enkel gebouw mag hoger zijn dan het Capitool met daarop Lady Freedom. Hier ligt de indrukwekkende Amerikaanse geschiedenis op elke straathoek. Washington D.C. is de bakermarkt van het wereldnieuws, met het Witte Huis en het U.S. Capitol als grote publiekstrekkers. Met zoveel hoogwaardigheidsbekleders is Washington D.C. een forensenstad dat een enorm percentage aan hoogopgeleiden heeft. Je ziet het terug in het veelzijdig aanbod aan cultuur: van gratis lezingen aan de universiteit tot danstheaters en musea langs The National Mall. 

Ontdek Washington DC

Vanuit het Capitool is de stad opgebouwd in kwadranten. De straten die van noord naar zuid lopen hebben een cijfer en de straten die van oost naar west lopen een letter. Diagonaal lopen dan nog eens de avenues waarvan de bekendste Pennsylvania Avenue, omdat hier de president woont. Je vindt in deze stad brede boulevards met veel groen. Een leuke en interessante manier om Washington te ontdekken is met de fiets. Fiets langs de indrukwekkende memorials, het prachtige Union Staten en het Smithsonian Institution Building: het grootste museum ter wereld herbergt hier 11 musea en galeries zoals het Air Space Museum en de National Gallery of Art.

Fietsen - Washington D.C. - Doets Reizen

National Mall

Neem de tijd voor de National Mall wat gelegen is tussen het Capitool en het Washington Monument. Hier vindt je omliggende musea, memorials en monumenten die er te bewonderen zijn, waaronder het Washington Monument.

Georgetown

Karakteristieke huizen vormen samen met het prachtige Chesapeake and Ohio Canal het straatbeeld van Georgetown, één van de meest charmante wijken van Washington. Georgetown is een heerlijke wijk om wandelend te verkennen en om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je vindt in Georgetown een scala aan authentieke winkels en uitmuntende restaurants. 

Chesapeake and Ohio Canal National Historic Park - Washington D.C. - Doets Reizen

Downtown DC

Downtown DC is een wijk ten oosten van het Witte Huis in Washington D.C., ontstaan in de negentiende eeuw. Downtown DC wordt beschouwd als het centrum van de hoofdstad van het land vanwege de nabijheid van populaire attracties, een breed scala aan culturele ervaringen, nationale winkelketens en opmerkelijke eetgelegenheden.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook