Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Stedentrip Washington D.C.

3 Beoordelingen
 • 5–7 dagen

De officiële hoofdstad van Amerika spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Washington D.C. is een statige, maar vooral zeer indrukwekkende stad die bol staat van grootse monumenten, memorials en prachtige musea, met name rondom The National Mall. De stad vormt het politieke hart van Amerika, maar biedt naast de indrukwekkende en wereldberoemde overheidsgebouwen ook talloze sfeervolle wijken met elk hun eigen karakter en verborgen schatten.

Deze prachtige stad heeft veel te bieden. Talloze (gratis) musea, vele monumenten, en belangrijke bezienswaardigheden als Capitol Hill en het Witte Huis. En dat allemaal in een compacte stad waar alles op loopafstand van elkaar is. Wie denkt dat Washington DC alleen een cultureel en historisch paradijs is, heeft het mis! Voor vermaak, restaurants, cafés en koffieshops zijn Georgetown, Adams Morgan en Downtown echte aanraders. Daarnaast kunnen liefhebbers van winkelen hun geluk op in Washington met keuze uit luxe modemerken tot kleine boetiekjes.  

Waarom je StedenTrip boeken bij Doets Reizen?

 • Persoonlijke ervaringen met hotels
 • Zelf jouw reisduur samenstellen
 • Directe inkoop bij hotels en excursies, zonder dure tussenschakels en inkooporganisatie
 • Kritische inkoop zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen
 • Complete pakketten
 • Informatief reisbescheidenpakket
 • Mogelijkheid om je StedenTrip compleet te maken met excursies
 • Bij Doets Reizen geen keuze uit duizenden hotels: Maar alleen de leukste!
 • StedenTrips zijn geschikt voor ieder budget: toeristenklasse, middenklasse en luxeklasse


1.182,-
Vanafprijs p.p. i
 • Geniet van de vele gratis musea
 • Bezoek een sportwedstrijd in Washington DC
 • Leuke wijken als Adams Morgan & Georgetown
Bereken jouw prijs

Bestemming

Highlights van Washington DC

In Washington DC zul je de aanwezigheid van de begrippen vrijheid, democratie en macht, allen onlosmakelijk verbonden met Amerika, duidelijk aanvoelen. Het is een zeer indrukwekkende stad die bol staat van grootse monumenten, memorials en prachtige musea. Denk aan het beroemde Witte Huis, US Capitol, het opvallende standbeeld van Abraham Lincoln, het Jefferson monument en het Washington monument.

Verkennen van Washington D.C.

Een leuke en interessante manier om Washington te ontdekken is met de fiets. Ga bijvoorbeeld met een georganiseerde fietstour te boeken waarbij je in drie uur de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ziet. Een alternatieve manier om Washington te zien zijn de D.C. Ducks. Deze gele amfibievoertuigen lijden je langs de highlights van de stad en varen daarna een paar kilometer op de Potomac River.

Wijken van Washington D.C. - Downtown

Downtown is het economisch centrum van Washington. Drukke zakenmensen in pak met volle aktetassen, allemaal op weg naar hun werk. Het lijkt op elke grote wereldstad, maar dat is het zeker niet! Er hangt juist een open, aangename sfeer, anders dan andere steden. Apart van de drukte in de belangrijkste straten van Downtown biedt dit stadseel veel cultuur, gezelligheid en entertainment voor iedereen.

Wijken van Washington D.C. - Georgetown

In dit stadsdeel kun je heerlijk wandelen, bijvoorbeeld over de campus van de universtiteit of langs het historische Chesapeak and Ohio kanaal. The Old Stone House is het oudste huis in Washington en is nu geopend als museum. Leuk om even binnen te gluren. Het is een van de duurste delen van de stad, vanwege de gunstige ligging en de historische huizen. Daarnaast is het een levendige wijk vol met leuke restaurants, bars en trendy boetiekjes.

Wijken van Washington D.C. - Adams Morgan

Adams Morgen is een vrij nieuwe wijk in Washington D.C. Het heeft zich ontwikkeld tot een heel gezellige etnische wijk met veel kunstenaars, bohemians en yuppen. Latino's zijn er uitbundig vertegenwoordigd, maar ook andere etnische groepen hebben hun stempel erop gedrukt. Er heerst veel gezelligheid in de vorm van bars, boetiekjes en een enorm aantal restaurants met veel verschillende soorten keukens.

Shoppen in Washington D.C.

Je kunt in Washington D.C. fantastisch winkelen. Vooral in de wijken Penn Quarter en Georgetown kun je de hele week terecht voor van alles en nog wat. In George winkelen de meeste locals. Van zeer prijzig tot zeer betaalbaar. Rondom Old Post Office Pavillion vind je tientallen kledingzaken, kleine winkeltjes en talloze restaurants. De stad trekt vele modemerken, maar ook zijn ook tal van kleine boetiekjes te vinden. Voor ieder wat wils dus!

Musea in Washington D.C.

De tientallen musea in Washington behoren tot de topattracties van de stad. Een van de leukste musea is het National Museum of American History. Hier vind je een enorme collectie van voorwerpen uit de geschiedenis van het land. Denk aan een oude Cadillac, jurken van First Ladies, de originele Kermit de Kikker en zelfs bokshandschoenen van Mohammed Ali. Ook zeker een bezoek waard zijn het National Air and Space Museum en het Hirshhorn Museum!

Sporwedstrijden in Washington D.C.

Wil je de échte Amerikaanse sportsfeer beleven, dan is het bezoeken van wedstrijden een must. Wat dacht je van een baseball wedstrijd van de Washington Nationals. Het begint al bij het afspelen van het Amerikaanse volkslied, waarbij iedereen stopt met waar hij mee bezig is, baseball petje afzet en met hand op het hart hard meezingt. Ook als je niet van sport houdt is dit fantastisch. Je kijkt je ogen uit op de tribune!

Belangrijke monumenten in Washington D.C.

Washington Memorial is een opvallende, witte obelisk die werd gebouwd ter ere van president George Washington. Het leuke is dat je met een lift helemaal naar boven kunt voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Een ander opvallend monument is de Lincoln Memorial. Op de trappen van het monument hield Martin Luther King zijn wereldberoemde 'I have a dream' speech. Daarnaast staat hier een enorm beeld van Abraham Lincoln, zittend op een stoel. Ook wel The Lincoln Chair genoemd.

Hotels in Washington D.C.

Doordat we alle appartementen in Washington D.C. zelf hebben ervaren en gezien, hebben wij een selectie gemaakt van alleen de allerbeste en leukste accommodaties voor een stedentrip naar de hoofdstad van Amerika. Zowel de locatie, de faciliteiten en de prijs zijn altijd in orde! Zo hoef je niet te zoeken tussen duizenden hotels en weet je zeker dat het door jou gekozen hotel voldoet aan alle Doets Reizen standaarden.

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.800 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 93,7%
Accommodaties 4,2%
Stedentrip 2,1%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.800 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.276 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 13 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (3)

Leuke trip

Rebecca

Leuke trip in een stad waar ontzettend veel te zien is, veel meer dan je van tevoren kunt bedenken. Bedankt voor de sublieme organisatie en adviezen.

Een aanrader,

R. Vanhouwe

Washington is een veilige stad. Ontzettend veel te zien.

fiets excursie in Washington was fantastisch

P. Waaijenberg

fiets excursie in Washington was fantastisch

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Aantal gekozen hotelovernachtingen in het genoemde hotel
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatie pakket
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: een openbaar vervoer, taxikosten etc.)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Stedentrip Washington D.C.

5–7 dagen
Vanaf 1.182,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs